دو سال بعد از سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی، برخی گروهها در این کشور هستند که همچنان آزادی بیان و مطبوعات را تهدید می کنند.
شبکه خبری فرانس 24 در گزارشی درباره وضع آزادی بیان و مطبوعات و روند انتقال قدرت در لیبی اعلام کرد مجلس ملی این کشورف قانون انتخاباتی را برای انتخابات مجلس موسسان بررسی و تصویب کرده است. مجلس موسسان لیبی از 60 عضو تشکیل خواهد شد که وظیفه اصلی آن تدوین وتنظیم قانون اساسی لیبی خواهد بود.
برخی از لیبیایی ها و به ویژه روزنامه نگاران این کشور بی صبرانه منتظر تدوین قانون اساسی هستند که امیدوارند حقوق آنها در چارچوب آن تضمین شده باشد.
این مسئله از آنجا مهم است که بعد از سرنگونی معمر قذافی اوضاع از نظر آزادی مطبوعات و بیان در این کشور تاحدودی بهتر شده است. امروز حدود 300 روزنامه، مجله و نشریه در لیبی منتشر می شود و دهها شبکه تلویزیونی و رادیویی راه اندازی شده است. اما اکنون که دو سال از سرنگونی معمر قذافی می گذرد فضای رسانه ای لیبی و آزادی مطبوعات این کشور با مشکلاتی مواجه شده است.
مونا الرقیق مدیر مسئول روزنامه «فوریه» در این باره می گوید بعد از پیروزی انقلاب در ماه فوریه سال 2011، ما درباره آینده کشور بسیار خوشبین بودیم. چون فکر می کردیم روزنامه نگاران و خبرنگاران از این به بعد آزادی عمل بیشتری خواهند داشت. اما متاسفانه گروههایی در این کشور هستند که نمی خواهند روزنامه نگاران آزاد باشند.
بازداشت و زندانی شدن های خودسرانه و حمله شبه نظامیان از جمله اقداماتی هستند که روزنامه نگاران هدف آنها قرار می گیرند.
عماد العالم مدیر مدیر مسئول روزنامه«لا لیبی» هم در این باره می گوید ما با تهدیدات زیادی حتی تهدید مسلحانه مواجه می شویم.روزنامه نگاران ما به طور خودسرانه بازداشت می شوند اما دست از فعالیت خود نمی کشند.
در ماه فوریه گذشته در لیبی وزارتخانه ای تحت عنوان وزارتخانه اطلاع رسانی تشکیل شد که وظیفه آن سازماندهی بخش مطبوعاتی و رسانه های ارتباط جمعی کشور بود.
اما برخی این تدبیر را ناکافی می دانند.یکی از اصحاب رسانه در لیبی می گوید چیزی که روزنامه نگاران لیبی از آن رنج می برند نبود حمایت دولتی است.زیرا اکنون دولت هم پول و امکانات کافی برای اعمال چنین حمایتی دارد.
در همین راستا سازمان گزارشگران بدون مرز از دولت لیبی خواسته است آزادی مطبوعاتی را بیشتر رعایت کند.
لیبی از نظر رعایت آزادی مطبوعاتی در رده بندی سال 2013 این سازمان،در رتبه صد و سی ویکم از 179 کشور جهان قرار دارد.