حمله توپخانهای به شهر گوما در شرق جهوری دموکراتیک کنگو که کانون درگیری ها بین شورشیان و نیروهای دولتی این کشور است دستکم 3 کشته و 10 زخمی برجا گذاشت.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک مسئول سازمان ملل اعلام کرد: چند ساعت پیش از ورود بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل به گوما، در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو، بر اثر شلیک توپخانه در این شهر سه تن کشته شدند.
مصطفی سوماره، هماهنگ کننده عملیات بشردوستانه در جمهوری دمکراتیک کنگو اعلام کرد: بر اثر شلیک سه گلوله توپ به محله ندوشو، سه تن کشته و 10 تن نیز زخمی شدند.
وی به اینکه این شلیک از سمت نیروهای دولتی و یا شورشیان صورت گرفته است اشاره ای نکرد.
بان کی مون در چارچوب سفر منطقه ای خود، پس از کینشازا، روز پنجشنبه به گوما سفر کرد و پس از آن قرار است به کیگالی برود.
مسئول هماهنگی عملیات بشردوستانه در جمهوری دموکراتیک کنگو در بیانیه ای اعلام کرد: عملیات و مواضع نظامی در اطراف گوما به محل هایی که غیرنظامیان سکونت دارند، بسیار نزدیک است و این یکی از موارد نقض قوانین بشردوستانه بین المللی است.
سفر بان به این منطقه ناآرام سرشار از معادن در حالی صورت می گیرد که پس از یک ماه توقف درگیریها با آغاز خشونت در این منطقه هزاران نفر خانه و کاشانه خود را رها کردهاند.
دو طرف یکدیگر را به آغاز درگیری و تلاش برای نابود کردن تلاش های صلح در شرق کنگو متهم میکنند.
این در حالی است که شورشیان آمادگی خود را برای توقف فوری درگیریها با هدف فراهم کردن زمینه سفر بان کی مون به این منطقه اعلام کرده بودند.
دبیر کل سازمان ملل قرار است به کشورهای رواندا و اوگاندا نیز سفر کند دو کشوری که دولت کینشازا آنان را به حمایت از شورشیان کنگو متهم میکند.
درگیریهای جدید در شرق کنگو پس از آن اتفاق افتاد که سازمان ملل در هفته گذشته، یک نیروی ضربت در این منطقه مستقر کرد تا بتواند حملات گروههای شورشی در این منطقه را خنثی کند.
سازمان ملل در حال حاضر حدود 20 هزار نیروی حافظ صلح در شرق کنگو دارد.
شورشیان جنبش 23 مارس، در بیستم نوامبر 2012، پس از درگیری با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل، به مدت چند روز شهر یک میلیون نفری گوما را تحت کنترل خود درآوردند.
شورشیان 23 مارس، در اول دسامبر براساس بندهای یک توافق آتشبس، از شهر گوما عقبنشینی کردند.
تعدادی از گروههای مسلح در کنگو، از جمله شورشیان 23 مارس، در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو فعال هستند و برای کنترل اکثر منابع معدنی این کشور از جمله معادن طلا، قلع و کلتان مبارزه میکنند.
از اوایل ماه مه سال 2012 تاکنون، نزدیک به سه میلیون نفر از مردم در شرق کنگو از خانههای خود فرار کردهاند. حدود دو و نیم میلیون نفر از این تعداد در کنگو اسکان داده شدهاند و بیش از 460 هزار نفر نیز به کشورهای همسایه از جمله روآندا پناهنده شدهاند.