رهبران کشورهای غرب آفریقا دیروز در اجلاس اضطراری خود در حالی وعده اعزام ۵هزار و ۴۰۰ نیروی آفریقایی به مالی را اعلام کردند که هیچ برنامه زمانی و پایانی برای حضور نیروهای خارجی در این کشور تعیین نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، کشورهای غرب آفریقا در نشست دیروز شنبه خود از سازمان ملل متحد خواستند حمایت فوری مالی و لجستیک از نیروهای بین المللی در مالی به عمل آورد.
در بیانیه پایانی نشست فوق العاده دیروز روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای غرب آفریقا که به میزبانی ساحل عاج برگزار شد آمده است: سازمان ملل باید از نیروهای آفریقایی در مالی (میسما) مرکب از پنج هزار و 800 نظامی که به زودی بیشتر آنها به مالی اعزام می شوند حمایت مالی و تدارکاتی کند.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا در این بیانیه از کشورهای عضو خواست اعزام نیرو به مالی را بی تاخیز آغاز کنند.
نیجریه، توگو و چاد تاکنون به مالی نیرو اعزام کرده اند و بر اساس بیانیه مذکور بنین، غنا، سنگال، لیبریا، سیرالئون و ساحل عاج نیز در نیروی بینالمللی میسما مشارکت خواهند داشت.
بر اساس تصمیم اجلاس سران غرب آفریقا کشورهای افریقایی که از قبل برای اعزام نیرو به مالی اعلام آمادگی کرده بودند و ارقامی را نیز از تعداد نیروهای اعزامی خود اعلام کرده بودند،باید این نیروها را به مالی اعزام کنند.
نیجریه به اعزام هزار و 200 نیرو، توگو و سنگال هر کدام 500 نیرو، گینه بیسائو و نیجر نیز به اعزام صدها نیرو به مالی متعهد شده اند.
این در حالی است که تاکنون تنها 150 نیرو از نیجریه و 100 نیرو از توگو به مالی اعزام شده اند. 30 نیروی نظامی از بنین نیز در راه مالی هستند.
چاد که عضو این نهاد آفریقایی نیست در چارچوب مبارزه با تروریسم تصمیم گرفته است 2 هزار نیروی نظامی به مالی اعزام کند. البته تاکنون 150 نیرو به این کشور اعزام کرده است.
رواندا نیز شنبه برای اعزام نیرو به کشور مالی اعلام آمادگی کرده است.
نحوه تامین هزینه ها و تعیین محل تامین بودجه نیز که بیشتر آن باید از سوی اتحادیه آفریقا و سازمان ملل تامین شود در دستور کار اجلاس ابیجان قرار داشت.
الحسن واتارا رئیس جمهور ساحل عاج نیز در ابتدای اجلاس اضطراری سران کشورهای عضو جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا خواستار مشارکت فعالانه جامعه بین الملل در تحولات مالی شد.
بر اساس قطعنامه 2085 شورای امنیت نیروهای آفریقایی از زمان استقرار خود در مالی برای یک سال در این کشور می مانند اما در اجلاس دیروز سران غرب آفریقا هیچ برنامه زمانی برای کار نیروهای آفریقایی تعیین نشده است.
حال باید منتظر ماند که در صورت جامه عمل پوشاندن وعدههای کشورهای غرب آفریقا اعزام نیروی نظامی به مالی برای ملحق شدن به نظامیان فرانسوی و ارتش مالی می تواند گره از مناقشه این کشور غرب آفریقا بگشاید و یا تنها موجب کشتار صدها شهروند بی گناه و آوارگی ده ها هزار نفر دیگر می شود و در این میان منافع فرانسه استعمارگر سابق مالی از منابع مالی از جمله معادن غنی طلا و اورانیوم این کشور تامین می شود.
انتظار می رود در صورت طولانی شدن جنگ با گروه های مسلح اشغالگر در شمال مالی دولت موقت این کشور در باتلاقی گرفتار شود که بهتر از عراق و افغانستان و حتی سومالی در انتظار مالی نخواهد بود.
این در حالی است که به عقیده کارشناسان مداخله در مالی کل منطق ساحل را آسیب پذیر خواهد کرد و ما شاهد گسترش این جبهه از مالی خواهیم بود.