انتخابات سراسری در زیمبابوه نهم مردادماه امسال برگزار میشود و بار دیگر رابرت موگابه رئیسجمهور ضداستعمار این کشور که از ۳۰ سال پیش در راس قدرت است در برابر رقیب غربگرای خود قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی زیمبابوه همزمان با یکدیگر در سی و یکم جولای (نهم مرداد ماه) برگزار میشود.
در این انتخابات همانند انتخابات سال 2008 میلادی، رابرت موگابه رئیس جمهور زیمبابوه و رهبر حزب اتحاد ملی آفریقا - جبهه میهنی (زانو پی اف) رقیب اصلی مورگان چانگرای رهبر حزب مخالف جنبش برای تغییر دموکراتیک و نخست وزیر این کشور خواهد بود.
موگابه 89 ساله که از زمان استقلال زیمبابوه از انگلیس در سال 1980 میلادی، در راس قدرت است، همچنان بسیار امیدوار است که در انتخابات پیش رو بتواند بار دیگر به مقام ریاست جمهوری دست یابد.
هر کدام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که 51 درصد از آرای صحیح ریخته شده به صندوق ها را کسب کند برنده این انتخابات خواهد بود.
کمیسیون انتخابات زیمبابوه گفته است در صورتی که هیچکدام از نامزدها نتوانند اکثریت آرا را بدست آورند، مرحله دوم انتخابات در ماه سپتامبر آینده برگزار خواهد شد.
مردم زیمبابوه در انتخابات 31 جولای همچنین بیش از 200 عضو پارلمان و نزدیک به دو هزار نفر از اعضای شوراهای محلی خود را انتخاب خواهند کرد.
آفریقای جنوبی اعلام کرده است که تیمی 170 نفری از ناظران در چارچوب تیم نظارتی جامعه توسعه جنوب آفریقا (ساداک) به زیمبابوه اعزام می کند.
اتحادیه آفریقا نیز اعلام کرده است که60 ناظر انتخاباتی به ریاست اوباسانجو رئیس جمهور سابق نیجریه به این کشور می فرستد.
با توجه به مخالفت های موگابه با حضور ناظران انتخاباتی غربی، اتحادیه اروپا در زیمبابوه ناظری نخواهد داشت و قرار است به گزارش ناظران انتخاباتی ساداک استناد کند.
رولاند فاندیگر سفیر اتحادیه اروپا در زیمبابوه اخیرا اعلام کرد این اتحادیه خواستار تعویق انتخابات و ایجاد اصلاحات بیشتری قبل از برگزاری انتخابات این کشور است اما در صورتی که ناظران منطقه ای این انتخابات را تایید کنند، تحریم های زیمبابوه را لغو خواهد کرد.
در انتخابات سال 2008 زیمبابوه پس از انصراف چانگیرای، رابرت موگابه در مرحله دوم انتخابات به پیروزی دست یافت.
انتخابات پیش روی زیمبابوه نقطه پایان دولت ائتلافی این کشور خواهد بود.
به دنبال آشوب های پس از انتخابات سال 2008 میلادی و فشارهای جامعه بین الملل، موگابه تن به تشکیل یک دولت ائتلافی با حضور حزب مخالف جنبش برای تغییر دموکراتیک داد و چانگرای نخست وزیر شد.
در توافقنامه تقسیم قدرت در زیمبابوه که تحت نظارت ساداک منعقد شد بر ضرورت ایجاد اصلاحات به منظور تقویت آزادی و دموکراسی و تضمین انتخابات شفاف و آزاد و عادلانه تاکید شده است.
رئیس جمهور زیمبابوه در یکی از سخنرانی هایی که برای مبارزات انتخاباتی خود ایراد کرد موضعی تند در قبال غرب و در راس آن استعمارگر سابق کشورش،انگلیس ،اتخاذ کرد.
رابرت موگابه گفت: انگلیس می خواهد زیمبابوه را به یک دولت انتقالی در جریان انتخابات پیش رو سوق بدهد.
رئیس جمهور زیمبابوه اظهار داشت: در زیمبابوه مردم کشور حاکم هستند شما انگلیسی ها تنها در کشورتان حاکم خود هستید.
روابط میان هراره و لندن در دوران نخست وزیری تونی بلر متزلزل شد که از مهمترین دلیل آن میتوان به درخواست غرامت انگلیس برای انتقال اراضی زراعی در دوران پس از استقلال زیمبابوه اشاره کرد.
موگابه افرود: چانگرای جاسوس غربیها و حامی آنها است و ممکن است در صورت به دست گرفتن قدرت زیمبابوه را به دوران استعماری سوق دهد.