کارشناس مسایل مصر، کارنامه ضعیف مرسی در بعد اقتصادی را زمینه ساز قیام مردمی علیه رئیس جمهوری برکنار شده دانست.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: درگیری های مصر و خشونت ها در این کشور در طول یک ماه سیصد کشته برجای گذاشت. این اوضاع سران کشورهای اروپایی را نگران کرده است. در این میان واشنگتن اولین شریک تجاری مصر بسیار محتاطانه عمل می کند و بروکسل نیز میانجی گری در بحران مصر را آغاز کرده است. رئیس دیپلماسی اروپا در عرض دوازده روز دو بار به مصر سفرکرد. اتحادیه اروپا چطور می تواند از رژیمی که رئیس جمهوری منتخب از راه های دمکراتیک را برکنار کرده است، حمایت کند؟ این سوالی است که در این برنامه مطرح خواهد شد. لیلا ابراهیم فعال سیاسی و طرفدار مرسی ساکن پورت سعید که برای حمایت از محمد مرسی به قاهره نقل مکان کرده است، در این برنامه شرکت کرد. وی گفت: ما برای حمایت از دمکراسی از یک ماه پیش در قاهره تجمع کرده ایم. ما حامی دمکراسی هستیم و نه شخص مرسی. محمد مرسی با رای ملت و به صورت دمکراتیک به قدرت رسید. ما نمی خواهیم که آراء ما با یک کودتای نظامی خونین نادیده گرفته شود. ما هرگز عقب نمی نشینیم. ما به قانون اساسی رای داده ایم. بیش از شصت و چهار درصد از مردم به قانونی اساسی آری گفتند. اما کودتای نظامیان حقوق مردم و آراء ملت را تحقیر کرد. از نظر آن ها مردم مانند کسانی که به سن قانونی نرسیده اند، حق انتخاب ریاست جمهوری را ندارند. ناوفِل براهیمی المیلی استاد علوم سیاسی گفت: دو رئیس جمهوری مصر در زندان هستند. یکی محاکمه شده و دیگری پیش از محاکمه زندانی شده است و همین مسئله مشروعیت حکومت کنونی مصر را بی ارزش کرده است. اما باید دید که کارنامه محمد مرسی یک سال پس از حکومت در مصر قابل دفاع بوده است. او در بعد اقتصادی شکست خورد و همین مسئله به شکل گیری یک قیام واقعی منجر شد. این شکست مشروعیت مرسی را از میان برد و کودتایی علیه وی به وقوع پیوست. ارتش کنترل جمعیت بدون کشتار را بلد نیست و همین مسئله اوضاع مصر را به بن بست کشانده است.
احمد الکِلی مدیر اطلاع رسانی در شبکه فرانس بیست و چهار گفت: مرسی در ابتدای کار خود بدون محافظ در بین مردم ظاهر می شد. اما این مردم روزی تشخیص دادند که او در حدی نیست که بتواند کشور را اداره کند و می توانند مرسی را به این روش از قدرت برکنار کنند. به رغم نظر ما در باره برگزاری انتخابات دمکراتیک و یک رئیس جمهوری منتخب، باید شرایطی را که انقلاب مصر در آن در جریان است مد نظر قرار داد. مبارک از قدرت ساقط شد، چون میلیون ها مصری علیه وی به خیابان ها ریختند. مرسی برکنار شد چون تظاهراتی که از نظر بسیاری از کارشناسان مردم در بزرگترین تظاهرات در تاریخ معاصر سیاسی مصر بود، خواستار برکناری وی شدند. نزدیک به بیست میلیون مصری در این تظاهرات شرکت کردند. مجری گفت: اما برکناری مرسی با حمایت نظامیان انجام گرفت. بدون دخالت نظامیان مرسی هرگز از قدرت خلع نمی شد.
مجری از نبیل بوتروس کارشناس مصری سوال کرد: آیا روند دمکراتیک در مصر را مشروع می دانید؟ بوتروس پاسخ گفت: آیا سیزده میلیون نفری که در انتخابات به مرسی رای دادند، بر بیست میلیون و یا سی میلیون نفری که علیه وی تظاهرات کردند و خواستار برکناری وی شدند، برتری دارند؟ مرسی پس از یک سال با مخالفت مردم مواجه شد. ما درجریان حکومت وی شاهد فعالیت شبکه های تلویزیونی اسلامخواهان بودیم که به ترویج نفرت مبادرت می کردند.
لیلا ابراهیمی گفت: سی میلیون نفری که تصاویر آن ها توسط نظامیان پخش شد و آن ها را مخالفان مرسی معرفی کرد، کسانی بودند که در حمایت از مرسی به خیابان ها آمده بودند. در برابر تجمع هزاران نفری که در میدان التحریر علیه مرسی، میلیون ها نفر در میادین مختلف شهرهای مصر در حمایت از وی تظاهرات می نمایند. نظامیان دقایقی پس از کودتا شبکه های خصوصی اسلامخواه را تعطیل کردند.