شورای امنیت سازمان ملل متحد ضمن استقبال از امضای توافقنامه صلح بین یازده کشور آفریقایی برای کمک به پایان دادن جنگ در شرق کنگو نسبت به تشدید ناآرامیها در این منطقه ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری فرانسه در گزارشی آورده است که شورای امنیت سازمان ملل متحد از امضای توافقنامه صلح بین یازده کشور مرکز و جنوب آفریقا به میانجیگری این سازمان با هدف پایان دادن به دو دهه ناآرامی و جنگ در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو استقبال کرد.
روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای شریک در این توافقنامه و یا وزرای برجسته آنها این توافقنامه را امضا کردند.
اعضای شورای امنیت از امضا کنندگان این توافقنامه خواستند به همه مفاد آن پایبند باشند و از بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد نیز خواستند اجرای این توافقنامه و نقض تعهدات را گزارش کند.
این توافقنامه که زمینه استقرار نیروی بین المللی بی طرف را در جمهوری دموکراتیک کنگو فراهم میکند در مراسمی در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی به امضای دبیرکل سازمان ملل متحد و نمایندگان یازده کشور آفریقایی رسیده است.
بر این اساس نیروی بین المللی بی طرف متشکل از چهار هزار نیرو تحت فرماندهی تانزانیا به منظور تثبیت اوضاع در شرق کنگو مستقر می شوند.
کشورهای امضا کننده این توافقنامه تعهد داده اند که پس از این در درگیری هایی که در کشورهای همجوار آنها روی می دهد دخالت نکند و حمایت از گروه های شورشی را متوقف کنند.
کشورهای امضا کننده این توافقنامه شامل رواندا، اوگاندا، تانزانیا، سودان، جمهوری آفریقای مرکزی، زامبیا، آفریقای جنوبی، آنگولا، کنگو برازاویل و بروندی و همچنین جمهوری دموکراتیک کنگو بودند.
این کشورها قول داده اند که با جامعه بین المللی برای تحقق صلح و رشد اقتصادی در کنگو دموکراتیک و همه منطقه همکاری کنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در عین حال اعلام کرد که با وجود توافقنامه جدید صلح در منطقه آشوب زده جمهوری دموکراتیک کنگو ، از تشدید ناآرامی ها در این کشور شرق آفریقا به شدت نگران است.
شورای امنیت اقدام جنبش شورشی 23 مارس که مناطق شرق جمهوری دموکراتیک کنگو را تصرف کرده است محکوم می کند.
جمهوری دموکراتیک کنگو و کارشناسان سازمان ملل متحد، رواندا و اوگاندا را که از جمله یازده کشور امضا کننده توافقنامه جدید صلح هستند به حمایت از گروه 23 مارس متهم می کنند.
جمهوری دموکراتیک کنگو در سال گذشته شاهد درگیری شدید بین شورشیان جنبش 23 مارس با نیروهای دولتی بوده است.
جنبش 23 مارس توافقنامه صلح امروز در آدیس آبابا را امضا نکرده است.