شخصیتهای سیاسی مصر ابراز امیدواری کردند که سفر احمدینژاد به قاهره و حضور وی در اجلاس همکاری اسلامی بتواند پرونده روابط بین دو طرف را باز کند و این روابط هر چه زودتر از سر گرفته شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، «محمود احمدینژاد» امروز وارد قاهره شد و مورد استقبال مقامات مصری قرار گرفت و این نخستین سفر رئیس جمهور ایران از زمان وقوع انقلاب اسلامی در سال 1979 میلادی به قاهره است.
یک منبع در فرودگاه قاهره گفت که احمدینژاد پس از ورود به فرودگاه برای دیدار با «احمد الطیب» شیخ الازهر مصر به مقر الازهر رفت و قرار است در این دیدار تعدادی از مسائل بینالمللی و منطقهای کنونی را با وی بررسی و عصر امروز نیز کنفرانس خبری در مقر الازهر برگزار کند.
در همین رابطه برخی منابع امنیتی در دستگاه امنیت ملی مصر اعلام کردند که درخواست احمدینژاد برای بازدید از میدان التحریر همچنان در دست بررسی است زیرا این میدان به دلیل تحصنهایی که در آن وجود دارد از مدتها قبل بسته است و اجرای این درخواست نیازمند تدابیر شدید امنیتی است بویژه که این میدان صحنه اعتصابها بوده است و تخلیه آن از تحصنکنندگان دشوار است.
از سوی دیگر «جمال سلامه» رئیس بخش علوم سیاسی دانشگاه سوئز از سفر احمدینژاد به قاهره استقبال و بر اهمیت این سفر که چندین دهه پس از قطع روابط بین مصر و ایران صورت میگیرد، تاکید کرد.
سلامه اشاره کرد که احمدینژاد و مرسی میتوانند روابط مصر و ایران را به ساحل امن برسانند و دوره آتی شاهد گشایش در روابط دیپلماتیک بین دو طرف باشد.
در همین راستا «علی اسماعیل» از رهبران حزب آزادی و عدالت و عضو سابق مجلس الشعب نیز سفر احمدینژاد به قاهره را ستود و تاکید کرد که اساسا هیچ دلیلی برای قطع روابط بین مصر و ایران وجود ندارد و دولت مصر در دوره حسنی مبارک تنها مجری سیاستهای آمریکاییها بود.
وی افزود که حضور احمدینژاد در اجلاس اسلامی قاهره آغاز گشایش روابط بین مصر و ایران است و ملتهای مصر و ایران در طول سالها پیوندهای زیادی داشته و باید این روابط ازسر گرفته شود.
«عبدالله الاشعل» معاون وزیر خارجه اسبق مصر نیز اظهار داشت که سفر احمدینژاد به قاهره با توجه به حوادث کنونی منطقه در شرایط زمانی مهمی انجام شده است.
وی تاکید کرد که ایران نقش بزرگی در منطقه ایفا میکند و کشور بزرگی است و باید برای تحکیم روابط بین تهران و قاهره تلاش کرد و اینکه یک دفتر نمایندگی دیپلماتیک کامل بین قاهره و تهران وجود داشته باشد.
«اشرف فهمی موسی» مشاور دینی سابق مرکز اسلامی نیویورک نیز در این باره گفت که سفر احمدینژاد میتواند یخ روابط بین قاهره و تهران را آب کند و روابط دیپلماتیک دو طرف به طور کامل ازسر گرفته شود.
وی اشاره کرد که آمریکا از بازگشت روابط ایران و مصر بویژه تاثیرات منفی آن بر امنیت اسرائیل نگرانی دارد و از دیدگاه واشنگتن ازسرگیری روابط تهران-قاهره به منافع آمریکا در منطقه لطمه میزند.
از سوی دیگر «توفیق علی وهبه» عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت که ضروری است روابط بین قاهره و تهران هر چه سریع تر ازسرگرفته شود زیرا این به نفع دو ملت مصر و ایران است.
وی افزود که ترس مصر از گسترش شیعه و غیره در مصر مبالغه است و این رویکرد نتیجه سیاستهای رژیم سابق مصر است تا ملت را از ایران بترساند، خیلیها هیچ شناختی از شیعیان ندارند بنده چهار روز پیش در ایران بودم و در یکی از کنفرانسها شرکت کردم و همواره دیدهام که ایرانیها با مهمان نوازی و بسیار صمیمی برخورد کردهاند و من امیدوار هستم که روابط مصر و ایران هر چه زودتر از سر گرفته شود.
«عمر الشال» عضو موسس جریان مردمی مصر نیز گفت که تصمیم برای بازگشت روابط مصر و ایران به روال طبیعی خود بسیار به تاخیر افتاده است و فورا باید این روابط ازسر گرفته شود و ما میدانیم که مبارک رئیس جمهور مخلوع مصر مجری برنامه های آمریکا بود اما مرسی تا کنون این تصمیم را اتخاذ نکرده است.
وی پیشبینی کرد که سفر احمدینژاد به قاهره و حضور وی در اجلاس همکاری اسلامی بتواند پرونده روابط بین دو طرف را باز کند و این روابط هر چه زودتر ازسر گرفته شود.