رئیس هیئتی اعزامی سازمان فرانکوفونی(کشورهای فرانسه زبان یا فرانسه به عنوان زبان دوم) می گوید مذاکره و کنار گذاشتن سیاست طرد، تنها راه برون رفت مصر از بحران سیاسی کنونی است.
شبکه خبری فرانس 24 در گفتگویی اختصاصی با گیوم سورو رئیس هیئت اعزامی سازمان فرانکوفونی به مصر اعلام کرد اوضاع سیاسی در مصر آنچنان مرموز است که توجه و نگرانی دیگر کشورها و سازمان ها، حتی کشورها و سازمان هایی را که با قاهره رابطه مستقیم ندارند به خود جلب کرده است.
در همین چارچوب، دبیر کل سازمان فرانکوفونی تصمیم گرفت هیئتی تحقیقاتی به سرپرستی گیوم سورو رئیس مجلس ملی ساحل عاج به قاهره بفرستد.
این شبکه خبری در همین باره اعلام کرد با اوضاع واحوالی که مصر در پیش گرفته است این سئوال مطرح می شود که آیا باکودتای نظامی علیه مرسی، اصل دموکراسی در مصر برای همیشه پایمال شد، یا نه این اقدام ارتش در واقع جزیی از ادامه روند انقلاب مصر بود و حتی ممکن است ما در آینده شاهد رویداد های غیر منتظره دیگری باشیم.
گیوم سورو در این گفتگو به اهمیت مصر برای سازمان فرانکوفونی پرداخت و گفت این کشور از سال 1983 تاکنون عضو این سازمان است و حتی یک مصری یعنی پطروس پطروس غالی مدتی دبیر کل سازمان فرانکوفونی بوده است. بنابراین تحولات مصر برای این سازمان مهم و در عین حال نگران کننده است.
وی در پاسخ به سئوالی با این محتوا که آیا کودتای نظامی علیه اسلامگرایان اخوان المسلمین در مصر نشان دهنده آن است که اسلام سیاسی جوابگوی نیازهای جامعه امروز نیست و به بن بست
می رسد و اینکه کودتای نظامی حتی اگر خوب هم باشد و بیشتر مردم هم از آن راضی باشند بازهم بد است و نباید انجام گیرد،گفت:اوضاع سیاسی واجتماعی مصر به شدت پیچیده است و
نمی توان به راحتی اوضاع را تجزیه و تحلیل کرد. اما می توان گفت که آینده این کشور امیدوار کننده است .همه طرف هایی که من با آنها دیدار و گفتگو کردم بر پایبندی خود به کشور مصر به عنوان میهن شان و یافتن راه حلی برای برون رفت از این وضع تاکید داشتند.
وی افزود اخوان المسلمین اکنون در مصر احساس مظلوم واقع شدن می کند و حس می کند مورد بی عدالتی قرار گرفته است از همین رو آنها امیدوارند بتوانند با گفتگو این مشکل را حل کنند.
این دیپلمات ساحل عاجی خاطرنشان کرد اوضاع در مصر سامان نمی گیرد مگر آنکه مسئولان این کشور به این نتیجه برسند که برای اداره کشور همه باید مشارکت جویند و این گونه نباشد که اگر یک گروه به قدرت برسد دیگران را از عرصه های سیاسی کشور طرد کند.
وی درباره نقش سازمان فرانکوفونی به عنوان میانجی در بحران مصر نیز گفت این سازمان از 77 کشور در پنج قاره جهان تشکیل شده است ، یعنی سازمانی جهان شمول است.در نتیجه می توان گفت این سازمان از این نظر می تواند نقش مهمی ایفا کند.دوم آنکه سازمان فرانکوفونی از تجربیات و دانش زیادی درباره این گونه مسائل به ویژه رعایت حقوق بشر،حاکمیت قانون،دموکراسی و آشتی ملی برخوردار است .
رئیس هیئتی اعزامی سازمان فرانکوفونی افزود اگر این سازمان تماس ها و گفتگوهای خود را با همه طرف های سیاسی در مصر بیشتر کند و بر اجرای نقشه راهی منطقی و برقراری دوباره دموکراسی در مصر تاکید کند، می تواند نقش میانجی را در این بحران ایفا کند.