اسلام گرایان معارض در الجزایر انتخابات پیش رو در این کشور را که با احتمال قوی با کناره گیری بوتفلیقه بیمار از صحنه سیاست همراه خواهد بود نقطه عطفی در تاریخ این کشور قلمداد میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، فتاح ربیعی، رئیس حزب جنبش اسلام گرای النهضه در الجزایر انتخابات ریاست جمهوری آتی در این کشور را نقطه عطف مهمی در تاریخ این کشور خواند.
ربیعی در اظهاراتی خبری گفت: جنبش النهضه توهین به اراده ملت را رد می کند و امید است که انتخابات آتی با شفافیت کامل و به دور از سیطره نهادهای قدرت بر آن برگزار شود.
وی تاکید کرد که در داخل ائتلاف معارض «الجزایر الخضرا» که شامل دو جنبش «جامعه صلح» و «اصلاح ملی» است نامزدی را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری معرفی می کند.
وی از احزاب معارض خواست نامزدی واحد را برای انتخابات معرفی کنند تا به موفقیت دست یابند.
بر اساس نظرسنجی اخیر که مجله «جون افریک» فرانسه انجام داده است علی بن فلیس، نخست وزیر اسبق الجزایر در انتخابات ریاست جمهوری آوریل سال آینده اکثریت آرا را به خود اختصاص میدهد و پیروز خواهد شد.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که علی بن فلیس 37 درصد از آرای شرکت کنندگان در نظرسنجی را کسب کرد که بالغ بر 214 هزار و 297 نفر بودند.
این در حالی است که عبدالرزاق مقری، رقیب اسلام گرای وی و رهبر جنبش جامعه صلح الجزایر با کسب 35 درصد آرا در جایگاه دوم و احمد بن بیتور، نخست وزیر سابق با کسب 13 درصد آرا در جایگاه سوم قرار میگیرد.
عبدالمالک سلال نخست وزیر سابق در این نظرسنجی هیچ رایی را به خود اختصاص نداده است.
منابع نزدیک به علی بن فلیس، نخست وزیر اسبق الجزایر اعلام کردند که وی به دلیل بیماری عبدالعزیز بوتفلیقه به همین زودی نامزدی خود را برای انتخابات سال آتی اعلام نمیکند اما بن فلیس آماده حضور قوی در انتخابات است و پایگاههای انتخاباتی و کمیتههای حامی وی آماده روشن شدن چراغ سبز برای آغاز مبارزات انتخاباتی هستند.
علی بن فلیس، 69 ساله به رغم خصومت سیاسی بین وی و عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور الجزایر در پی انتخابات ریاست جمهوری سال 2004 هیچ اظهار نظری برای نامزد شدن در انتخابات نداشته و همچنان شفای بوتفلیقه بیمار را از خداوند مسئلت دارد.
وضعیت سلامت بوتفلیقه که از 50 روز پیش در پاریس بستری است در کنار وضعیت اجتماعی و اقتصادی بحرانی الجزایر نشان میدهد که زمان کناره گیری رئیس جمهور 76 ساله و سیاستمداران پیر این کشور فرا رسیده است.
روزنامه فرانسوی لوموند نیز اخیرا نوشت: بوتفلیقه از سال 1962 میلادی تاکنون قدرت را در قبضه خود دارد و در سالهای اخیر اعتراضات و اعتصابها در این کشور شدت یافته است و از سوی دیگر شورش مسلحانه در جنوب الجزایر ادامه دارد و این کاملا نشان میدهد که الجزایر با بحران اجتماعی عمیقی روبه رو است و وضعیت اقتصادی این کشور که از جمله ثروتمندترین کشورهای مغرب عربی است نیز دشوار و در آستانه فروپاشی است و همه و همه این مسائل ثابت می کند که بوتفلیقه باید برود.
این روزنامه فرانسوی تاکید کرد: بسیاری معتقدند که پایان فرمانروایی بوتفلیقه پایان یک دوره کامل حکومتی در الجزایر است تا این کهنه کاران سیاسی که از دهه 60 قرن گذشته در راس قدرت در الجزایر هستند کنار بروند و عرصه را به نسل جوانی بسپارند که رویکرد تغییر فرهنگ الجزایر را در پیش بگیرد و اقتصادی را بنا کند که در مرحله پس از پایان نفت هم دوام داشته باشد و همه اینها در سیاق جمهوری جدید الجزایر محقق میشود.