يك روزنامه تونسي از ارتباط برخي طرفها در تركيه با عناصر القاعده در تونس براي تسهيل ورود اين عناصر به سوريه پرده برداشت.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبكه العالم ؛ روزنامه " التونسيه " با انتشار اطلاعاتي به نقل از اعضاي القاعده در اين كشور نوشت: بسياري از جمعيت هايي كه تحت عناوين بشردوستانه و خيريه به سوريه كمك مي كنند، در رساندن افراد مسلح تندرو به سوريه دست دارند.
بر پايه اين گزارش، نيروهاي امنيتي تركيه، اخيرا سه تونسي وابسته به جبهه النصره را كه رسما وابسته به سازمان القاعده است، در يكي از پست هاي بازرسي ارتش در ورودي منطقه عفرين بازداشت كردند. آن ها هنگام بازجويي اعتراف كردند كه سوريه را به مقصد تركيه ترك كرده و در حال بازگشت به تونس بودند.يكي از بازداشت شدگان به نام "محمد بن موسي " متولد 1979 كه هشت ماه پيش از طريق بنغازي به سوريه رفته گفته است كه هدفش از سفر به سوريه جست و جو به دنبال برادرش بود كه در سوريه به عضويت جبهه النصره در آمده و اكنون هيچ خبري از او وجود ندارد.
وي گفت: در ليبي با مردي به نام ابوزياد ديدار كردم و از او درباره برادرم پرسيدم، پاسخ داد: اگر خواهان ديدن برادرت هستي بايد به سوريه بروي. اين مرد براي برادرم بليت سفر به استانبول تهيه كرده بود و او از آن جا به انتاكيه و از آن جا به سوريه رفته بود؛ وي در سوريه در اردوگاه جبهه النصره در كفر تخاريم به مدت 21 روز منتظر شد تا با همراهان تونسي اش عازم جنگ شود.
"نادر بن علي الورفلي" متولد 1987 نيز گفت: به من كمك كردند تا به تركيه سفر كنم، در آن جا با يك تونسي به نام ابوالبشير ملاقات كردم. پس از دو روز از طريق وادي العاصي به ريف ادلب منتقل شديم و از آن جا به اردوگاه هاي تخصيص يافته براي القاعده در سوريه رفتيم.
الورفلي فاش كرد كه ارتباطات در دو سوي مرزهاي تركيه و سوريه از طريق جمعيت هاي خيريه اي برقرار مي شود كه در دو سوي مرز فعال هستند. يكي از اين جمعيت ها به نام "رحماء امين" معروف است كه عهده دار انتقال زخمي هاي القاعده به تركيه و درمان آن ها به طور رسمي در بيمارستان هاي تركيه و سپس بازگرداندنشان به جنگ در سوريه است.وي افزود: گروه كوچكي معروف به گردان الايمان وجود دارد كه متشكل از شماري از سوري ها است و با دولت تركيه در ارتباط است. مقر اين گروه در كفارتخاريم واقع شده است و ماموريت اصلي آن، انتقال عناصر مسلح به پايگاه هاي القاعده در سوريه و جلوگيري از پيوستن آن ها به ارتش آزاد است.
سومين تونسي بازداشت شده كه "يوسف بن مصطفي العكاري" نام دارد، در اعترافات خود تاكيد كرد كه دانشجويي بوده كه به جريان سلفي پيوسته است . وي پس از آن عازم فرودگاه كارتاژ شده و از آن جا راهي استانبول شده سپس از مسير زميني به انتاكيه رفته و توسط يك قاچاقچي به نام ابوالعمرين به دشت العاصي منتقل شد؛ سپس از آن جا به منطقه مرزي دركوش رفت و از اين منطقه نيز به شهر سلمي در ريف ادلب رسيد.
العكاري افزود: در آن جا بسياري از تونسي هايي كه به جيش الامه ( ارتش امت ) پيوسته بودند، حضور داشتند. من مدتي در شهر سلمي ماندم و از آن جا به وسيله يكي از دوستانم در ادلب، راهي كفرتخاريم شدم تا به جبهه النصره بپيوندم.العكاري خاطر نشان كرد: آمريكايي ها در اين اردوگاه با عناصر مسلح ملاقات كرده و آن ها را براي جنگ با نظام سوريه تشويق مي كنند. در اين اردوگاه عناصر متعددي از مليت هاي مختلف براي جنگيدن آموزش مي بينند.
تونسي هاي بازداشت شده تاكيد كردند كه اخيرا ميان گروه " دولت اسلام " و " جبهه النصره " جدايي حاصل شده است و علت آن اختلاف اين دو گروه بر سر عناصري از القاعده بود كه در سوريه فعاليت مي كنند. اين اختلاف سبب شد مناطق ِ تحت تصرف اين سازمان ميان دو گروه تقسيم شود و اين مساله سبب شد عناصر مسلح به سه دسته تقسيم شوند كه عده اي از آن ها به جبهه النصره و عده اي به دولت اسلام پيوستند و عده اي ديگر نيز به عراق يا كشورهاي خودشان برگشتند.
الورفلي همچنين فاش كرد: اين دودستگي سبب شده عناصر مسلح درصدد بازگشت به كشورهاي خود برآيند و همين مساله سبب شد ما سه تونسي، راهي منطقه اعزاز شويم تا اسلحه خود را بفروشيم و پولي براي بازگشت به كشورمان فراهم كنيم.سه تونسي بازداشت شده تاكيد كردند كه براي بازگشت به كشورشان، جهت فروش سلاح و دريافت مبلغ آن، با برخي از عناصر مرتبط با القاعده در سوريه هماهنگ كردند تا با اين پول به تركيه بازگشته و از آن جا از طريق فرودگاه استانبول و با هماهنگي برخي اشخاص مرتبط با دولت تركيه كه تحت پوشش سازمان القاعده فعاليت مي كنند، به كشورشان برگردند.