شهرهای مختلف تونس دیروز شاهد تظاهرات مخالفان و موافقان دولت ائتلافی این کشور به رهبری جنبش اسلام گرای النهضه بود
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، تظاهرات در اعتراض به کشته شدن محمد البراهمی، نماینده معارض تونسی دیروز جمعه برای دومین روز متوالی ادامه داشت.
تظاهرات در شهر قفصه تونس با کشته شدن یکی از تظاهرات کنندگان و زخمی شدن شمار دیگری از آنها همراه بود.
42 تن از نمایندگان مجلس موسسان تونس جمعه شب استعفای خود را از مجلس ملی موسسان این کشور که 217 نماینده دارد در اعتراض به کشته شدن البراهمی اعلام کردند.
خمیس کیسلا عضو حزب ندای تونس در نشستی خبری گفت: نمایندگان مستقل تحصنی را برگزار میکنند و خواستار انحلال مجلس و تشکیل دولت نجات ملی میشوند.
مجلس ملی موسسان تونس که اسلام گراها بر آن سیطره دارند مسئولیت تدوین پیش نویس قانون اساسی جدید این کشور را برعهده دارد.
هزاران تن از مردم تونس دیروز جمعه در دفاع از دولت این کشور تظاهرات کرده و درخواست بخشی از مردم برای سرنگونی دولت را غیرقانونی خواندند.
لطفی بن جدو، وزیر کشور تونس دیروز به طور مستقیم ترور البراهمی دبیر کل حزب معارض جریان مردمی را با ترور شکری بلعید، دبیر کل حزب ملی گراهای دموکرات در ششم فوریه گذشته مرتبط خواند.
بن جدو دیروز در نشستی خبری گفت که همان سلاح که در کشته شدن بلعید به کار گرفته شده بود البراهمی را ترور کرد.
وزیر کشور تونس گفت که متهم اصلی در قتل دو معارض برجسته این کشور یک سلفی تندرو موسوم به بوبکر الحکیم است و مقامات لیبی وی را به اتهام قاچاق سلاح از لیبی تحت پیگرد قرار دادهاند.
وزیر کشور تونس گفت که هویت 14 سلفی مظنون به دست داشتن در ترور بلعید شناسایی شده و بیشتر آنها از اعضای جماعت سلفی انصار الشریعه هستند.
اسلام گراها و معارضان دیروز در شهرهای مختلف تونس تظاهرات کردند.
اسلام گراها شعار میدادند «ملت بار دیگر النهضه را میخواهد» «کودتا علیه دموکراسی نه» و «خواستهای برای تشکیل دولت وحدت ملی جدید را رد میکردند.»
هزاران تن از مخالفان دولت نیز دیروز جمعه در حالی که همه اصناف و مشاغل در اعتراض به ترور البراهمی در اعتصاب به سر میبردند تظاهرات کردند.
تظاهرات کنندگان شعار میدادند «حکومت اخوان المسلمین سرنگون باد» و اینگونه اشاره به حزب النهضه داشتند که در اصول خود به جماعت اخوان المسلمین نزدیک است.
تظاهراتهای اعتراض آمیز در شهرهای القیروان و الکاف به درگیری با پلیس منجر شد که در جریان آن پلیس اقدام به شلیک گاز اشک آور کرد.
شاخص سهام در بازار تونس دیروز 1.9 درصد کاهش داشت.
مرحله انتقالی در تونس پس از سرنگونی نظام بن علی صلح آمیز بوده و جنبش اسلام گرای النهضه با دو حزب سکولار ائتلاف حاکم بر این کشور را تشکیل دادهاند.
اما دولت تونس که برای زنده کردن اقتصاد این کشور مبارزه میکند با انتقاد سکولارها روبه رو است که آن را متهم به کوتاهی در قطع دست سلفیهای میکنند.
شهرهای صفاقس، المنستیر و سیدی بوزید، مهد انقلاب تونس و زادگاه البراهمی نیز دیروز شاهد تظاهرات ضددولتی بود.
ترور البراهمی در روز عید جمهوری در تونس صورت گرفت و این در حالی است که این کشور برای رای گیری قانون اساسی جدید طی چند هفته آتی آماده میشد و پس از آن نیز قرار است انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.
ناآرامیها در تونس ضربه جدیدی به تلاشهای برای احیای صنعت گردشگری در این کشور بود جشنوارهها و تئاترهای فرهنگی در سطح کشور تونس نیز در پی ترور البراهمی متوقف شده است.