حزب سلفی «النور» مصر که پس از انقلاب 25 ژانویه علیه حسنی مبارک در صحنه سیاسی مصر ظاهر شد، در انقلاب دوم این کشور که به سرنگونی محمد مرسی انجامید قدرت بیشتری پیدا کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجدید، حزب النور پس از سرنگونی مرسی توانست خواسته هایش را بر نقشه راه ارتش برای دوره انتقالی تحمیل کند.
در گزارش شبکه الجدید درباره حزب النور و روابط آن با اخوان المسلمین آمده است، در چند روز اخیر حزب النور به عنوان بازیگری فعال در انقلاب دوم مصر مطرح شده و تلاش کرده است خود را به عنوان جایگزین دینی اخوان المسلمین معرفی کند. این حزب در برابر محمد مرسی رئیس جمهور وابسته به اخوان المسلمین با ارتش و مخالفان مرسی متحد شد. روزی که مرسی سرنگون شد نمایندگان حزب النور در حال دیدار با عبدالفتاح السیسی فرمانده ارتش و رهبران احزاب مخالف در وزارت دفاع بودند. رهبران حزب النور در این جلسه در کنار محمد البرادعی رئیس حزب «الدستور» نشسته بودند که قبلا او را مهدور الدم اعلام کرده بودند.
زمانی که البرادعی برای نخست وزیری دولت موقت مصر نامزد شد حزب النور با مخالفت خود موجب تعجب مردم شد. این حزب همچنین با نامزد شدن زیاد بهاء الدین برای این سمت مخالفت کرد. نکته شگفت آورتر این بود که فرماندهی ارتش مصر تسلیم خواسته های حزب النور شد.
پس از وقوع حوادث خشونت بار در مقابل مقر گارد ریاست جمهوری مصر، حزب النور به طور کامل از اردوگاهی که مرسی را سرنگون کرد خارج شد.
حزب النور روابطی پرفراز و نشیب با محمد مرسی داشت. در ابتدا النور و اخوان المسلمین با یکدیگر به ویژه در زمینه تدوین قانون اساسی و بندهای مربوط به شریعت و همچنین صدور متمم قانون اساسی توافق نظر داشتند. اما بعد از آن که مرسی در تلاش برای تقویت سیطره اخوان المسلمین بر مصر مشاور سلفی خود را برکنار کرد، روابط حزب النور با او تیره شد. با این حال حزب النور نتوانست حامیان خود را کنترل کند و در چند روز اخیر دهها سلفی در میدان رابعه العدویه در حمایت از محمد مرسی سخنرانی کرده اند.
امروزه پرسش های زیادی درباره چهره واقعی حزب النور مطرح است و نگرانی ها درباره سیطره سلفی ها که خطرناکتر از اخوانی ها هستند، در حال افزایش است.
تاریخچه کوتاه حزب النور تا حدی بیانگر خط مشی این حزب است. این حزب شاخه سیاسی تشکل «دعوت سلفی» در اسکندریه است که بعد از انقلاب 25 ژانویه تاسیس شد. شیوخ تشکل «دعوت سلفی» قیام علیه حسنی مبارک را در نخستین روزهای انقلاب 25 ژانویه حرام اعلام کردند ولی بعدا به انقلابیون پیوستند. همچنین همکاری بین سلفی ها و رژیم مبارک علیه اخوان المسلمین از قبل روشن بود.
مردم مصر رسوایی های حزب النور را فراموش نمی کنند، مانند عمل زیبایی بینی یک نماینده سلفی پارلمان که ادعا کرده بود مخالفان بینی او را شکسته اند. همچنین یکی دیگر از نمایندگان حزب النور در پارلمان مصر به همراه دختری که نقاب برچهره داشت در وضعی شرم آور بازداشت شد و تصاویری از حضور شماری از رهبران این حزب هنگام رقص و پایکوبی در باشگاه های شبانه منتشر شده است.