دولت مصر با تخريب تونل ها و بستن گذرگاه رفح، محاصره اقتصادي كه اسرائيل بر مردم غزه تحميل كرده بود را كامل كرد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري شبكه العالم، در حالي كه بسياري معتقدند تونل ها كاملا بسته شده اند، اما صاحبان اين تونل ها مي گويند حدود 50 يا 70 تونل هنوز باز هستند، اما فعاليت محدودي دارند.
همچنين گفته مي شود تونل هاي متعلق به حماس و ديگر گروه هاي فلسطيني همچنان به فعاليت خود ادامه مي دهند.
پس از محاصره اقتصادي سياسي نوار غزه از سوي رژيم صهيونيستي، تونل ها به تنها راه ارتباطي غزه با دنياي خارج بدل شده است. در اين ميان برخي از تونل ها مالكيت خصوصي دارند و برخي ديگر متعلق به گروه هاي مبارز فلسطيني هستند.
ارتش مصر به ساكنان سينا نسبت به تجارت با غزه از راه تونل ها هشدار داده است.
در پي اين هشدارها، دارندگان تونل ها مي گويند رانندگان مصري براي انتقال اجناس به تونل ها پول بيشتري طلب مي كنند و اين اقدام باعث افزايش بهاي مواد اساسي شده است به گونه اي كه هر تن سيمان از 95 دلار به بيش از 200 دلار رسيده است و بهاي بنزين ارزان مصري دو برابر شده است.
كاهش واردات سوخت به غزه حتي ساكنان اين منطقه را براي پخت و پز نيز با مشكل مواجه كرده است.
تشديد فعاليت ها عليه قاچاق از تونل ها با بسته شدن گذرگاه رفح همزمان شده است، دولت مصر گذرگاه رفح را به دليل اقدامات گروه هاي فلسطيني تا اطلاع ثانوي بسته است.
"غازي حمد" معاون وزير خارجه دولت بركنار شده حماس در غزه، گفت: دولت حماس پيچيدگي هاي اوضاع داخلي كه محمد مرسي رئيس جمهور مصر با آن روبروست را به خوبي مي داند و درصورت اجازه مصر براي عبوركالاها از طريق گذرگاه رفح آمادگي بستن همه تونل ها را دارد.
شايان ذكر است از زماني كه محمد مرسي و جماعت اخوان در مصر قدرت را به دست گرفته اند، فشار و سختگيري بر مردم غزه دو چندان شده است و سران اخوان همكاري نزديكي را با سران رژيم صهيونيستي براي فشار بر مردم غزه شروع كرده اند.