کنگره ملی لیبی با اشاره به اینکه در پی استعفای رئیس ستاد مشترک ارتش لیبی جانشین موقت وی تعیین شد، تاکید کرد که المنقوش متهم به حمایت از تشکیلات مسلح انقلابیون سابق بود که به ارتش ملحق نشدند.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، رئیس کنگره ملی لیبی اعلام کرد که سرهنگ «سالم قنیدی»، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش لیبی به طور موقت جانشین «یوسف المنقوش» رئیس مستعفی این ستاد میشود.
کنگره ملی لیبی به مناسبت درگذشت بیش از 30 تن از شهروندان این کشور در درگیریهای شنبه گذشته بنغازی از دیروز یکشنبه به مدت سه روز عزای عمومی اعلام کرده است.
رئیس ستاد مشترک ارتش لیبی در جلسه عصر دیروز کنگره ملی لیبی درباره حوادث بنغازی استعفای خود را اعلام کرد.
این در حالی است که کنگره تصمیم داشت به زودی برکناری المنقوش به دلیل تشدید ناامنیها در لیبی را به رای نمایندگان بگذارد.
شورای حکمای بنغازی: همه تشکیلات مسلح منحل شوند
شورای حکمای شهر بنغازی در بیانیهای ضمن گرامیداشت قربانیان حادثه خونبار شنبه در بنغازی بر اصول ذکر شده در منشور امنیت بنغازی تاکید کرد.
شورای حکمای بنغازی همچنین انحلال همه تشکیلات مسلحانه و ساختن ارتش و پلیس و حمایت از حاکمیت در کنگره ملی و دولت لیبی را خواستار شد.
شورای حکمای بنغازی خواستار جلوگیری از ریخته شدن خون شهروندان لیبی و تشکیل کمیتههای تحقیق و محاکمه عاملان حمله بنغازی شدند.
یک عضو کنگره ملی لیبی گفت: یوسف المنقوش به دلیل ناتوانی در بازسازی ارتش همواره مورد انتقاد قرار داشت.
وی افزود: کنگره ملی لیبی به دولت دو هفته مهلت داده است که طرحی را برای انحلال همه گروههای مسلح و الحاق شخصی آنها به دستگاه نظامی کشور تدارک ببیند.
المنقوش متهم است که همواره از مشروعیت گروههای مسلح که از انقلابیون سابق تشکیل شده است دفاع کرده بود.
محمد المعدانی، یک استاد دانشگاه بنغازی معتقد است: دولت لیبی نمیتواند از گردانهای انقلابیون سابق بی نیاز باشد مقامات ماموریتهایی همچون نظارت بر مرزها را به انقلابیون دادهاند که ارتش این کشور به دلیل اینکه در دست آموزش است نمیتواند این ماموریت را برعهده بگیرد.
درگیری بنغازی بین عناصر گردان انقلابیون سابق با تظاهرات کنندگانی صورت گرفت که خواستار انحلال گروههای شبه نظامی بودند.
آمار تلفات این درگیری از جمع معترضان 31 کشته و 70 زخمی اعلام شده است اما برخی منابع بیمارستانی آمار کشتهها را 70 تن و زخمیها هزار و 20 نفر میخوانند.
دهها تن از شهروندان بنغازی که برخی از آنان مسلح بودند بعد از ظهر شنبه قصد داشتند عناصر گردان «سپر لیبی» را از پادگان خود بیرون کنند که به درگیری بین دو طرف منجر شد.
گردان سپر لیبی متشکل از انقلابیون سابقی که با نظام معمر القذافی در سال 2011 جنگ کرده بودند به طور رسمی وابسته به وزارت دفاع لیبی هستند.
علی الشیخی، سخنگوی فرماندهی کل ستاد ارتش لیبی پس از حادثه بنغازی گفت: نیروهای سپر لیبی قدرت ذخیره ارتش هستند و مقابله با آنان حمله به قانون است.