خبرگزاری رویترز گزارش داد اقدام رئیسجمهور سودان جنوبی در برکناری مقاماتی بلندپایه از حزب حاکم بر این کشور اختلافات شدید درون حزبی را نشان میدهد که میتواند به جنگ داخلی و در نهایت تقسیم سودان جنوبی منجر شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری رویترز گزارش داد: سلواکر میاردیت، رئیس جمهور سودان جنوبی ارکان قدرت خود در این کشور را با برکناری برجسته ترین رقبای سیاسی در موازات انحلال کامل دولت تحکیم بخشید.
اما احتمال وقوع جنگ داخلی و تنش در روابط جوبا و خارطوم، سودان جنوبی این کشور تولید کننده نفت را در معرض خطر تقسیم قرار داده است.
بر اساس توافق آتش بسی که پس از سال ها جنگ داخلی بین جنبش خلق با دولت خارطوم در سال 2005 منعقد شد در سال 2011 همه پرسی برای تعیین سرنوشت جنوب برگزار و در نتیجه آن سودان جنوبی مستقل شد.
سلواکر میاردیت، رئیس جمهور سودان جنوبی سه شنبه گذشته ریاک مشار، معاون خود و باغان اموم، مذاکره کننده ارشد این کشور با سودان و تنی چند از مقامات بلند پایه جنبش خلق برای آزادسازی سودان را برکنار کرد زیرا احتمال می داد که آنها طمع دستیابی به رهبری جنبش خلق را تا قبل از برگزاری انتخابات سال 2015 داشته باشند.
تحلیلگران معتقدند اقدام سلوا کر با هدف پایان دادن به کشمکش ها در داخل جنبش خلق که حزب حاکم بر این کشور است صورت گرفت.
این در حالی است که جوبا بر سر انتقال نفت، این ثروت حیاتی برای سودان جنوبی که بیش از 90 درصد درآمد کشور را تامین می کند، با سودان در مواجهه جدیدی به سر می برد.
اقدام سلوا کر در برکناری دو تن از رقبای خود و انحلال کامل دولت توافق شکننده بین قبایل اصلی و رهبران شبه نظامیانی که بر این کشور سیطره دارند را در معرض خطر قرار داده است.
یک مرکز تحقیقات سیاسی در سودان جنوبی گفت: اگر جنگ کنونی بر سر قدرت در داخل جنبش خلق ادامه پیدا کند و آرام نگیرد مطمئنا تبعات سنگین و دراز مدتی خواهد داشت.
این مرکز در گزارشی تاکید کرد: این پیامدها شامل ایجاد شکاف در حزب و شکست دولت می شود و یا ممکن است فرصتی را در دراز مدت برای ظهور دموکراسی واقعی با تعدد احزاب فراهم کند.
این در حالی است که نهادهای دولتی در سودان جنوبی همچنان ضعیف عمل می کنند و اختلافات درون حزبی ممکن است بر اساس نقشه های قومی قبیله ای باشد که می تواند به جنگ داخلی جدید در این کشور منجر شد.