رئیس دفتر حفاظت منافع ایران گفت: تجمع کنندگان مقابل دفتر ایران
حدود60 نفر بودند که شامل تعدادی از هواداران مخالفان سوریه، سلفی و نیز افرادی بودند که به طور معمول در تظاهرات مختلفی که هر روزه در قاهره برگزار میشود، شرکت میکنند.
مجتبی امانی رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در خصوص تجمع تعدادی افراد در مقابل این دفتر در روز جمعه گفت: علیرغم همه تلاشهای یک هفتهای برخی برای تجمع گسترده در مقابل اقامتگاه رئیس دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی، حدوداً 60 نفر روز جمعه تجمع کرده و شروع به سر دادن شعار کردند.
وی این افراد را شامل تعدادی از هواداران مخالفان سوریه، تعدادی سلفی و نیز افرادی خواند که به طور معمول در تظاهرات مختلف که هر روزه در گوشه و کنار قاهره برگزار میشود خواند و اظهار داشت: این افراد معروف به آشوبگرانی هستند که با گرفتن پول و به صورت روزمزد اقدام به برگزاری تجمع یا آشوب در مکانهای خاص میکنند.
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره در پاسخ به این سؤال که این گروه از سوی چه افراد یا جریاناتی هدایت و حمایت میشوند؟ یادآور شد: کشورهایی که روابط ایران و مصر را خلاف مصالح و منافع خود میدانند، تلاش میکنند تا با انجام چنین تحرکاتی مانع از نزدیکی ایران و مصر شوند. آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی که انقلاب مصر و سایر کشورهای عربی را به سود خود نمیدانند و در گذشته کمکهایی به رژیم مبارک داشتند، در حمایت از این گروههای آشوبگر فعال هستند.
امانی در پاسخ به این سؤال که آیا از این افراد کسی بازداشت شده یا خیر؟ گفت: به دلیل شرایط خاص داخلی مصر کسی بازداشت نشده اما این موضوع از سوی دفتر حافظ منافع پیگیری شده و از مقامات مصری درخواست شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص سفر جهانگردان ایرانی به مصر طی هفته گذشته گفت: جهانگردان سفر خود را از «اسوان» در جنوبیترین نقطه مصر آغاز کرده و در هتلهای شناور در روی رود نیل به سمت مناطق باستانی شهرهای مختلف از جمله «غردقه» و نیز «اسکندریه» و همچنین «قاهره» دنبال کردند.
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره ادامه داد: مدت حضور گردشگران در شهرهای قاهره و غردقه 2 روز بود و در پایان سفر خود از اسکندریه به ایران بازگشتند.
امانی در پاسخ به این سؤال که چرا روزهای بیشتری در قاهره سپری نشد؟ یادآور شد: با توجه به اینکه شرایط قاهره متغیر است و همچنین برای آشنایی جهانگردان ایرانی با همه ظرفیتهای گردشگری مصر برنامه دیدار آنها از شهرهای مختلف ترتیب داده شد، ضمن آنکه اغلب آثار باستانی مصر در شهرهایی مانند اسوان و «الاقصر» وجود دارد و این موضوعی است که جهانگردان ایرانی کمتر به آن توجه داشتند.
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره افرود: جهانگردان در قاهره از موزه ملی مصر، اهرام ثلاثه، مجسمه ابوالهول و دیگر دیدنیهای این شهر بازدید کردند.
امانی در پاسخ به این سؤال که برای جهانگردان در مصر مشکلی به وجود آمد یا خیر، گفت: آنها مشکلی نداشتند و بر اساس صحبتهایی که با آنها داشتم از برخورد گرم مردم و دوستی آنها بسیار تعریف کرده و در هر کدام از این 5 شهر مورد استقبال مردمی قرار گرفتند.
وی با اشاره به روند گسترش تدریجی گردشگری بین ایران و مصر اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از طریق جهانگردی میتواند روابط بین ملتها را تقویت کند که منافع آن نصیب 2 کشور ایران و مصر خواهد شد. بیش از 30 سال روابط بین 2 کشور قطع بود و مبارک اجازه ورود ایرانیان به قاهره را نمیداد و اکنون این روند در مرحله ابتدایی قرار دارد و در آینده با گسترش بیشتر آن شاهد ورود بیشتر گردشگران ایرانی به مصر خواهیم بود.