در حالیکه حدود هشت ماه از حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی لیبی میگذرد، جدیدترین گزارشها نشان میدهد وزارت خارجه آمریکا یک گروه وابسته به القاعده را برای تامین تدابیر امنیتی هیئت دیپلماتیک خود در بنغازی استخدام کرده بود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری «فاکس نیوز»، جدیدترین گزارش ها نشان می دهند که گروه شبه نظامی لیبیایی که وزارت خارجه آمریکا برای حفاظت از نمایندگی دیپلماتیک خود در بنغازی استخدام کرده بود وابسته به القاعده بوده اند و این گروه پرچم القاعده را ماه ها قبل از حمله به کنسولگری آمریکا در شهر «بنغازی» لبیی در شبکه اجتماعی «فیس بوک» به نمایش گذاشته بودند.
بر اساس این خبر، این سازمان که «تیپ شهدای 17 فوریه» نام داشتند، مبلغی را از دولت آمریکا دریافت کرده بودند تا امنیت نمایندگی دیپلماتیک آمریکایی در بنغازی واقع در لیبی را تامین کنند اما هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه این سازمان تعهد خود در دفاع از این هیئت آمریکایی را در جریان حملات 11 سپتامبر به درستی محقق کرده باشد، وجود ندارد.
در ادامه این خبر آمده است که چندین مطلب نوشته شده روی صفحه فیس بوک این سازمان وابسته به القاعده صراحتا با «انصار الشریعه» گروه اسلامگرای تندرویی که عامل حملات مرگبار صورت گرفته به هیئت دیپلماتیک آمریکایی در بنغازی بوده است، ابراز همفکری و توافق کرده است.
وزارت خارجه آمریکا به سوالاتی که درباره علت استخدام این گروه وابسته به القاعده برای حفاظت از هیئت دیپلماتیک آمریکا در لیبی مطرح شده، پاسخی نداده است.
بر اساس این خبر، جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا در تاریخ 23 آوریل سال جاری میلادی جدیدترین گزارش خود را با محور پیشرفت های صورت گرفته در تحقیقات پیرامون حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی ارائه کردند که در این گزارش به گزارش های متعددی استناد شده بود که تماما نشان می داد که گروه حفاظت کننده از هیئت دیپلماتیک آمریکا در لیبی ارتباط های افراطی داشتند و در ربودن شهروندان آمریکایی و همچنین تهدید علیه دارایی های ارتش آمریکا دخیل بوده اند.
در گزارش جمهوریخواهان همچنین آمده است که تنها چند روز مانده به ورود «کریستوفر استیونز» سفیر سابق آمریکا به شهر بنغازی که در حمله به کنسولگری کشورش در لیبی کشته شد، این سازمان وابسته به القاعده به مقامات وزارت خارجه اطلاع داد که دیگر تدابیر امنیتی نمایندگی دیپلماتیک آمریکایی از جمله استیونز را که در شهر رفت و آمد داشت، تامین نمی کند.
علاوه بر این، «اریک نورد استروم» یکی از افسران امنیت منطقه ای لیبی نیز بیش از 200 تهدید امنیتی و حوادث خشونت آمیز که تهدید کننده پرسنل آمریکایی در لیبی بوده اند را گزارش کرده است که 50 مورد از این حوادث امنیتی نیز در بنغازی رخ داده است.
بر اساس این خبر، با وجود این تهدیدها، درخواست های مکرر مبنی بر تامین تدابیر امنیتی از سوی هیئت دیپلماتیک آمریکایی در بنغازی از سوی وزارت خارجه آمریکا مورد توجه قرار نگرفت آن هم به دلایلی که همچنان نامعلوم است.
اما شاید بزرگ ترین سوالی که وجود دارد، این است که چرا وزارت خارجه آمریکا باید گروهی را برای تامین تدابیر امنیتی هیئت دیپلماتیک خود به کار بگیرد که صراحتا تمایل خود را به القاعده نشان داده است.