قتل عام مردم مسلمان مصر توسط نظاميان همزمان با حمايت هاي قاطع كشورهاي عربي و غربي از دولت نظامي مصر، نشان از بي اعتمادي عميقي است كه بايد به دمكراسي در جهان معاصر غربي داشت.
حجت الاسلام رسول جعرفيان در گفتگو با خبرآنلاين افزود: غربيها نوعي از دمكراسي را مي پذيرند كه منافع آنان را تامين كند و در عين حال در داخل كشورهاي مربوطه هم آنان را به عنوان مدافع دمكراسي بشناساند. اما حقيقتا به دمكراسي باور ندارند و در اين باره دروغ مي گويند. امروز مصر، همان مصر حسني مبارك بلكه يك قدم جلوتر و بدتر است. شايد تا يك ماه قبل كساني كه در تظاهرات عليه اخواني ها شركت مي كردند تصور نمي كردند نتيجه اعمال و رفتار آنها چيست اما الان معلوم است كه به نام آنان و بكام نظاميان، استبداد جديدي بر سركار آمده است.
اخوان المسلمين مصر اعلام كرد ارتش اين كشور در روزهاي جمعه و شنبه به معترضان به بركناري محمد مرسي از قدرت حمله كرده و بيش از صد معترض را كشته و هزاران نفر را مجروح كرده است.
جعفريان با تاكيد براينكه دولت اخواني ها اشتباهات زيادي داشت كه مهم ترين آنها اين بود كه نتوانست همبستگي را در ميان اقوام مصري و احزاب آن پديد آورد گفت : گرفتن اختيارات بي اندازه براي مرسي يكي از بزرگترين اشتباهات بود. اما اين دليل نمي شود كه امروز هواخواهان اخوان المسلمين وسط قاهره قتل عام شوند.
رئيس پيشين كتابخانه مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه دولت نظامي مصر با اين اقدام خواست گربه را دم حجله بكشد تا اخواني ها حساب كا رخود را داشته باشند گفت : اما حقيقت آن است كه اين آغاز يك دوره آشوب در مصر است و اگر رهبران ملي مصر به توافقي دست نيابند مصر تا دهها سال ديگر در دست نظاميان خواهد ماند و آنان به بهانه تامين امنيت الي الابد قدرت سياسي را در اختيار خواهند داشت.
حجت الاسلام جعفريان در ادامه با اشاره به برخي چهره هاي سكولار فعال در عرصه سياسي مصر گفت : اكنون بايد البرادعي و ديگر رهبران ملي مصر خجالت بكشند كه بستري براي برقراري مجدد استبداد فراهم كرده اند. آنها بايد تلاش خود را بكنند تا از اين ننگي كه براي مردم مصر به ارمغان آورده اند اعلام انزجار كرده و هرچه زودتر به تغيير شرايط فكر و اقدام كنند.
به گفته رسول جعفريان در اين بين مهم عربستان و قطر هستند كه كمر به قتل اخواني هاي سني بستند و به دولت نظامي به طور ميلياردي كمك كردند. اين كار حتما با چراغ سبز و حتي توصيه امريكا و غرب بوده است. همه اوضاع نشان مي دهد كه اخوان فداي همراهي جريان سلفي ـ وهابي با غرب شد. آنها توافق كردند تا اين جريان را سربه نيست كنند. واقعا كشورهاي به ظاهر اسلامي به خصوص عربستان اين ننگ را به كجا خواهند برد كه كارد تيز را به دست يك نظامي مستبد در قاهره دادند تا مسلمانان را در ماه رمضان قتل عام كنند.
او در پايان با اشاره به اينكه در مجموع به نظر مي رسد غربي ها در حال سامان دادن به شرايطي هستند كه حزب الله، حماس و نيروهاي مسلمان مخلص را محدود كرده و دست قاتلان را براي كشتار آنان باز بگذارند گفت : بهتر است دولت ايران حمايت خود را از مردم مسلمان مصر رسما اعلام كرده و وزرات خارجه در تقبيح اين اقدام دولت نظاميان در قاهره اعلام انزجار كند. اين درست است كه اخواني ها هم درست با ما راه نيامدند و شايد دشواري هايي داشتند، اما دولت ايران به عنوان مدافع جريان اسلام گرايي بايد از اين اقدام اعلام انزجار رسمي كند و اعلام كند كه رفتار غربي ها چنان است كه اعتماد را بيش از پيش از توده هاي مسلمان مي گيرد.