منابع آگاه مصری فاش کردند که عقبنشینی جبهه نجات از تحریم انتخابات پارلمانی، ناشی از فشار آمریکا و اروپا در این خصوص است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از قاهره، منابع آگاه مصری با اشاره به اظهارات و مواضع ضد و نقیض جبهه نجات در ارتباط با تصمیم به مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات آینده، آن را ناشی از فشار آمریکا و اروپا دانسته و اعلام کردند: آمریکا و اروپا معتقدند که شرکت نکردن جبهه نجات در انتخابات، سخت به زیان آن خواهد بود.
تحریم انتخابات سخت به ضرر جبهه نجات خواهد بود
بنابر اعلام منابع مزبور، تنش موجود در جبهه نجات در خصوص مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات پارلمانی آینده و اظهارات ضد و نقیض اعضای این جبهه ناشی از دریافت پیامهای متعدد از آمریکا و اتحادیه اروپا است مبنی بر اینکه واشنگتن و کشورهای اروپایی هیچ گونه مخالفت غیر رسمی را به رسمیت نمیشناسند و بر این باورند که تحریم انتخابات از سوی جبهه نجات به شدت مواضع آن و تلاش برای معرفی خود به عنوان جایگزینی برای نظام حاکم را تحت تاثیر قرار داده و به ضرر آن تمام خواهد شد.
این در حالی است که اروپا به منظور منصرف کردن جبهه نجات از تحریم انتخابات، فشارهای خود را بر اعضای تاثیر گذار این جبهه و بیش از همه، محمد البرادعی و نزدیکان او شدت بخشیده است.
این فشارها در حالی شدت گرفته است که گزارشهای متعددی حاکی از این است که منصرف کردن جبهه نجات از تحریم انتخابات بیش از اینکه ناشی از اختلافات آن با نظام حاکم باشد به این دلیل است که این جبهه نمیتواند افکار عمومی را به حمایت از طرح سیاسی خود مبنی بر تحریم انتخابات متقاعد کند.
تلاش آمریکا و اروپا برای جلب رضایت البرادعی
منابع آگاه مصری همچنین اعلام کردند که شخصیتهای اروپایی و دیپلماتهای غربی ضمن تماسهای متعدد با محمد البرادعی و محمد ابوالغار، سخت تلاش کردند این دو را تحت فشار گذاشته تا از تحریم انتخابات منصرف شوند و همین امر اعضای ارشد جبهه نجات از جمله اسامه الغزالی حرب را سخت ناراحت کرد تا جایی که تاکید کرد اظهارات ابوالغارشخصی بوده و به احزاب مختلف جبهه نجات ارتباطی ندارد.
بنابر اعلام این منابع، موضع البرادعی و ابوالغار در راستای تمایل حزب الوفد و الموتمر جا دارد زیرا این دو حزب نارضایتی خود را از تحریم انتخابات اعلام کرده و انتخابات را یکی از راهکارهای تغییر سیاسی دانسته و در عین حال تاکید کردند که انتخابات باید در فضای شفاف و پاک و بر اساس نظارت شایسته بر روند برگزاری آن به شکل مستقل صورت گیرد.
از سوی دیگر عبدالله المغازی سخنگوی رسمی حزب الوفد، پیامها و فشارهای آمریکا بر جبهه مزبور به منظور وادار کردن آن به شرکت در انتخابات را بی اهمیت دانسته و اظهار داشت: تصمیمات حزب الوفد بر اساس منافع ملی اتخاذ می شود نه تحت تاثیر فشارها و دیکته های بیگانگان.
وی با اشاره به اینکه جبهه نجات و حزب الوفد نامه هایی را از کاترین اشتون هماهنگ کننده سیاست خارجه اتحادیه اروپا و سایر فرستاده های اروپایی دریافت کرده اند افزود: ریاست جمهوری، سرگرم بررسی درخواست های جبهه نجات برای شرکت در انتخابات است و یکی از درخواست های آنان برکناری دولت هشام قندیل و تشکیل دولت شایسته سالار و نیز برکناری دادستان کل و اصلاح قانون انتخابات است.
المغازی تاکید کرد که جبهه نجات و حزب الوفد بر این درخواستها تاکید دارند و باقی ماندن قندیل در نخست وزیری و تغییر سایر وزیران را خنده دار دانسته و گفت این اقدام پاسخگوی درخواست های مخالفان نخواهد بود
در همین ارتباط، خالد داود از اعضای ارشد حزب الدستور گفت که این حزب و جبهه نجات از هیچ کس دیکته نگرفته و موضع آنان در قبال انتخابات برخاسته از اصول و رویکردهای ثابت است نه تحت تاثیر فشارهای خارجی.