فعال مصری تصریح کرد گفتگو تنها راه برون رفت از بحران سیاسی-اجتماعی مصر و پایان خشونتها و درگیری ها است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، خالد داوود سخنگوی جبهه نجات ملی یا ائتلاف متشکل از مخالفان محمد مرسی رئیس جمهور مخلوع مصر در گفتگو با این شبکه گفت:« اوضاع در مصر بسیار ناراحت کننده و ملتهب است. ما از اخوان المسلمین و همه گروههای سیاسی اسلامگرای مصر می خواهیم تا به طرح آشتی ملی کشور ملحق شوند. ارتش مصر و نیروهای ملی گرا و رئیس دانشگاه الازهر و دیگر گروههای سیاسی مصر درباره اجرای نقشه راهی اتفاق نظر دارند که برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی جدید در مصر تا شش ماه دیگر زمینه سازی می کند. ما از همه احزاب و گروههای سیاسی بویژه اخوان المسلمین می خواهیم تا از تحریک طرفداران خود برای ارتکاب اقدامات خشونت آمیز به نام اقدام جهادی و شهادت طلبانه دست بکشند. تنها راه پیش روی مردم مصر این است که با گفتگو مسائلشان را حل و فصل کنند. جبهه نجات ملی مصر روز گذشته بیانیه ای منتشر کرد که در آن همه انواع خشونتهای اخیر در مصر محکوم شده بود. همه مصدومان و قربانیان خشونتهای اخیر مصر قطع نظر از تعلقات سیاسی خود، مصری هستند. باید تحقیقات فوری و شفاف درخصوص رویدادهای اخیر مصر انجام شود. گزارشهای ضد و نقیضی درباره درگیری های اخیر مصر وجود دارد. باید مشخص شود چه عواملی سبب شده است ارتش مصر تا این اندازه از نیروی قهری استفاده کند و پنجاه و یک نفر را بکشد. باید تحقیقات در این زمینه، روشن کننده مسائل باشد.باید توجه داشت که اخوان المسلمین با فراخوان طرفدارانش به تحصن در قاهره ، از آنها خواست جان خودشان را برای محمد مرسی بدهند. سران اخوان المسلمین می گویند حاضرند برای محمد مرسی خونشان را بدهند. آنها اعضای جوان اخوان المسلمین را تحریک می کنند تا جانشان را برای مرسی بدهند. باید این نوع سخن گفتنها متوقف شود.»
خالد داوود در ادامه افزود:« باید گفتگوهای آشتی ملی آغاز شودو همه احزاب و گروههای سیاسی ازجمله حزب سلفی النور نیز در این گفتگوها حضور داشته باشد. البته حزب النور و اخوان المسلمین تصمیم گرفته اند این گفتگوهای آشتی ملی را تحریم کنند. ما به رایزنی های خود با مقامات حزب النور و جماعت اخوان المسلمین برای همراهی با این جریان آشتی ملی و انتخاب نخست وزیر جدید مصر ادامه می دهیم. درحال حاضر ، آنچه برای مصر بیش از هرچیز دیگری اهمیت دارد متوقف کردن ناآرامی ها و استقرار صلح و ثبات در کشور است. نباید فراموش کرد پانزده تا بیست میلیون مصری به خیابانها ریختند و با تظاهرات خود خواستار کناره گیری محمد مرسی از قدرت شدند. ما نمی گوییم فعالیت اخوان المسلمین در مصر باید ممنوع شود. بلکه صحبت ما این است که باید دور جدیدی از انتخابات ریاست جمهوری در مصر برگزار شود زیرا مصر در وضع بن بست و در آستانه جنگ داخلی قرار گرفته که علت آن نیز سیاستهای محمد مرسی بوده است. ما می خواهیم فرصت جدیدی پیش بیاید که حتی حزب النور و اخوان المسلمین نیز در آن بخت خود را بار دیگر بیازمایند و هیچ حزب و جریانی از این روند سیاسی خارج نباشد.»
داوود گفت:« حزب النور با تعیین فردی از جبهه نجات ملی مصر برای سمت نخست وزیری مخالف است و همین مسئله مانع از انتخاب نخست وزیر جدید مصر شده است. این مسئله اختلاف برانگیز شده است. این اختلافها کاملا طبیعی است و از این منظر ، نمی توان گفت مصر به بن بست رسیده است و تحولات سیاسی از این منظر ادامه دارد. مخالفتهای حزب النور با نامزدهای مطرح برای نخست وزیری و تحولات روز گذشته یعنی کشته شدن پنجاه و یک نفر از مردم و یک نظامی و یک افسر پلیس ، سبب تغییر معادلات جاری در مصر شده است. باید نظم و قاعده ای برای دوران گذار و انتقالی در مصر بوجود بیاید و پس از آن، مصر به دامان انتخابات برود. ما نمی خواهیم دیکتاتوری نظامی بر مصر حاکم شود. در مصر کودتای نظامی رخ نداده است بلکه ارتش مصر که زمانی در کنار محمد مرسی قرار داشت تصمیم گرفته است در کنار مردم مصر و خواست اکثریت آنها برای تغییر رئیس جمهور قرار بگیرد. ما می خواهیم مصر در مسیر نیل به اهداف انقلاب دو سال پیش برود و برای حل مشکلات کشور ازقبیل مشکلات در بخش مسکن و نظام آموزشی و درمان گام بردارد. ما خواهان حکومت اسلامی یا شهادت یا جهاد یا ایجاد اختلاف در ارتش نیستیم اما اخوان المسلمین این کارها را انجام می دهد و حتی از این سخن می گوید که مصر به ارتشی کاملا جدید نیاز دارد. این سخن مقامات اخوان المسلمین بسیار غیرمسئولانه است. ما می فهیم که اخوان المسلمین خشمگین است اما نباید این وضع ، بهانه ای برای نابودی ارتش مصر باشد که نهادی ملی است و معمولا در کنار مردم مصر قرار می گیرد.»