وزير امور خارجه مصر تاكيد كرد كه آمريكا با دو بار تغيير در مصر يك بار در انقلاب ژانويه 2011 و يك بار در زمان تصحيح روند انقلاب سال 2013 غافلگير شد چرا كه تا آن زمان در طول تعامل با دولتها و سازمانها قدرت شهروندان كشورهاي عربي را در نيافته بود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نبيل فهمي، وزير امور خارجه مصر در گفتوگو با شبكه العربيه، تاكيد كرد كه سياست محمد مرسي، رئيسجمهور بركنار شده مصر ايدئولوژيك و مرتبط با جريانهاي اسلامي بود بدون اينكه منافع مصر را كه احتمالا با اين نگرش مرتبط است يا در مواضع ديگر انعكاس پيدا ميكند، در نظر بگيرد.
وزير امور خارجه مصر عنوان داشت: واشنگتن مرسي و اخوان را ابزاري براي ارتباط و تاثير در جنبشهاي اسلامي منطقه ميدانست تا جايي كه واشنگتن تعامل با آنها را دشوار يافته بود.
فهمي در ادامه خاطرنشان كرد: آنچه كه تبديل مصر را به كشوري مدني تضمين ميكند تعهد نسبت به طرح مرحله انتقالي است كه با رايزني ميان ارتش، گروههاي مدني و رهبران ديني و حزبي تدوين شده است.
اين وزير مصري گفت: در تماسهايي كه با ارتش مصر داشتم دريافتم كه ارتش تمايلي به حكومت ندارد بلكه تمايل آن تمركز بر تلاش در زمينه فعاليت نظامي حرفهاي است.
وزير امور خارجه مصر بر اهميت محكوميت و پايان دادن به خشونتها تاكيد كرد و گفت: رياست جمهوري مصر كميته تحقيقاتي درباره حادثه مقر گارد جمهوري در قاهره تشكيل داده و دادستان كل مصر دستور تحقيق مستقل درباره حادثه المنصه را كه به كشته شدن دهها تن از طرفداران اخوان المسلمين منجر شد، داده است.
وي افزود: حكومت مصر مخالفتي با برگزاري تظاهرات و تحصن ندارد مشروط بر اينكه مسالمتآميز باشد و بر منافع كشور و جامعه تاثيري نگذارد.
وي دعوت عبدالفتاح سيسي، وزير دفاع مصر را براي واگذاري مسئوليت مبارزه با تروريسم بر عهده ارتش در پي وقايع شهر المنصوره در استان دقهليه "تغيير نوعي در خشونت" عنوان كرد.
وي خاطرنشان كرد: هيچ ساز و كاري براي تعامل با رئيس جمهور مخلوع جز بركنارياش وجود نداشت چرا كه وي انتخابات رياست جمهوري زودهنگام را رد كرد و دهها ميليون مصري را كه اين مساله را در 30 ژوئن از وي خواستند، ناديده گرفت.
وزير امور خارجه مصر خاطرنشان كرد: در آن زمان سازمانهايي جز مجلس شورا وجود نداشت كه آن هم تنها نماينده جريانهاي اسلامگرا بود.