از حوادث جاری در مصر میتوان برداشت کرد که این حوادث سناریویی ساخته و پرداخته رژیم صهیونیستی و آمریکا جهت رو در رو قرار دادن ارتش و ریاست جمهوری مصر برای بازگرداندن گنجی است که با انقلاب مصر بر باد رفت.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مجله العصر، «وائل قندیل»، نویسنده و روزنامهنگار و سردبیر روزنامه الشروق مصر در تحلیلی از شرایط حاکم بر کشور مصر دارد و در اینباره مینویسد که تا پیش از آغاز بحران مصر همواره با تحلیلهایی که از وجود ایادی و دستهای صهیونیستی در عرصه سیاسی مصر سخن میگفتند، با احتیاط برخورد میکرده و آن را دستاویزی برای توجیه برخی قضایا میدانسته است.
اما حوادثی که در این اواخر در مصر روی داده و همچنان ادامه دارد، ناخواسته توجه شما را به اظهارات «هنری کسینجر»، وزیر خارجه یهودی و دارای گرایشات صهیونیستی اسبق آمریکا جلب میکند که از جنگ بین ارتش مصر با جماعت اخوان المسلمین مصر سخن گفته بود.
در اینجا برای معرفی کسینجر تنها کافی به این نکته اشاره کنیم که وی برنامهریز و عقل مدبر عملیات الحاق مصر عربی انقلابی به جناح آمریکایی – صهیونیستی در هنگام ریاست جمهوری «انور سادات»، رئیس جمهوری اسبق مصر بود و همه از دیدگاههای سیاسی سادات در حکومت اطلاع دارند که میگفت، «99 درصد برگههای بازی در دست آمریکاست» و این منطق و دیدگاهی بود که به امضای معاهده «کمپ دیوید» با رژیم صهیونیستی و جدایی مصر از جهان عرب و پای گذاشتن آن در روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شد.
کسینجر در آن زمان همچنین مهندس و طراح جنگ اکتبر بین مصر و اسرائیل نیز بود تا از آن مصر نه پیروز و نه مغلوب بیرون آید وبه این ترتیب راه برای رهبرانش جهت عادی سازی روابط با صهیونیستها هموار کند.
در این راستا میتوان به راحتی اظهارات اخیر کسینجر درباره آینده «انقلاب 25 ژانویه» مصر را درک کرد که در آن وزیر خارجه اسبق آمریکا پیش بینی کرده بود، نزاع سیاسی کنونی در مصر بیتردید به رویارویی حتمی و تسویه حساب بین ارتش و «اخوان المسلمین» منجر خواهد شد.
کسینجر این سخنان را در جریان کنفرانس سالیانه شورای روابط خارجی آمریکا در نیویورک ایراد کرد، تا نگرانی خود درباره گنج استراتژیک اسرائیل در منطقه یعنی مصر را هم ابراز کند و بگوید که «آمریکا میبایست با احترام بیشتری با حسنی مبارک تعامل داشته باشد، بیش از آنکه با وی انجام داد. هیچ لزومی مشاهده نمیشود که دولت آمریکا آشکارا خواستار عدم پخش تصاویر مبارک از صفحههای تلویزیونی شود».
این اظهارات دقیقا همان اظهاراتی بودند که پس از سرنگونی حسنی مبارک توسط سران رژیم صهیونیستی و در راس آنها «بنیامین الیعازر»، وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی و دوست مبارک بر زبان آورده شده بود. الیعازر همان کسی است که پس از محکوم شدن مبارک به زندان گفته بود که «این مرد [حسنی مبارک] مهمترین عامل در برقرار ثبات و استقرار در خاورمیانه است. جهان همه مدیون وی هستند، حتی آمریکا نیز به وی بسیار مدیون و وامدار است» افزوده بود: «او اولین کسی است که اقدام به توسعه و گسترش مجموعه روابط با اسرائیل شد».
برای اینکه این تصویر بیش از پیش آشکار و روشن شود، باید نگاهی به موضع رژیم صهیونیستی در قبال انتخابات ریاست جمهوری مصر داشت که میتوان آن را در سخنان «شائول بیلو»، خاورشناس اسرائیلی خلاصه کرد که گفت: «غرب باید به دنبال راههای ابداعی و ابتکاری برای کمک به پیروزی احمد شفیق در انتخابات ریاست جمهوری باشد».
بنابراین برای درک دیدگاهها و مواضع محافل صهیونیستی در قبال مصر نیاز به تلاش زیادی نیست و به راحتی میتوان دریافت که این محافل در تب و تاب سوق دادن مصر به جنگ داخلی ویرانگر و مخرب هستند و چه راهی بهتر از آنکه مصر را به سمت و سویی سوق داد که در آن ارتش و رئیس جمهوری منتخب رو در روی یکدیگر قرار گیرند.
به همین دلیل رژیم صهیونیستی و آمریکا تلاش میکنند، با سناریوهایی که برای مصر در نظر گرفتهاند، گنج استراتژیک خود را بازگردانند و در این میان وظیفه مردم و دولت سوریه برای خروج از این بحران چیست؟