نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد دو سوم مردم تونس به علت نگرانی از وابستگی به خارج ، با اعطای وام بیش از یک و نیم میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول به این کشور مخالفند.
بر اساس نظرسنجی موسسه نظرسنجی « تونیسی سونداگس» که نتایج آن روز شنبه منتشر شد، 66 درصد مردم تونس با توافقنامه اعطام وام یک میلیارد و 740 میلیون دلاری صندوق بین المللی پول به این کشور مخالفند، 23 درصد از دریافت این وام استقبال می کنند و 11 درصد هم نظری ندارند.
به موجب نتایج این نظرسنجی، 68 درصد سوال شوندگان معتقدند این وام در ازای اجرای اصلاحات سختگیرانه بانکی، کاهش هزینه های عمومی و افزایش مالیات به تونس اعطا می شود.
در عین حال، 33 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی معتقدند اوضاع اقتصادی در تونس « وخیم » است و 29 درصد اوضاع اقتصادی کشورشان را « نگران کننده » می دانند.
نتایج این نظرسنجی یک روز پس از آن منتشر شد که هیئت مدیره صندوق بین المللی پول با اعطای وام برای حمایت از اقتصاد تونس و وضعیت متزلزل این کشور موافقت کرد. این وام در هشت مرحله در طول دو سال در اختیار تونس قرار داده خواهد شد.
تونس با داشتن بدهی 45 و هفت دهم درصدی در سال 2013 ، برای به دست آوردن توازن اقتصادی خود با مشکلات دست و پنجه نرم می کند. این در حالی است ناآرامی های اجتماعی در منطقه همچنان ادامه دارد و موجب افزایش قاچاق و تهدیدهای تروریستی شده است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از تونس، بنا بر اعلام نعمت شفیق، نائب رئیس صندوق بین المللی پول، روند « بهبود اقتصادی نسبی » در تونس آغاز شده است.
وی در عین حال گفت :« بی ثباتی بخش بانکی، مطالبات اجتماعی، اختلافات بزرگ منطقه ای و بیکاری 17 درصدی چالش های اصلی پیش روی کشور تونس هستند.»