ˈمحمود احمدی نژادˈ با بیان اینکه امنیت، پیشرفت، عزت و کرامت مصر و ایران در گرو یکدیگر بوده و همکاری دو کشور بزرگترین تضمین برای دستیابی به روابط حسنه سیاسی است، بر آمادگی تهران برای ارائه تجربیات خود به برادران مصری و بهره مندی از تجربیات آنان تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، احمدی نژاد در مصاحبه با ˈعبدالناصر سلامهˈ سردبیر روزنامه مصری ˈالاهرامˈ که متن آن روز چهارشنبه انتشار یافت، با اشاره به اینکه بسیاری از دشمنان با جلوگیری از اتحاد کشورهای عربی و اسلامی منافع خود را عملی می کنند، تاکید کرد که جمهوری اسلامی همواره دعوت کننده به دوستی و برادری است و درپی تجاوز یا تسلط بر هیچ کشوری نیست وشخصیت هایی که به موضوع تشییع در ایران اهتمام می ورزند، سیاسی نیستند.
احمدی نژاد گفت: ملت مصر و ایران که نقش عظیمی در حمایت از تمدن بشری ایفا کرده اند، می توانند روابط حسنه سیاسی در سطح جهان هم داشته باشند، ما امنیت و پیشرفت مصر را بخشی از امنیت وعزت ایران می دانیم.
ˈمصر نیازمند امنیت و ثبات است و مردم شریف این کشور قادر به حل تمامی مشکلات خود هستندˈ.
رییس جمهوری ایران با اشاره به اهمیت سازمان همکاری های اسلامی و افزایش اهمیت آن با توجه به جایگاه تاریخی مصر ابراز امیدواری کرد که همه کشورها و هیأت های شرکت کننده در این کنفرانس در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی با یکدیگر به تفاهم برسند.
احمدی نژاد در ادامه مصاحبه با تاکید بر اینکه برای حضور در اجلاس سران اسلامی هیچ تردیدی نداشته است، گفت: مصر خود بین کشورهای اسلامی متمایز است که این امر به جایگاه تاریخی این کشور باز می گردد.
وی افزود، امیدوارم نشست کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در مصر بدون در نظر گرفتن حوادثی که در زمان حاضر در این کشور رخ می دهد، به طور کامل موفقیت آمیز باشد زیرا این کشور به امنیت، آرامش، نزدیکی و الفت نیاز دارد و این امور نه تنها در مصر بلکه در تمام نقاط جهان مورد نیاز است.
احمدی نژاد با بیان اینکه در دو سال گذشته هیچ تغییری در روابط مصر وایران رخ نداده و شاهد پیشرفت قابل توجهی نبود تاکید کرد که با این حال، گفت وگو بین دو کشور ادامه یافت.
وی گفت، ˈمحمد مرسیˈ رییس جمهوری مصر در سفر به تهران با وزیر خارجه ایران ملاقات کرد. در مورد اوضاع سوریه نیز ما با قاهره تماس هایی داشتیم. در واقع گفت و گوی دوجانبه همچنان ادامه دارد و به آرامی در حال حرکت به سوی رابطه مورد نظر هستیم.
رییس جمهوری ایران درباره همکاری دوجانبه با بیان اینکه دو ملت مصر و ایران به یکدیگر علاقه مندند و ما می توانیم به برادران مصری خدمات زیاد وقابل اعتمادی ارائه کنیم، برای قرار دادن تمام تجربیات جمهوری اسلامی در دسترس برادران مصری و استفاده از تخصص آنان اعلام آمادگی کرد و گفت: از نظر فرهنگی اندیشمندان و هنرمندان دو کشور باید با هم همکاری کنند و در ارتباط باشند.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد که در سطح بین المللی هم ما می توانیم فعالیت ها و دستاوردهای عظیمی با یکدیگر کسب کنیم. ما در موضوع همکاری با مصر هیچگونه محدودیتی قائل نیستیم، زیرا امنیت و پیشرفت این کشور امنیت و پیشرفت ایران به شمار می رود و مطمئن هستم که مصری ها نیز همین احساس را نسبت به مردم ایران دارند.
احمدی نژاد درباره موضوع نام ˈخالد اسلامبولیˈ بر یکی از خیابان های تهران، گفت که مسئله خود به خود حل خواهد شد، ما باید بیشتر به آینده ملت هایمان فکر کنیم و تفاهم بین ما بر اساس مسائل مشترک و نه موضوعات مورد اختلاف باشد.
