فعالان سیاسی مصری که سرگرم جمع آوری امضا به منظور درخواست برگزاری انتخابات پیش از موعد ریاست جمهوری در مصر هستند اعلام کردند تاکنون بیش از دو میلیون امضا به این منظور جمع آوری کرده اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره، تلاش برای جمع آوری امضا این ماه با شرکت فعالان مخالف محمد مرسی رئیس جمهور مصر آغاز شد. فعالان مصری می گویند مرسی نتوانسته است اهداف انقلاب ژانویه 2011 را که منجر به سرنگونی حسنی مبارک شد تحقق بخشد.
داوطلبان تلاش برای جمع آوری امضا از شهروندان را برای درخواست برگزاری انتخابات پیش از موعد به سراسر مصر گسترش داده اند و نام «شورش» را برای این حرکت انتخاب کرده اند.
یک جوان مصری به نام یوسف جابر گفت: «اوضاع در مصر در دوره حکومت مرسی بدتر شده است. از زمان به قدرت رسید مرسی در 11 ماه پیش کشور فاقد انسجام است و وضع اقتصادی بهتر نشده است و اوباشگری و سرقت و غارت اموال مردم ادامه دارد».
کسانی که طومارهای فعالان مصری را امضا می کنند می گویند به رئیس جمهور اعتماد ندارند و خواستار سلب اعتماد از او هستند. مرسی در ژوئن 2012 برای دوره چهار ساله انتخاب شد. حامیان رئیس جمهور مصر جمع آوری امضا علیه او را خیانت می دانند. اما یکی از داوطلبان در حرکت «شورش» به نام محمدعلی می گوید اخوان المسلمین با تلاش برای سیطره بر همه مراکز دولتی به کشور خیانت کرده است. محمد علی گفت: «ما ابتدا تعامل بهتری با محمد مرسی داشتیم ولی او از روزی که قدرت را به دست گرفت رویاهای ما و قانون اساسی و دادگستری ما را به سرقت برد و همه نهادهای مصر را به دست اخوان المسلمین سپرد. او مزدور آمریکایی ها است و طرح های یهودی ها و آمریکایی ها را اجرا می کند به همین علت من به حرکت شورش پیوستم».
دوره حکومت مرسی با بحران های پیاپی مواجه بود که موجب کاهش حمایت مردمی از او به میزان کمتر از پنجاه درصد شده است. قطع مکرر جریان برق و جنگ با اسلام گرایان مسلح در سینا و افزایش مستمر قیمت مواد غذایی و کمبود سوخت و افزایش گسستگی سیاسی در کشور از جمله عواملی است که نخستین رئیس جمهور منتخب مصر را در موضع دفاعی قرار داده است.
فعالان جنبش «شورش» امیدوارند روز سی ام ژوئن در نخستین سالگرد آغاز ریاست جمهوری مصری تظاهرات گسترده ای مقابل کاخ ریاست جمهوری برگزار کنند.
اما برخی مصری ها می گویند انداختن همه مسئولیت اوضاع کنونی مصر به گردن مرسی، ظالمانه است. احمد خالد جوان مصری می گوید: «من با حرکت شورش مخالف هستم. آنها از ابعاد کاری که می کنند آگاه نیستند. ما رئیس جمهوری غیرنظامی را برای دوره ای چهار ساله انتخاب کرده ایم و باید دوره اش را کامل کند. مرسی کشور را در حالی که ویران شده و بدهکار بود تحویل گرفت».
اما بسیاری از گروه های سیاسی مصری مانند الوفد و الدستور و جنبش کفایه حمایت خود را از فعالان حرکت «شورش» اعلام کرده اند. رهبران این حرکت می گویند شش هزار داوطلب در سراسر جهان در این طرح شرکت دارند و این تلاش در شهرهای بزرگ مانند قاهره و اسکندریه با استقبال زیادی مواجه شده است. این حرکت همچنین صفحه ای در پایگاه فیسبوک ایجاد کرده است که شهروندان از طریق آن می توانند حمایت خود را از این حرکت اعلام کنند.