مصر

Open in new windowرئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره از طرح جدید طرف مصری درباره بحران سوریه خبر داد که بر اساس آن هشت طرف به همراه نماینده حکومت سوریه و نماینده مخالفین سوری در آن به رایزنی می‌پردازند.

مجتبی امانی رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در خصوص سفر هیئت‌های مصری به ایران گفت: طی چند روز گذشته چهار هیئت جداگانه از مصر به ایران آمدند که مهمترین آنها هیئتی بلند پایه متشکل از معاون بین‌الملل آقای مرسی و همچنین رئیس دیوان ریاست جمهوری مصر بود.

وی افزود: هیئت دیگری که به کشورمان سفر کرد، شامل جمعی از علمای مصر است که برای شرکت در اجلاس علما و بیداری اسلامی وارد تهران شده‌اند. قبل از آن نیز بیش از سی تن از وکیلان مصری در ایران بودند که روز جمعه گذشته بعد از سفری یک هفته‌ای ایران را ترک کردند.

رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره افزود: هیئت تجار مصری که برای شرکت در نمایشگاه توانمندی‌‌های صادرات ایران وارد کشورمان شده، هیئت چهارمی است که به تهران سفر کرده است.

امانی در خصوص ماموریت هیئت سیاسی مصری در ایران گفت: همکاری پیرامون حل بحران سوریه ماموریت اصلی این هیئت بود که با توجه به وضعیت خطرناکی که در این کشور شاهد هستیم و به علت دخالت‌های خارجی، لزوم رایزنی‌های دو کشور پیرامون آن بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه در این سفر درباره تشکیل جلسه‌ای بر اساس پیشنهاد مرسی بحث و تبادل نظر شد ادامه داد: قرار است دور بعدی گفت‌وگوها نیز شکل بگیرد.

امانی گفت: مصری‌ها طرحی را ارایه کرده‌اند که بر اساس آن با توسعه دایره گفت‌وگوها، هشت طرف شامل ایران، مصر، ترکیه، نماینده سازمان ملل، نماینده سازمان همکاری اسلامی، نماینده اتحادیه عرب به همراه نماینده حکومت سوریه و نماینده مخالفین سوری در آن به رایزنی بپردازند.

رئیس دفتر حافظ منافع ایران، همکاری‌های اقتصادی و روابط سیاسی دوجانبه را از دیگر اهداف این هیئت بلند‌پایه خواند و افزود: این هیئت در طول اقامت دو روزه خود با آقایان احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور، صالحی وزیر خارجه، ولایتی مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری و جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار داشته و با آقای امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه نیز به صورت تفصیلی گفت‌وگوهایی کرده است.

امانی در پاسخ به این سوال که آیا عربستان سعودی نیز در نشست مربوط به سوریه حضور خواهد داشت، یادآور شد: این اجلاس با حضور 4 کشور شکل گرفت، اما پس از نشست اول، عربستان از شرکت در آن خودداری کرد. با این همه ایران و مصر از حضور مجدد عربستان نیز استقبال می‌کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص حضور هیئت عالمان و اندیشمندان مصری برای شرکت در اجلاس علما و بیداری اسلامی نیز گفت: تعدادی از علمای مصری که بعضاً از علمای الازهر نیز می‌باشند به ایران سفر کردند تا علاوه بر شرکت در اجلاس بیداری اسلامی با تبادل تجربیات و نظرات بین کشورهای مختلف در خنثی‌سازی توطئه‌ها علیه جهان اسلام نقش ایفا کنند.

رئیس‌ دفتر حافظ منافع ایران ادامه داد: آنچه امروز در منطقه شاهد هستیم، تلاش برای ایجاد تفرقه بین مسلمین و انحراف انقلاب‌های منطقه به سمتی است که خسارتی را متوجه آمریکا و رژیم صهیونیستی نکند و همچنین تحت تبلیغات ضد شیعه یا ضد سنی، درگیری اسلامی _ صهیونیستی را به درگیری بین کشورهای اسلامی با یکدیگر و نیز درگیری داخلی شیعه و سنی تبدیل کنند.

امانی در خصوص سفر هیئت اقتصادی مصری به کشورمان نیز گفت: این هیئت بر اساس دعوت‌ طرف ایرانی صورت گرفت که 12 نفر از تجار مصری در آن حضور دارند که البته بر اساس توانایی‌های طرف ایرانی در استقبال از آنها تعریف شده بود و تعداد متقاضیان بسیار بیشتر از این بود.