رییس جمهوری ایران در مورد موضع خود نسبت به بیداری اسلامی با تاکید بر اینکه آزادی، احترام و پیشرفت حق همه است و انقلاب های عربی نتوانستند همه آرمان های مردم را محقق کنند، گفت که کشورهای جهان و از جمله عربی نیازمند تغییر هستند. از دیدگاه من هیچ کسی نمی تواند بگوید که پس از تحولات اخیر ، کشورهای عربی به شرایط مطلوب و آرمانی خود رسیده اند زیرا همگی ما به مدیریت، خردگرایی وهمبستگی نیازمندیم.
وی با اشاره به اینکه جهان از این پس باید با تهران همانند یک قدرت هسته ای برخورد کند، تاکید کرد که ایران به زودی شاهد اعزام انسان به فضا خواهد بود.
رییس جمهوری ایران در باره بحران در سوریه، برپایی یک دولت طایفه ای در این کشور را ناممکن دانست و گفت که ما تفاهم ملی وانتخابات آزاد را در این کشور تایید می کنیم.
احمدی نژاد درباره روابط ایران وامارات متحده عربی گفت که ما دو کشور دوست هستیم و موضوع جزایر سه گانه بر روابط دوجانبه تاثیری نداشته است.
وی در ادامه با ابراز خوشبینی نسبت به آینده و تغییر کلی شرایط در سال های آتی، مشکلات داخلی آمریکا را بسیار زیاد دانست وگفت که آنها تلاش می کنند این مشکلات را از طریق دلار به دیگر کشورها منتقل کنند.
رییس جمهوری ایران تاکید کرد که آمریکا همچنان به سلطه طلبی های خود ادامه می دهد تا ثروت های دیگر کشورها را به چنگ آورد.
احمدی نژاد با طرح این پرسش که در صورت پیوستن کشورهای عربی منطقه به یکدیگر، آیا هیچ قدرت سیاسی واقتصادی قوی تر در جهان هست و قدرتی یارای مقابله با این گروه به هم پیوسته را خواهد داشت؟ افزود: این کشورها از دریای سرخ تا دریای سیاه و از آن طرف تا دریای خزر امتداد دارند، تصور کنید اگر این کشورها در کنار هم بایستند ومتحد شوند در جهان چه اتفاقی رخ خواهد داد؟
وی با بیان اینکه دشمنان بشریت که به دنبال اشغال کشورهای اسلامی هستند، از گذشته تاکنون چشم طمع به این منطقه دوخته اند، تاکید کرد که ما همچنان به دنبال وحدت هستیم و در این راه تلاش می کنیم.
رییس جمهوری ایران با تاکید بر اینکه وحدت، همین امروز باید اتفاق بیفتد از کشورهای منطقه خواست با واقع بینی در این راه گام بردارند ودست به دست هم دهند.
وی افزود : ایران به طور کامل از مردم فلسطین و مردم لبنان و همچنین همه مردمان جهان حمایت می کند، جمهوری اسلامی در گذشته نیز از مردم افغانستان و عراق پشتیبانی کرده است. ما خواستار جهانی عاری از ستم، تجاوز و تحقیر همه بشریت بویژه مردم کشورهای همسایه هستیم .
احمدی نژاد در مورد شناساندن مذهب تشیع در محافل اهل سنت که برخی آن را مانع گسترش روابط دو کشور می دانند، گفت: بی گمان ارتباط داشتن علمای ما با هم و گفت وگوی آنان بسیار مهم است، این باعث اتحاد و نزدیکتر شدن مسلمانان می شود، اما در مورد گسترش یک اندیشه و تفکر خاص، ما اعتقاد داریم که زمان چنین مسائلی به سر آمده است و همه مردم جهان باید زیر پرچم دوستی، راستی و عدالت با هم همکاری کنند. انسان ها متفاوت هستند. مرسی مانند احمدی نژاد نخواهد بود و احمدی نژاد نیز مانند مرسی نخواهد بود، اما باید به هم احترم بگذاریم .
وی افزود: ما می توانیم با یکدیگر و دیگران همانند برادر باشیم و این درست است که ممکن است سلیقه ها متفاوت باشد اما می توانیم متحد باشیم و در یک مسیر گام برداریم، زیرا مشترکات ما بسیار بیشتر از موارد اختلافی است و اختلاف های موجود نیز بیشتر در مورد مسائل جزئی و فروعات است، اما وجوه مشترک ما جزء اصول است، خدای واحد، پیامبر واحد، کتاب آسمانی واحد، دین واحد، هدف واحد و قبله واحد و این ها همه از جمله وجوه مشترک ما است که جزء اصول هستند.
