يك مقام بلند پايه سودان كه به پاريس سفر كرده است، نسبت به عاديسازي روابط كشورش با كشورهاي غربي ابراز اميدواري كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نافع علي نافع مشاور عمر البشير رييس جمهور سودان، تاكيد كرد: حكم دادگاه بينالمللي لاهه عليه عمر البشير شكست خواهد خورد.
نافع علي نافع طي كنفرانسي مطبوعاتي در پاريس اظهار داشت: هدف ما از اين سفر عاديسازي روابط است.
وي افزود: مذاكرات ما مهم و سازنده بود و اين سفر نتايج خوبي را به دنبال داشت.
مشاور عمر البشير خاطرنشان كرد: اگر روابط دو جانبهاي در راستاي همكاري و دوستي برگزار نكنيم، اين امر بر مساله دارفور و توافقنامهي صلح با جنوب سودان تاثير منفي خواهد داشت.
وي از كشورهاي غربي خواست تا بر اساس عملگرايي عمل نمايند.
نافع افزود: مشكلاتي در آفريقا وجود دارد كه از مشكلات دارفور بسيار پيچيدهتر است اما غرب در برابر آن مشكلات موضعگيريهاي متعادلانهتري از موضعگيريهاي خود در دارفور اتخاذ ميكند.
وي حكم صادره از سوي دادگاه بينالمللي لاهه در مورد عمر البشير به اتهام ارتكاب جنايتهاي جنگي و ضد بشري در دارفور را ابزاري سياسي از سوي غرب براي تاراج و استعمار دوبارهي آفريقا برشمرد.
نافع افزود: دادگاه بينالمللي لاهه مدعي حل و فصل مشكل دارفور و دخالت در انتخابات سودان است، اما در اين ادعاي خود با مشكل مواجه شد.
وي در پاسخ به سوالي دربارهي اخراج 13 سازمان دولتي از دارفور اندكي پس از حكم دادگاه لاهه اظهار داشت: خروج اين سازمانها پيامدهايي منفي به همراه نداشت.
به نوشتهي روزنامه اماراتي البيان، نافع تاكيد كرد: ما اجازه نخواهيم داد كه اين 13 سازمان دوباره به سودان بازگردند، زيرا اين سازمانها عليه منافع كشورمان عمل ميكردند و اين در حالي است كه همكاري ما براي حضور سازمانهاي ديگر ادامه دارد.
از سوي ديگر، دادستان دادگاه لاهه اظهار داشت: من بر اساس معاهده رم كه دادگاه لاهه بر اساس آن عمل ميكند، اقدام به تحقيقات در خصوص دارفور كردم.
لوييس مورنو اوكامپو دادستان دادگاه لاهه و لورنس بليرون، سخنگوي دادگاه با روزنامهي مصري الاهرام مصاحبه و به سوال خبرنگار اين روزنامه پاسخ دادند.
اوكامپو دربارهي آغاز تحقيقات در خصوص دارفور تصريح كرد: دفتر من اقدام به جمعآوري شهادتها و مدارك موجود از طريق 105 تحقيق در 18 كشور كرد كه پنج مورد از اين تحقيقات در خارطوم بود و من طي آن به گفتوگو با نمايندگان دولت و دستگاه قضايي سودان پرداختم.
وي ادامه داد: ما در اين راستا، به بررسي اظهارات و شهادتهاي شاهدان عيني و قربانيان حملات در دارفور در ديدار با مسوولان دولت سودان، جمعآوري اسناد و مدارك ديگر، گزارش كميتهي تحقيق سازمان ملل، گزارش كميتهي تحقيقات ملي سودان و اسناد و مدارك ديگر كه از طريق منابع آگاه به آن دست يافتيم، پرداختيم.
وي درخصوص اين كه چرا در خصوص جنايتهاي رژيم صهيونيستي در نوار غزه تحقيق نميكنيد، گفت: من به عنوان دادستان كل دادگاه لاهه در ابتداي مسووليتم به بررسي جنايتهاي كنگو پرداختم و سه متهم اين جنايتها دستگير و به لاهه تحويل داده شدهاند. من همواره به مسووليتم و بر اساس درخواستهايي كه از دفترم شده است، عمل كردهام. به عنوان مثال در عراق ما فعاليتهاي شهروندان 25 كشور را كه در قضيهي عراق دست داشتند بررسي كرديم و بيش از 30 نامه نيز در خصوص نوار غزه دريافت كرده و با مسوولان تشكيلات خودگردان فلسطين در اين خصوص ديدار كردهام.
وي افزود: من به تمام مسايل مي پردازم و اگر جنايتها بر اساس نظام اساسي معاهده رم باشد ما در خصوص اين جنايتها وارد عمل ميشويم. ما به بررسي وضعيت افغانستان، كنيا، كلمبيا و گرجستان نيز پرداختهايم.
سخنگوي دادگاه لاهه نيز در پاسخ به سوالي دربارهي دستگيري عمر البشير، در جريان سفر به كشوري ديگر گفت: دادگاه لاهه هيچ نيروي پليس و يا ارتشي را براي دستگيري فرد مظنون ندارد، اما دادگاه از همكاري كشورهاي عضو براي اين اقدام استفاده ميكند.
ایسنا