کشور آفریقای جنوبی به عنوان بزرگترین قدرت اقتصادی قاره آفریقا به منظور رفع بخشی از نیازهای روز افزون سوختی اش، بدنبال گسترش تولید سوخت زیستی از چغندر قند و ذرت خوشه ای است.
بگزارش ایرنا، برای تولید این سوخت سازگار با محیط زیست، زمین های وسیعی از منطقه ˈکاروˈ در استان کیپ شرقی به این منظور اختصاص داده شده است.
براساس گزارش منتشر شده از سوی منابع اقتصادی آفریقای جنوبی، در حال حاضر 25 مزرعه کشت چغندر قند و ذرت خوشه ای در این منطقه تاسیس و فعال شده اند.
از چغندر قند و ذرت خوشه ای تولید شده در این مزارع صنعتی قرار است، اتانول تولید شود.
زمین های اختصاص یافته بدین منظور درحدود 160 هزار هکتار می باشد که عمدتا در ناحیه ˈکرادوکˈ در استان کیپ شرقی متمرکز هستند.
سرمایه گذاری صورت گرفته برای کشت چغندر قند در استان کیپ شرقی در حدود 346 میلیون رند (بیش از 27 میلیون دلار) اعلام شده است.
هر چند پیش بینی می شود هزینه اجرای این طرح تا دو میلیارد رند (بیش از 218 میلیون دلار) بالغ خواهد شد.
گفته می شود که تولید سوخت زیستی در منطقه کارو که از مناطق حفاظت شده آفریقای جنوبی شمرده می شود، 20 هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.
دراین طرح چندین وزارتخانه و نهاد از جمله وزارت توسعه روستایی و اصلاحات ارضی و فعالان بخش خصوصی آفریقای جنوبی مشارکت دارند.
ˈنکوانتیˈ وزیر توسعه روستایی و اصلاحات ارضی آفریقای جنوبی با حمایت از تولید سوخت زیستی در این کشور گفته است که با توجه به افزایش سریع بهای نفت خام در بازارهای جهان ضروری است جایگزینی مطمئنی برای آن ایجاد شود.
بگزارش روز جمعه شبکه تلویزیونی آفریقای جنوبی، وی افزود: در کنار تولید سوخت زیستی، فرصت های شغلی ایجاد شده نیز برای کشور و نیز برای استان کیپ شرقی مهم بشمار می آید.
وی همچنین گفت که تولید سوخت زیستی از منظر تامین امنیت انرژی نیز برای کشور آفریقای جنوبی دارای اهمیت است.
براساس گزارش های منتشر شده دولت افریقای جنوبی درصدد است در کوتاه مدت تا 30 درصد از نیازهای سوخت این کشور را از منابع سوخت زیستی تامین کند .
اما به نظر می رسد که مزارع یاد شده در وضعیت فعلی تنها قادر به تامین 2 درصد از این مقدار مشخص شده هستند.
براساس برنامه ریزی صورت گرفته، تاسیسات تولید سوخت زیستی از چغندرقند قرار است از ماه جولای آینده در ناحیه ˈکرادوک ˈ در استان کیپ شرقی ساخته شود.
اولین محصول اتانول از محصولات یاد شده انتظار می رود که در سال 2014 میلادی تولید شود.
آفریقای جنوبی بدلیل نداشتن منابع نفتی، برای تامین نفت خام مورد نیازش بشدت به بازارهای جهانی از جمله به حوزه خاورمیانه وابسته می باشد.
اگرچه این کشور از دوران آپارتاید بخشی از نیازهای نفتی اش را از طریق زغال سنگ بدست می آورد.