روزنامه الخبر الجزایر با اشاره به مرتبط بودن حوادث تروریستی در تونس و لیبی با یکدیگر تاکید کرد که تندروهای تونس 90 درصد سلاحهای خود را از تندروهای لیبی دریافت میکنند.
به گزارش فارس، روزنامه الخبر الجزایر به نقل از منابع آگاه نوشت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، گروههای مسلح سلفی در تونس بیش از 90 درصد سلاحهای خود را از داخل لیبی دریافت میکنند.
بر اساس گزارشهای امنیتی دهها تن از فعالان جریان سلفی مسلح در تونس از جمله سرکردههای آنها در داخل شهرهای لیبی به سر میبرند و از حمایت گردانهای مسلح نزدیک به القاعده برخوردار هستند.
بر اساس این گزارش با وجود هماهنگی موجود بین سلفیهای جهادی مسلح در تونس و شبکه القاعده در مغرب و سرکردههای آنها که در شرق پایتخت الجزایر هستند اما منبع اصلی تامین مالی تروریستها در داخل خاک لیبی است.
بر اساس تحقیقات امنیتی مشترک بین الجزایر و تونس درباره باندهایی که گروههای مسلح سلفی در تونس را تجهیز میکنند، گروههای لیبیایی که دو سال پیش علیه نظام قذافی جنگ میکردند در حمایت از جریان سلفی جهادی در تونس به طور مستقیم دست دارند تا به آنها کمک کنند که تونس را تحت سیطره خود درآورند.
جنگ لیبی به سلفیهای جهادی در تونس اجازه داد که در اردوگاههای انقلابیون لیبی که تفکرات سلفی و جهادی دارند آموزش نظامی ببینند.
بسیاری از این جهادیهای سلفی در تونس از افغانستان، عراق، یمن و لیبی بازگشته و کنترل دهها مسجد و نمازخانه را در شرق تونس در دست دارند و آماده میشوند که پس از رایزنی با فرماندهان القاعده در پاکستان خود را معرفی کنند.
از برجسته ترین این سلفیهای تونس «ابوخالد التونسی» است که نام واقعی وی ناجی لحلو و از عراق به تونس بازگشته است.
منابع آگاه گفتند که جهادیهایی همچون ابوخالد سرکردگی گروههای جنگجویی را برعهده دارند که دهها نفر در آن عضویت دارند و در کوههای الشعانبی و در صحرای توزر در جنوب تونس مخفی شدهاند.
این گروهها با عناصر تندرو در لیبی تماسهای تلفنی برقرار میکنند تا از آنها سلاح دریافت کنند.
این منابع همچنین فاش کردند که سرویس امنیتی تونس ایمیلهایی را که بین رهبران جبهه النصره و جهادیهایی از تونس و اعضایی از القاعده در مغرب عربی رد و بدل شده است شناسایی کردند این ایمیلها از نقش سلفیهای جهادی در ایجاد پایگاه آموزش و تبلیغ در تونس سخن میگوید.
این منابع گفتند که جهادیهای نزدیک به القاعده سرکردگی گروههای مسلح فعالی را در برخی شهرهای تونس برعهده دارند و تعداد این افراد مسلح در هر گروه بالغ بر 300 نفر است.
کارشناسان اوضاع امنیتی در تونس معتقدند که نمیتوان عوامل حوادث تروریستی در تونس و لیبی را از یکدیگر جدا دانست و سلفیهای جهادی فعلا ترجیح میدهند منتظر بمانند تا قدرت بزرگی را که بتواند با دستگاه امنیتی تونس که تحت حمایت آمریکا و غربیها قرار دارد ایجاد کنند.