توسعه همکاریهای اقتصادی و تقویت اعتبار و نفوذ روسیه در قاره آفریقا در مرکز توجه مذاکرات وزیر امور خارجه این کشور در جریان سفر دورهای وی به کشورهای الجزایر، آفریقای جنوبی، موزامبیک و گینه قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه «کامرسانت»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته سفر دورهای خود به چند کشور قاره آفریقا را از الجزایر آغاز کرد که به گفته منابع خبری در دستگاه دیپلماسی روسیه باید اعتبار و نفوذ این کشور را در جهان عرب، قاره آفریقا و حوزه دریای مدیترانه و بطور کلی عرصه سیاست بینالملل را تقویت کند.
توجه اصلی در مذاکرات لاوروف با رهبران کشورهای الجزایر، جمهوری آفریقای جنوبی، موزامبیک و گینه، توسعه همکاریهای اقتصادی و همچنین حل بحران در کشور مالی و مناقشه سوریه خواهد بود.
لاوروف آخرین بار در ماه مه سال 2011 به الجزایر سفر کرده بود که در آن زمان اوضاع در لیبی با توجه به آغاز عملیات نظامی ناتو علیه نظامیان رژیم "معمر قذافی"، در مرکز توجه مذاکرات وی قرار داشت.
اکنون نیز سفر وزیر خارجه روسیه به الجزایر مصادف با مناقشه نظامی در کشور مالی و عملیات نظامی فرانسه در این کشور شده است، ضمن اینکه قضیه گروگانگیری ماه ژانویه در الجزایر نیز به وخامت اوضاع در منطقه افزوده است.
"میخائیل مارگلییف" نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در مسائل مربوط به قاره آفریقا که در این سفر لاوروف را همراهی می کند، در گفتوگو با خبرنگار این روزنامه یادآور شد: دولت الجزایر سالهاست که در حال مبارزه با گروههای تندرو در داخل این کشور است و به همین دلیل بسیار علاقه دارد تا گروههای مسلح تند رو در کشور مالی از هم پاشیده شوند.
این دیپلمات بلندپایه افزود: ضمن اینکه روند تحولات سیاسی «بهار عربی» در کشورهای عربی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا هم که مواضع مسکو و الجزیره در مورد آن بر یکدیگر منطبق است، نیز در مرکز توجه مذاکرات قرار دارد.
به نوشته این روزنامه، البته مسائل مورد مذاکره لاوروف تنها محدود به تحولات سیاسی منطقه نیست. الجزایر بطور مرسوم یکی از شرکای بزرگ تجاری روسیه در قاره آفریقا است و توسعه همکاریهای اقتصادی نیز مورد توجه هر دو کشور قرار دارد.
پیشبرد منافع اقتصادی روسیه در قاره افریقا در سایر اهداف سفر وزیر خارجه این کشور، یعنی جمهوری آفریقای جنوبی، موزامبیک و گینه نیز دنبال میشود.
کارشناسان اطمینان دارند که عدم رضایت برخی کشورهای آفریقایی از مداخله غرب در حل و فصل سیاسی و نظامی بحرانهای منطقه، این امکان را به مقامات مسکو میدهد تا به تقویت مواضع خویش و بهبود اعتبار خود در این قاره بپردازند.