دولت کنیا سفرای کشورهای اتحادیه اروپا را به اتهام تلاش برای اعمال نفوذ در انتخابات این کشور احضار کرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت کنیا سفرای کشورهای اتحادیه اروپا را در اعتراض به تلاش برای اعمال نفوذ در انتخابات این کشور به وزارت امور خارجه این کشور احضار کرد.
در پی اظهارات سفرای انگلیس، فرانسه و شماری دیگر از کشورهای اروپایی درباره اینکه در صورت پیروزی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در کنیا با دولت آتی وی تماس های محدودی خواهند داشت، سام اونگیری، وزیر امور خارجه این کشور سفرای کشورهای اتحادیه اروپا را احضار کرد.
این مقام کنیایی سفرای کشورهای اروپایی را متهم کرد که با اظهارات کاملا تحریک آمیز به دنبال ایجاد تنش و تفرقه افکنی در کنیا در آستانه انتخابات این کشور هستند.
کنیایی ها در چهارم مارس برای اولین بار پس از انتخابات جنجال برانگیز سال 2007 این کشور که به درگیری های قومی و در نهایت کشته شدن هزار و 200 تن منجر شد به پای صندوق های رای خواهند رفت.
ائتلاف هایی که نامزدهای اصلی انتخابات ریاست جمهوری در کنیا تشکیل داده اند نشان می دهد که بار دیگر رقابت بر اساس اصول قومی خواهد بود.
یوهورو کینیاتا و ویلیام روتو که هر دو از سوی دادگاه جنایی بین المللی به اتهام ارتکاب جرایم جنگی در جریان انتخابات پیشین این کشور احضار شده اند با یکدیگر ائتلاف تشکیل داده اند.
کینیاتا و روتو هر دو اتهام ارتکاب هر گونه اقدام تحریک آمیز برای دعوت به خشونت پس از انتخابات سال 2007 را رد کرده اند.
وزیر خارجه کنیا گفت که سفرای کشورهای اروپایی را فراخوانده است تا نارضایتی کشورش را نسبت به برنامه سازماندهی شده از سوی اتحادیه اروپا برای تاثیر بر انتخابات کنیا ابراز کند.
انگلیس، فرانسه و چند کشور دیگر اتحادیه اروپا گفتند در صورتی که معاون نخست وزیر کنیا آقای اوهورو کنیاتا در انتخابات پیروز شود اتحادیه اروپا با وی رابطه محدودی برقرار خواهد کرد زیرا وی تحت پیگرد دادگاه جنایی بین المللی است.
دادگاه جنایی بین المللی کنیاتا را به دلیل نقش او در خشونت های انتخاباتی پس از اخرین انتخابات ریاست جمهوری در سال 2007 متهم به ارتکاب جرایم علیه بشریت کرده است.
محاکمه کنیاتا قرار است در اوریل سال جاری در لاهه آغاز شود. کنیاتا که هم اکنون آزاد می باشد به مانند سایر مظنونان احضار شده به دادگاه به صورت داوطلبانه در جلسات مقدماتی پیش از محاکمه حاضر شده است.
از سوی دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در کنیا در حال برگزاری مناظره تلویزیونی هستند و این در حالی است که به گفته کارشناسان، رای دهندگان بر اساس روابط قومی به نامزدهای مورد نظر خود رای می دهند و برگزاری این مناظره نمی تواند وابستگی های قومی را برچیند.
کارشناسان احتمال کشیده شدن انتخابات کنیا به دور دوم را پیش بینی و تاکید می کنند که این برای فضای سیاسی در کنیا خطرناک است.
کنیاییها امیدوارند بار دیگر شاهد خشونت هایی که در دور پیشین انتخابات بودند، نباشند.