«عمار حسن» تحلیلگر سیاسی مصری با تاکید بر لزوم تغییر سیاستهای مصر گفت: ایجاد ائتلاف راهبردی بین مصر و ایران به عنوان یک ضرورت مطرح است.
«عمار حسن» تحلیلگر سیاسی سرشناس مصری و محقق مسائل گروههای اسلامگرا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره در مورد روابط مصر و ایران اظهار داشت: تا زمانی که سیاست خارجه مصر تغییری نکند روابط آن با ایران به هیچ وجه بهبود نخواهد یافت از همین رو تغییر سیاست خارجه مصر و ائتلاف راهبردی با ایران ضروری است.
مصر از زیر چتر آمریکا خارج شود
عمار اظهار داشت: مصر باید از چتر آمریکایی بیرون آمده و در برخورد با ایران همان راهی که مبارک در پیش گرفت، دنبال نکند زیرا ایران باید متحد راهبردی مصر باشد اما تاکنون سیاست قاهره چیزی را در این خصوص تغییر نداده از همین رو در این شرایط احتمال نمی رود که در روابط مصر و ایران چیزی تغییر کند.
سیاست کنونی دولت مانند قرص آرام بخش است
این کارشناس مصری تاکید کرد: سیاستی که دولت برای حل مشکلات اقتصادی و بحران های موجود در پیش گرفته مانند قرص آرام بخشی است که راه حل اساسی و ریشه ای ارائه نمی دهد بنابراین در شرایط بسیار دشوار اقتصادی کنونی، این سیاست کشور را به سمت تونل تاریکی پیش خواهد برد.
منطق اخوانی محمد مرسی، بزرگترین مشکل سیاسی مصر است
عمار حسن اظهار داشت: مشکلاتی که مصر با آن دست و پنجه نرم می کند بسیار سنگین و دشوار است اما راه حلی هایی که محمد مرسی رئیس جمهور و دولت او در قبال این مشکلات در پیش گرفته اند، واقعی نبوده و مشکلات را پایان نخواهد داد. علاوه بر این مرسی همچنان با منطق اخوان المسلمین با دولت برخورد می کند نه چیز دیگر که این بزرگترین بحران سیاسی مصر به شمار می آید.
وی در مورد اینکه گفته می شود برخی با اقداماتی سیاسی در صدد ایجاد ناآرامی در مصر هستند، گفت: این اخبار ادعاء و اتهام زنی است و هر کس دلیلی در این خصوص دارد باید بلافاصله و بدون هیچ تردیدی آن را ارائه دهد.
این کارشناس سیاسی مصری در توضیح این مطلب تصریح کرد: نهادهای امنیتی و نظارتی دولت، باید اقدامات تحریک آمیز سیاسی را شناسایی کرده زیرا مسئولیت تامین امنیت ملی مصر بر عهده همین نهادها است.
وی در مورد سخنان برخی مبنی بر سلب مشروعیت از رئیس جمهور گفت: هر کس چنین مسائلی را مطرح می کند باید به این سوال پاسخ دهد و من توضیحی درباره این ادعاها ندارم اما به هر حال رفتار رئیس جمهور با مخالفان موجب شده است آنان به طرح چنین مسائلی گرایش یابند.
عمار حسن در خصوص تاثیر اخوان المسلمین بر جامعه مصر پس از دردست گرفتن قدرت تصریح کرد: اخوانی ها کرسی ها را بدست آوردند و طرح مردمی را از دست دادند با این حال در بین گروههای دیگر از قدرت بیشتری برای جلب نظر مردم در هرگونه انتخابات آینده برخوردارند.
وی افزود: محبوبیت اخوانی ها در انتخابات ریاست جمهوری کاهش یافت و اگر حمایت جریان های انقلابی از محمد مرسی نبود، وی اکنون رئیس جمهور نبود.
این تحلیلگر سیاسی مصری در ادامه تصریح کرد: یک دلیل دیگر که در این خصوص می توان ارائه کرد مقایسه همه پرسی ماه مارس و همه پرسی اخیر از قانون اساسی جدید مصر است.
سالگرد انقلاب، روزی متفاوت خواهد بود
وی سالگرد انقلاب مصر را مناسبتی برای خواسته های انقلاب دانسته و گفت: با فشاری که اکنون بر جریان های مخالف اعمال می شود نمی توان هیچ گونه تحولی را پیش بینی کرد.
این کارشناس مصری با اشاره به اینکه سالگرد انقلاب مصر، روزی متفاوت است که چه بسا رخدادهای جدیدی را در خود جای دهد تصریح کرد: به هر حال هرچند مخالفت مصریها با قوانین طبیعی است اما همه باید از اقدامات خشونت آمیز خودداری کنند.