ˈافزون بر این، در طول تاریخ جنگی بین دو کشور روی نداده است و ما که کعبه را قبله خود می دانیم و همانند برادریم، چه مشکلی با هم داریم؟ یک قرآن واحد می خوانیم و یک پیامبر واحد را دوست داریمˈ.
رییس جمهوری ایران درباره دیدگاه ایران در مورد مذهب تشیع گفت: ممکن است افراد و شخصیت هایی بخواهند مذهب تشیع را رواج و گسترش دهند، اما سیاست دولتی ایران نیست.
وی در مورد گفت وگوی ایران با مخالفان سوری نیز گفت: برپایی یک حکومت قومی و مذهبی در سوریه به هیچ عنوان ممکن نیست و یک قوم یا مذهب نمی تواند خود را بر دیگران تحمیل کند، سوریه باید با تفاهم ملی و همکاری همه مردم اداره شود که با جنگ و درگیری تحقق نمی یابد بلکه تنها با تفاهم میسر است.
ˈدر گذشته گروهی از مخالفان سوری به ایران آمدند و ما تلاش کردیم برای برگزاری انتخابات آزاد میان آن ها تفاهم ایجاد کنیم، زیرا اعتقاد داریم که جنگ یعنی ویرانی بیشتر و کشتار بیشتر. ما از مردم سوریه برای تحقق تفاهم ملی در این کشور حمایت می کنیم و اعتقاد دارم که این وظیفه همه ما استˈ.
احمدی نژاد درباره مخالفت با دخالت خارجی در سوریه نیز گفت: مخالف هرگونه دخالت خارجی هستم، زیرا خارجی ها در پی تامین منافع خود و نه منافع مردم آن کشور هستند. افزون بر این، بیرون کردن خارجی ها از هر کشوری کار دشواری است.
وی درباره وابط ایران با امارات نیز گفت: دو کشور دوست و همسایه هستند، ما باید در کنار هم زندگی کنیم و کسانی که در خلیج فارس هستند و مردم خلیج فارس چنین حساسیتی نسبت به هم ندارند، اما زمانی که آمریکایی ها و انگلیسی ها چندین پایگاه در این منطقه ایجاد می کنند، باعث ایجاد تنش می شود.
رییس جمهوری ایران درباره فلسطین اشغالی نیز گفت: رژیم صهیونیستی غاصب است و ما با اشغالگری، ستم و کشتار مردم مخالفیم. صهیونیست ها در همه نقاط جهان نقش آفرینی می کنند، بسیاری از منابع ثروت و پول و مراکز تصمیم گیری (بین المللی )را در دست دارند و سعی می کنند بر همه بخش ها از طریق نابود کردن فرهنگ ها، اقتصادها و روشن کردن آتش جنگ ها، سیطره داشته باشند.
ˈصهیونیست ها بسیار تمایل دارند به ایران حمله کنند، اما ما برای حمله به آنان برنامه ریزی نمی کنیم زیرا طرح های ما دفاعی است، اما در مورد فلسطین باید گفت که مساله ای کاملا بشری و انسانی است، حق باید به صاحبان آن بازگردانده شود و صهیونیست ها کم کم به پرتگاه نزدیک می شوندˈ.
رییس جمهوری ایران در باره تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: شلیک موشک یا فرستادن چند هواپیما و جنگنده کار سختی نیست اما مهم واکنش در برابر این حمله و توان دفاعی ایران است.
احمدی نژاد تاکید کرد که جمهوری اسلامی اکنون به یک کشور هسته ای تبدیل شده است. آنان می خواهند ایران را به گذشته بازگردانند، اما نمی توانند این کار را انجام دهند. تصور می کنند با فشار، می توانند ایران را به زانو در آورند. این محاسبات اشتباه است. ما اکنون یک کشور صنعتی، هسته ای و فضایی هستیم و از سال ها پیش، به فرستادن انسان به فضا فکر می کنیم و ان شاء الله آن را محقق می کنیم. ما باید پیشرفت کنیم و آن ها نیز باید به پیشرفت ما اعتراف کنند و به نظر من، بهترین راه این است که با هم همکاری کنیم.