در حالی که مردم تونس همزمان با سفر وزیر خارجه فرانسه به کشورشان علیه توطئههای پاریس برای دخالت در کشورشان تظاهرات کردند فابیوس ادعا کرد که از روند دموکراسی در تونس حمایت میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه که امروز سه شنبه در سفری رسمی به تونس رفته است با مقامات این کشور دیدار کرد.
فابیوس پس از دیدار با علی العریض، نخست وزیر تونس در جمع خبرنگاران تاکید کرد: ما به اطمینان می گوییم که عزم جدی برای حمایت از تونس در مسیر دموکراسی داریم.
وی با اشاره به انقلاب سال 2011 مردم تونس که به سرنگونی نظام بن علی منجر شد افزود: ما پیام دوستی، حمایت و شگفتی از آنچه که ملت تونس انجام دارد به مقامات این کشور انتقال دادیم.
این در حالی است که دهها تن از تونسیها امروز هنگام عبور کاروان خودروهای حامل فابیوس و همراهانش در مقابل ساختمان نخست وزیری تجمع کردند.
تجمع کنندگان پلاکاردهایی را در دست داشتند که بر روی آنها «آری به سرمایه گذاری و نه به استعمار» نوشته شده بود.
ونسان فلورانی معاون سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه پیش از سفر فابیوس اعلام کرد: وزیر خارجه فرانسه سه شنبه هفته جاری به تونس می رود تا درباره روابط دو جانبه و دیدارهای آتی مقامات فرانسوی گفتوگو کند.
فابیوس قرار است با منصف المرزوقی رئیس جمهور و مصطفی بن جعفر رئیس مجلس موسسان تونس نیز دیدار کند.
فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه قرار است ماه ژوئیه آتی به تونس سفر کند سفری که از ماه مه به تعویق افتاده است.
فلورانی گفت: فابیوس اعتماد فرانسه را درباره روند انتقال سیاسی در تونس و حمایت پاریس را از تونسی ها در این مرحله تعیین کننده اعلام خواهد کرد.
وی افزود: فرانسه که نخستین شریک تونس است، از هیچ تلاشی برای حمایت از این کشور دوست دریغ نخواهد کرد.
روابط فرانسه - تونس پس از انقلاب تونس با فراز و نشیبهایی روبه رو بوده است.
پاریس تا آخرین لحظات از عمر حکومت زین العابدین بن علی در بحبوحه قیام مردمی دسامبر 2010 تا یازدهم ژانویه 2011 که بن علی به عربستان فرار کرد از رژیمش حمایت می کرد.
به گفته کارشناسان تونسی پاریس از سال 1956 تاکنون هیچ گاه از دخالت در امور تونس دست برنداشته است.
کارشناسان هدف از تداوم دخالت های فرانسه در تونس، لیبی و مالی را حفظ منافع استعماری پاریس می دانند و می گویند: این دخالت ها برای تحقق دموکراسی و آزادی مردم نیست.
احمد الکحلاوی یک تحلیلگر مسائل سیاسی تونس می گوید: کسانی که در تونس دخالت می کنند، از تداوم خلأ قدرت در این کشور سود می برند، این گروه ها همه تلاش خود را برای ناآرام نگه داشتن اوضاع کشور به کار می گیرند، زیرا این شرایط به نفع تونسی ها نیست.
گفتنی است، نارضایتی مردم از عدم تحقق اهداف انقلاب تونس باعت اعتراضاتی علیه دولت این کشور شده بود که این اعتراضات در دومین سالگرد انقلاب تونس با ترور یکی از سیاستمداران برجسته مخالف دولت باعث ایجاد بحرانی سیاسی در میان احزاب دولت ائتلافی شده است.
این در حالی است که تحرکات فرانسه در قاره آفریقا برای از سرگیری سیاست های استعماری اش در تونس و دیگر کشورها شدت یافته است.