خبرگزاری رویترز در گزارشی از اسکندریه و قاهره به قلم عبدالرحمان یوسف و تام پری نوشت :در حمله تظاهرکنندگان مصری به یکی از دفاتر اخوان المسلمین در شهر اسکندریه دو نفر ازجمله یک شهروند آمریکایی کشته شدند
این مسئله به تنش ها روزافزون در مصر در آستانه راهپیمایی های گسترده در این کشور باهدف سرنگون کردن محمد مرسی رئیس جمهور اسلامگرای آن دامن زد.
در تظاهرات شهر پورت سعید در دهانه کانال سوئز نیز براثر انفجار بمب یک نفر کشته شد و ده نفر دیگر نیز زخمی شدند . پلیس مصر اعلام کرد تحقیقات درباره این انفجار ادامه دارد و گمان می رود این انفجار ناشی از یک بمب با هدف حمله به دفتر اخوان المسلمین در این شهر بوده است .
دانشگاه الازهر مصر پس از خشونت های یک هفته گذشته در این کشور که چند کشته و صدها زخمی داشته است ، درمورد جنگ داخلی در مصر هشدار داد.
سازمان ملل متحد ، اتحادیه اروپا و آمریکا خویشتنداری در مصر را خواستار شده اند و از رهبران سیاسی این کشور که به شدت دچار اختلاف هستند خواستند از رویارویی با یکدیگر بپرهیزند زیرا این خشونت ها تهدیدی برای دموکراسی نوپا در مصر پس از سرنگون شدن حسنی مبارک رئیس جمهور سابق این کشور در سال 2011 است.
سفارت آمریکا در مصر در بیانیه ای اعلام کرد در حال خارج کردن کارکنان غیر ضروری و اعضای خانواده آنها از مصر است .
سفارت آمریکا همچنین به شهروندان آمریکایی هشدار داد از سفرهای غیر ضروری به مصر خودداری کنند.
اخوان المسلمین اعلام کرد روز جمعه به هشت دفتر این گروه ازجمله در اسکندریه حمله شد . مقامات اعلام کردند براثر درگیری ها در شهر اسکندریه بیش از 70 نفر زخمی شدند . در این درگیری ها یک مرد به ضرب گلوله و یک جوان آمریکایی نیز به ضرب چاقو کشته شد.
یکی از اعضای اخوان المسلمین نیز شب گذشته در حمله به دفتر این گروه در منطقه پرجمعیت دلتای نیل کشته
شد .
جنبش مرسی اعلام کرده است پنج نفر از طرفداران وی این هفته کشته شده اند .
روحانیون دانشگاه الازهر اعلام کردند :« باید مراقب باشیم تا درگیر جنگی داخلی نشویم . »
آنها در بیانیه که بیشتر نوعی حمایت از مرسی به نظر می رسد از پیشنهاد وی برای گفتگو استقبال و حمایت کردند . آنها همچنین گروه های جنایتکار را که مساجد را به محاصره خود درآورده اند عامل این خشونت ها نامیدند.
دانشگاه الازهر همچنین رهبران لیبرال ازجمله محمد البرادعی مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی را متهم کردند با به خدمت گرفتن افراد شرور که زمانی از وفاداران به حسنی مبارک بودند در حال تحریک به خشونت در مصر هستند .
رهبران مخالفان خشونت ها در مصر را محکوم کردند . ارتش مصر نیز که هشدار داده است در صورتی که رهبران سیاسی کنترل اوضاع را از دست بدهند ، مداخله خواهد کرد با انتشار بیانیه ای اعلام کرد نیروهایی را در سراسر کشور مستقر کرده است تا از غیرنظامیان محافظت کنند.
در قاهره پایتخت مصر دهها هزار نفر طرفداران و مخالفان مرسی گردهم آمدند تا تظاهراتی را در اعتراض به یکدیگر برپا کنند . در شهر اسکندریه نیز چند هزار نفر از مخالفان مرسی تظاهرات کردند .
مخالفان همچنین قصد دارند روز یکشنبه همزمان با نخستین سالگرد ریاست جمهوری مرسی ، راهپیمایی هایی گسترده را در سراسر مصر برگزار کنند .
مرسی و اخوان المسلمین وفاداران به رژیم سرنگون شده مصر را عامل این خشونت ها و مانعی برسر راه تلاش های آنها برای ایجاد اصلاحات می دانند .
این در حالی است که مخالفان می گویند اسلامگرایان در تلاش برای افزایش قدرت خود و تحمیل اسلام هستند .
مرسی روز چهارشنبه انتقادها از خود را محکوم اما اذعان کرد اشتباهاتی صورت گرفته است . وی همچنین پیشنهاد مذاکرات را با هدف کاهش اختلاف های سیاسی در مصر مطرح کرد.
مخالفان مرسی او و اخوان المسلمین را به تلاش برای سلطه بر کشور و توسل به اقدامات پلیسی غیر دموکراتیک متهم می کنند آنهم در حالی که دو سال از سرنگونی حسنی مبارک می گذرد.
اخوان المسلمین نیز مخالفان سکولار را به ایجاد ناآرامی در مصر به منظور به دست گرفتن قدرت در کشور متهم می کند زیرا آنها نتوانسته اند ازطریق صندوق های رای به پیروزی برسند . اخوان المسلمین همچنین تاکید دارد ناآرامی های مدنی نمی تواند به بهبود وضع اقتصادی مصر کمک کند .