سي ان ان راهبرد ضدآمريكايي كره شمالي و مقاومت در برابر تهديدهاي جنگي واشنگتن را ناشي از تجربه ˈپيونگ يانگˈ از هجوم غرب عليه ليبي و سرنوشت ˈمعمر قذافيˈ خواند و دليل آن نيز سابقه خلف وعده غربي ها به حاكم سابق اين كشور اعلام شد.
به گزارش ايرنا، ˈجيم كلنسيˈ خبرنگار سي.ان.ان روز شنبه از سئول به اين شبكه خبري با اشاره به شكاف عميق بين غرب و كره شمالي، به تحليل وضعيت كنوني پرداخت.
خبرنگار اين شبكه تلويزيوني گفت: موضع ما (غرب) اين است كه اگر كره شمالي برنامه هسته اي خود را كنار گذارد، كمك هاي غذايي و برنامه پيشرفت اقتصادي به اين كشور ارائه خواهيم كرد كه پيونگ يانگ از اين برنامه ها هراس دارد.
اين شبكه تلويوزيوني سپس به اظهارات ˈجان دلوريˈ John Delury از دانشگاه ˈيانسييˈ Yonsei Univesity درباره تهديدهاي بي سابقه كره شمالي پرداخت.
دلوري به سي.ان.ان گفت كه در زمان حاضر فكر مي كنيم كه كره شمالي به دنبال باج خواهي است و فكر مي كنيم پول مي خواهد. اما احساس مي كنيم كه براي سران اين كشور موضوع اصلي امنيت است.
اين كارشناس منطقه اي با بيان اينكه ˈخود را جاي كره شمالي قرار دهيدˈ، ضمن اشاره به سابقه مذاكرات گروه شش جانبه با پيونگ يانگ گفت: ديپلمات هاي آمريكايي به پيونگ يانگ چه گفتند؟ به آنها گفتيم شما بدون سلاح اتمي در امنيت هستيد.
دلوري افزود: اما به ليبي نگاه كنيد. معمر قذافي در حال توسعه برنامه سلاح هسته اي بود، به او گفتيم كنار بگذارد و در امان است، كه چنين شد، ولي چه سرنوشتي پيدا كرد و كره شمالي نيز به دقت نظاره گر اين ماجرا بود.
در بخش ديگري از اين گزارش، ˈدنيل پينكستونˈ از ˈگروه بحران بين الملليˈ گفت: كره شمالي در نظر دارد از اين وضعيت بگذرد و وضعيت هسته اي خود را تثبيت كند.
پينكستون افزود: كره شمالي مي خواهد از اين طريق، به عنوان يك قدرت هسته اي مطرح شده و از سوي جامعه جهاني پذيرفته و به رسميت شناخته شود تا بتواند به مدرن سازي و بهبود وضعيت اقتصاد رو كند.