بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد از دولت رواندا درخواست کرده است مدارکی را در حمایت از ادعای خود دراین خصوص ارائه کند که نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل در جمهوری دموکراتیک کنگو در رابطه با نسل کشی سال 1994 رواندا با شورشیان هوتو گفتگو و همکاری داشته اند .
یوگن ریچارد گاسانا سفیر رواندا در سازمان ملل متحد این هفته در نامه ای به رزماری دیکارلو سفیر آمریکا که اوایل این هفته منتشر شد نوشت فرماندهان ارشد نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کنگو با شورشیان از « نیروهای دموکراتیک برای آزادی رواندا » دیدار کرده اند .
نیروهای دموکراتیک برای آزادی رواندا متشکل از بقایای قاتلان هوتو هستند که نسل کشی سال 1994 توتسی ها و هوتوهای میانه رو را در رواندا انجام دادند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از نیویورک ، در این نامه که برای دیکارلو به عنوان رئیس دوره شورای امنیت سازمان ملل متحد برای این ماه ارسال شده همچنین آمده است لوئیس موشیکیوابو وزیر امور خارجه رواندا نیز در ارتباط با این مسئله ، نامه ای را به بان کی مون نوشته است .
مارتین نسیرکی سخنگوی سازمان ملل متحد نیز در مصاحبه با خبرنگاران گفت بان کی مون در نامه ای به موشیکیوابو درمورد مطرح شدن چنین اتهاماتی به شدت ابراز نگرانی کرده است .
حدود 17 هزار نیروی پاسدار صلح سازمان ملل متحد بیش از یک دهه است در منطقه سرشار از مواد معدنی در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو مستقر هستند . این بزرگترین نیروی پاسدار صلح سازمان ملل متحد در جهان به شمار می رود .
بان کی مون گفت تاکنون هیچ مدرکی به دست نیامده است که از ادعاهای رواندا در این زمینه حمایت کند.
نسیرکی تصریح کرد :« پس از انجام شدن تحقیقات اولیه درمورد نیروی پاسدار صلح سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کنگو ، بان کی مون هیچ مدرکی دال بر همکاری فرماندهان ارشد نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل با نیروهای دموکراتیک برای آزادی رواندا مشاهده نکرده است . »
یک دیپلمات رواندایی گفت نامه بان کی مون روز چهارشنبه وصول شد اما کیگالی هنوز به آن پاسخ نداده است .