پانزده عضو شورای امنیت طی نشستی با بررسی علل ریشهای بروز مناقشهها در قاره آفریقا به راههای پیشگیری و حل آن پرداختند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت سازمان ملل متحد دیروز دوشنبه نشستی درباره پیشگیری از مناقشهها و درگیریها در آفریقا برگزار کرد.
پانزده عضو شورای امنیت در این نشست بر ضرورت بررسی علل و عوامل ریشهای مناقشهها در آفریقا از جمله فقر، قحطی زدگی، نقض حقوق بشر، به حاشیه رانده شدن و عدم مجازات عوامل ارتکاب جرم به ویژه در مورد خشونتهای جنسی تأکید کردند.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل نیز که در این نشست حضور داشت گفت: مناقشهها زمانی بروز میکنند که حاکمیت ضعیف، نقض حقوق بشر و نارضایتیهای مربوط به تقسیم غیرعادلانه منابع و ثروتها وجود داشته باشد.
شورای امنیت در بیانیهای با اشاره به اینکه پرداختن به علل ریشهای مناقشهها در آفریقا عاملی مؤثر برای تضمین صلح پایدار در این قاره است گفت: نهادهای منطقهای و بینالمللی در حمایت از پیشگیری از مناقشهها و تحکیم صلح میتوانند نقش مهمی را ایفا کنند.
در این بیانیه همچنین از نقش مهم مأموریتهای صلح بانی سازمان ملل تقدیر شده است.
سازمان ملل در حال حاضر چهارده عملیات صلحبانی در سراسر جهان دارد و حدود 93 هزار نظامی و 17 هزار غیرنظامی را در نقاط مختلف جهان مستقر کرده است.
بان کی مون با اشاره به انتخابات کنیا گفت: انتخابات نسبتا آرامی که در کنیا برگزار شد، نشان داد که حل اختلافات بدون توسل به خشونت و در چارچوب قانون ممکن است.
دبیر کل سازمان ملل همچنین تأکید کرد که توافقنامههای صلح بین مخالفان و دولتها در هر کشوری باید به محض امضا شدن به طور کامل به اجرا دربیایند تا تکرار شرایطی که در جمهوری آفریقای مرکزی با نقض توافقنامه لیبرویل بودیم شاهد نباشیم.
وی با اشاره به ضعف و ناتوانی برخی حکومتها در آفریقا گفت: گروههای شبه نظامی در برخی کشورها از جمله مالی به دلیل ناتوانی دولت در بسط نفوذ خود در سراسر کشور در مصونیت کامل در سراسر مرزها و بیشتر اوقات با حمایت کشورهای همسایه فعالیت میکنند.