وی در پاسخ به این سوال که هیئت اقتصادی در چه حوزه‌هایی علاقمند به فعالیت است، گفت: در کلیه حوزه‌ها این میل و رغبت وجود دارد، اما به علت عدم ارتباط قوی بین تجار دو کشور و همچنین عدم اجازه مقامات مصری برای سفر تجار ایرانی و همچنین ممانعتی که در زمان مبارک وجود داشت این نگاه و ارتباط قوی بین دو کشور وجود ندارد. بدون شک افزایش ارتباطات باعث می‌شود که اطلاعات تجار افزایش یابد و در این افزایش روابط می‌توان امیدوار بود که روابط اقتصادی بین دو کشور نیز به صورت جهش‌وار افزایش یابد.

رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره ادامه داد: میزان واردات مصر از ایران در سال 91 بیش از 15 برابر نسبت به سالهای قبل جهش داشت که شامل محصولات پتروشیمی، گازی، مواد صنعتی و قطعات خودرو‌ می‌شود.

امانی در خصوص حمله عناصری معلوم‌الحال به اقامتگاه خود در قاهره و واکنش مقامات مصری نسبت به آن گفت: پس از این موضوع که تعدادی اندک در مقابل اقامتگاه تجمع کردند، تماس‌های زیادی از سوی شخصیت‌های دینی و سیاسی صورت گرفت که تلاش داشتند، نشان دهند حرکت این افراد معدود بیانگر دیدگاه مردم مصر نیست و من نیز بر این موضوع بسیار واقفم.

وی ادامه داد: مشخص است که نزدیکی بین ایران و مصر، صهونیست‌ها و آمریکایی‌ها را نگران کرده و آنها احساس خطر زیادی می‌کنند.

رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره در پاسخ به این سوال که آیا این حرکت محکوم شد، گفت: حرکت این افراد رسماً از سوی وزارت خارجه مصر و همچنین بسیاری از شخصیت‌های سیاسی این کشور محکوم شده است. دخالت عناصر خارجی در مصر و اقدام به ایران‌هراسی و شیعه‌هراسی یک موضوع آشکار است که قابل انکار نمی‌باشد.

امانی یادآور شد: به تائید بسیاری از شخصیت‌ها و تحلیلگران مصری، عربستان سعودی در تحریک این عوامل معدود نقش اساسی دارد.

وی با ابراز اطمینان کامل نسبت به اشتیاق مردم مصر برای گسترش روابط با ایران در زمینه های مختلف اقتصادی و جهانگردی تصریح کرد: این موضوع را در قالب تماس‌های خود با مردم و مسئولین مصر و آنچه از نظریات علما، دانشمندان و نخبگان این کشور دریافت کرده‌ام، اعلام می‌دارم.

رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره ادامه داد: آن افرادی که با این حرکت مخالفند، هر چند تعدادشان بسیار محدود است باید بدانند به عمد و یا سهو نقشه صهیونیست‌ها را دنبال می‌کنند؛ زیرا که همکاری مصر و ایران مخالفی جز دشمنان اسلام و به ویژه صهیونیست‌ها ندارد.

امانی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت سیاسی مصر نیز گفت: مصر به عنوان یک کشور انقلاب کرده از فضای خفقان نظام مبارک خارج و دارای فضای باز سیاسی شده که همه افراد بدون هیچگونه واهمه‌ای در آن اظهار‌نظر می‌کنند و سعی دارند به انحای مختلف نظرات خود را بیان کنند.

وی موضوع مهم را ورود عناصر خارجی در این بین خواند که گاهی باعث در هم آمیختگی دو موضوع یعنی خواسته دشمنان مصر برای بر هم زدن ثبات در این کشور و نیز اعتراض برخی افراد می‌شود.

رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره ادامه داد: مصر به عنوان یک کشور قدرتمند در منطقه شمال آفریقا است که رژیم صهیونیستی همواره به دنبال تضعیف آن بوده و این موضوع در کنار دخالت خارجی‌ها باعث می‌شود که تحرکات موجود به تضعیف دولت و حکومت مرسی منجر شود که نتیجه آن تحقق خواسته‌های دشمنان است.

امانی تاکید کرد: عناصر دشمنان خارجی در مصر تلاش دارند از این فضا برای طولانی کردن روند تثبیت اوضاع در مصر استفاده کنند؛ هرچند ممکن است این موضوع در کوتاه‌مدت منافع برخی گروه‌های سیاسی داخلی مصر را تامین ‌کند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران