رهبران جنبش «تمرد» تونس اعلام كردند كه تاكنون موفق شدهاند، 371 هزار و 720 امضا براي انحلال مجلس ملي موسسان اين كشور جمعآوري كنند و ابراز اميدواري كردند كه تعداد اين امضاها در روزهاي آينده به يك ميليون هم برسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در تونس، شماري از رهبران جنبش «تمرد» تونس اعلام كردند كه تاكنون موفق شدهاند، 371 هزار و 720 امضا را در حمايت از اين جنبش جمعآوري كنند و ابراز اميدواري كردند كه شمار اين امضاها در روزهاي آينده به يك ميليون هم برسد.
محمد بنور: جنبش تمرد يك جنبش خود جوش مردمي است
«محمد بنور»، سخنگوي رسمي جنبش تمرد تونس با حضور در يك كنفرانس مطبوعاتي با اشاره به اوضاع داخلي اين جنبش خاطرنشان كرد: «اين جنبش يك جنبش خودجوش و مردمي است و 95 درصد از فعاليتهاي جاري در آن به دور از ديدارهاي سنتي و رايج و معمول ميان احزاب و جريانهاي سياسي ديگر و استفاده از پايگاههاي اجتماعي اينترنتي مانند فيس بوك و توييتر صورت ميگيرد.
بنور در ادامه سخنان خود گفت: اين جنبش عليرغم كارشكنيهاي زياد و چالشهاي بسياري كه هر از چندگاهي با آنها مواجه است، به ويژه تلاشهايي كه برخي از سياستمداران براي تحريف وجهه اين جنبش و به زانو درآوردن رهبران و فعالان اين جنبش انجام دادهاند، در مسير صحيح و درست خود حركت ميكند.
وي در ادامه تاكيد كرد: امروز اين جنبش 24 نهاد و كميته و تشكل را در برميگيرد و چند دفتر مهم نيز در خارج از تونس دارد. اگر چه جنبش تمرد تلاش ميكند كه استقلال خود را حفظ و فاصله خود با تمام احزاب سياسي حفظ كنند.
محمد ياسين الورغي: جنبش تمرد زماني شكل گرفت كه در تونس هيچ نقشه راهي وجود نداشت
از سوي ديگر، «محمد ياسين الورغي»، يكي ديگر از رهبران جنبش تمرد و فعال حقوقي، به علل شكل گيري اين جنبش پرداخت و تاكيد كرد كه اين جنبش در زماني در تونس شكل گرفت كه هيچ نقشه راهي در كشور وجود نداشت. علاوه بر اين، امروز نمايندگان مجلس ملي موسسان تونس درحال بحث و مناقشه درباره پيش نويس قانون اساسي هستند كه از سوي شماري از احزاب و گروههاي سياسي مردود دانسته شده، چون در چارچوب زماني مشخص شده مجلس نتوانست ماموريت خود را به انجام برساند و تاكنون نيز برنامه و راهبرد شفاف و واضحي نيز ارائه نداده است.
اما «ياسين الورغي»، يكي ديگر از رهبران جنبش تمرد در پاسخ به اينكه جنبش تمرد چه كسي را در تونس انقلابي توصيف ميكند، گفت: هيچ كاري نميتوان كرد، آنها (حكومت) ما را انقلابي نمينامند، چون از ديد آنها ما به مشروعيت مردم پشت كرديم، در حاليكه اين آنها هستند كه به مشروعيت مردم پشت كردهاند.
اين آنها بودند كه بيت المال را بدون در نظر گرفتن پيامدهاي آن و بدون عمل به تعهدات خود و پيشبرد امر مهمي هدر دادند.
آنها بدون اينكه قانون جديدي را تدوين كنند، بيت المال را هدر دادند و هنوز هم درباره آن توافق نظر صورت نگرفته است. اين درحالي است كه حكومتهايي هم كه از مجلس ملي موسسان نشات يافته و شكل گرفتند، حكومتها و دولتهاي سودمندي براي مردم تونس نبودهاند، اگر چه نظارت و كنترل دقيقي روي تمام اركان دولت نيز صورت ميگيرد.
ياسين در ادامه افزود: به نظر ميرسد كه انقلاب تونس درحال از دست شكوه و عظمت و تهي شدن از مفهوم و مضمون خويش است و دليل آن را بايد در سياستمداران كشور چه سياستمداران مخالفان و چه سياستمداران احزاب حاكم ملاحظه كرد كه شهروندان تونسي و مشكلات اصلي آنها را ناديده گرفتند. در حاليكه همين عامل موجب خروش و طغيان و سرانجام انقلاب اين مردم عليه حكومت سابق شده بود.
ياسين همچنين در ادامه سخنان خود به عوامل مختلفي اشاره كرد كه موجب شد تا جوان تونسي بار ديگر خود را متشكل كنند و بار ديگر ايده قيام و شورش در آنها شكل بگيرد و بخواهند بار ديگر بر فقر، گرسنگي و بيكاري قيام كنند، به خصوص بيكاري كه در روزهاي نخست انقلاب ياسمين 300 هزار بيكار تخمين زده شده بود، اما هم اكنون به 900 هزار نفر ميرسد و بودجه بازرگاني و تجارت كشور شاهد كاهش بوده و به 6 درصد ميرسد.
اميره عكاشه: هدف جنبش تمرد انحلال جنبش تمرد است
از سوي ديگر «اميره عكاشه»، يكي ديگر از رهبران جنبش تمرد تونس به دوره بعد از انحلال مجلس ملي موسسان اشاره كرد كه مهمترين هدف اين جنبش تمرد به شمار ميآيد.
بنا به گفته وي، زمانيكه نگراني جنبش از امور سياسي برطرف شود، در آن زمان است كه جايگزين ديگري ارائه ميشود كه تمام گروهها و جريانهاي سياسي و جامعه تونس بر آن اتفاق نظر داشته باشند و در انتخاب آن مشاركت داشته باشند.