پس از اينكه فرانسه به خاطر شكست دادن افراط گرايان مالي، در اين كشور مورد تشويق قرار گرفت، هم اكنون به خاطر توافق سياسي با جداييطلبان طوارق، با انتقاد مواجه شده است.
به گزارش خبرنگار بينالملل برنا، پس از اينكه فرانسه به خاطر عمليات نظامي 5 ماهه اش عليه افراط گرايان مالي، در سراسر اين كشور مورد تشويق قرار گرفت، هم اكنون به خاطر تلاش براي توافق سياسي با جداييطلبان طوارق، با نارضايتيهايي در مالي روبهرو شده است.
بنبست ايجاد شده بر سر چگونگي احياي كنترل دولت مالي بر شهر «كيدل» آخرين شهر در شمال مالي كه هنوز كنترل آن از دست مالي خارج است، انتقاداتي عليه پاريس به وجود آورده است و ممكن است انتخابات برنامهريزي شده براي احياي دموكراسي پس از كودتا در مالي را به تعويق اندازد.
ارتش مالي سربازان خود را به سمت كيدل اعزام كرده است و اين شهر پايگاه جداييطلبان طوارق است. پيشتر دولت مالي اعلام كرده بود تا پايان هفته گذشته كنترل اين شهر را در دست مي گيرد، اما هنوز اين اتفاق صورت نگرفته است و فرانسه كه نيروهاي خود را در خارج از اين شهر مستقر كرده نميخواهد سربازان مالي وارد اين شهر شوند زيرا بيم آن دارد كه ورود با زور، خونريزي هاي نژادي در اين شهر صورت گيدر پي داشته باشد.
قرار است انتخابات مالي در ماه جولاي برگزار شود تا شرايط عادي در اين كشور پس از 18 ماه تنش احيا شود. در طول اين 18 ماه طوارق دست به شورش زد، ارتش كودتا كرد و شبه نظاميان افراط گراي مرتبط با القاعده كنترل مناطق شمالي را در دست گرفتند پس از آن 4 هزار سرباز فرانسوي وارد مالي شدند و افراط گرايان را شكست دادند.
بسياري در دولت و خيابانهاي شهر باماكو، پايتخت مالي، قيام طوارق در ژانويه 2012 را نقطه آغاز نارآميها در كشور مي دانند. مليگرايان مالي خواهان ورود ارتش به كيدل براي خلع سلاح طوارق هستند. در همين حال فرانسه از گفتگوهاي محرمانه در كشور همسايه بوركينافاسو حمايت كرده است.