وزارت امورخارجه تركيه با صدور اطلاعيه اي حملات مسلحانه در نقاط مختلف موگاديشو را كه موجب مرگ شماري از شهروندان اين كشور و همچنين زخمي شدن تعدادي ديگر از جمله كاركنان سازمان هلال احمر تركيه شد، محكوم كرد.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا ، در اين اطلاعيه اشاره شده است كه خودروي سازمان هلال احمر تركيه در مركز شهر موگاديشو و در حالي كه در حركت بود، با بمب كارگذاشته شده در مسير، هدف قرار گرفت و شماري از شهروندان سوماليايي كشته و سه تن از كاركنان اين سازمان نيز زخمي شدند.
در اين اطلاعيه دولت آنكارا به مردم سومالي تسليت گفته و بر تداوم حمايت ها و كمكهاي تركيه از مردم كشور سومالي تاكيد شده است.
به گزارش رسانه هاي تركيه، گروه ˈالشبابˈ القاعده مسئوليت اين حمله را برعهده گرفته و كشته شدن شش نفر از نيروهاي خود را نيز تأييد كرده است.
گفته مي شود دست كم 20 نفر در جريان حمله مردان مسلح به ساختمان اصلي يك دادگاه در موگاديشو كشته شدند.
در زمان حمله، شمار زيادي در اين ساختمان بودند.
هم چنين يك خودروي بمب گذاري شده در مسير فرودگاه بر سرراه خودروهاي سازمان هلال احمر تركيه منفجر شد كه در جريان اين عمليات هم ۴ نفر كشته شدند.
به گزارش رسانه ها، الشباب كه با القاعده مرتبط است، مسئول مجموع حملاتي شناخته مي شود كه در دو سال گذشته در موگاديشو صورت گرفته است.
رسانه ها، حمله اخير در موگاديشو را يكي از بدترين حملات انجام شده از سال ۲۰۱۱ ذكر كرده اند.
اين حادثه به دنبال صدور بيانيه موسوم به ˈبيانيه آنكاراˈ در حضور روساي جمهوري سومالي وسومالي لند در آنكارا صورت گرفت .
مقامات سومالي و سومالي لند ، شنبه شب در خاتمه مذاكرات خود در آنكارا سندي را تحت عنوان ˈبيانيه آنكاراˈ امضا كردند.
ˈحسن شيخ محمود ˈ رييس جمهوري سومالي وˈ احمد محمد سيلانيو ˈرييس جمهوري سومالي لند كه به دعوت رييس جمهوري تركيه به آنكارا سفر كرده اند، با رييس جمهوري، نخست وزير و وزير امور خارجه تركيه ديدار و گفت و گو كردند.
به دنبال اين ديدارها، بيانيه اي تحت عنوان ˈبيانيه آنكاراˈ بين مقامات دو كشور به امضا رسيد.
در اين بيانيه، هدف نشست هاي آنكارا كه به درخواست دو كشور صورت گرفت، شروع گفت و گوها به دنبال تاسيس جمهوري فدرال سومالي و ادامه اين گفت و گوها و نهادينه كردن روابط دوطرف ذكر شده است.
دوطرف ضمن تاييد بيانيه چونينگ هاس Chevening House مورخ 21 ژوئن سال 2012 و بيانيه 28 ژوئن 2012 دبي، در خصوص تسهيل در تشويق و افزايش كمك هاي جامعه بين المللي به سومالي لند نيز به توافق رسيدند.
دوطرف همچنين بر مبارزه با تروريسم و افراط گرايي، راهزني، ماهيگيري غيرقانوني، زباله هاي سمي، جرايم دريانوردي ، همكاري در مبادله اطلاعات و همكاري در بخش امنيتي تاكيد كردند و مقرر شد كه ظرف 90 روز آينده جلسه ديگري در استانبول برگزار شود.
در اين بيانيه دوطرف تاييد كردند كه از دست زدن به رفتار تحريك آميز طرف مقابل و اقداماتي كه مي تواند پويايي در فرايند گفت و گوها را به مخاطره بيندازد، پرهيز كنند.
سومالي در سال 1991 تجزيه شد. از آن تاريخ تاكنون، به رغم تلاشهاي متعدد، دولت مركزي بين دو بخش تشكيل نشد. سومالي لند كه در بخش شمال غربي سومالي اعلام استقلال كرد، از سوي هيچ كشوري به رسميت شناخته نشده است.