دهها هزار نفر از مردم تونس شنبه شب در حمایت از دولت تحت رهبری اسلامگرایان در تونس پایتخت این کشور تجمع کردند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر ، این تجمع یکی از بزرگترین تظاهرات تونسی ها از زمان انقلاب 2011 بود. طرفداران حزب حاکم النهضه با شعار «کودتا خیر ، انتخابات آری» در میدان قصبه Kasbah در مجاورت دفتر نخست وزیری در پایتخت تجمع کردند. النهضه ، که از احزاب اسلامگرای میانه رو در تونس است از طرفداران دولت تحت فشار خواسته بود در واکنش به تظاهرات یک هفته ای مخالفان که خواستار برکناری دولت هستند تظاهرات کنند که بسیاری از تونسی ها به این دعوت پاسخ مثبت دادند.
سلیم الرفیق ، 41 ساله از طرفداران النهضه گفت :«پس از آنکه ما به امنیت رسیدیم و نمایندگان خودمان را انتخاب کردیم ، گروهی از مردم می خواستند مشروعیت را ساقط کنند و برای همین است که ما می خواستیم صدای خودمان را بلند کنیم و به دنیا و مردم و این گروه نشان دهیم که مردم تونس در حمایت از مشروعیت و مجمع موسسان و دولت متحدند.»
جمیله بن رابح که پرچم النهضه را دور سر خود بسته بود در توضیح گفت :«النهضه وضع زندگی ما را از همه جهات بهتر کرد ما در پوشش خود آزادیم و می توانیم بیرون برویم و نماز بخوانیم. به مسجد برویم ، آزادی کامل و شما می توانید هرچه دوست دارید بپوشید و حجاب داشته باشید و روبند بزنید. شما برای همه چیز آزادی دارید. اوضاع مثل قبل نیست. ما قبلا زیر نظر پلیس نماز می خواندیم و نیروهای امنیتی ما را دستگیر می کردند. آنها جلو ما و جلو مردان ما را می گرفتند و ما را کتک می زدند.»
میدان قصبه محل گردهمایی بزرگ در روزهای پس از سرنگونی زین العابدین بن علی رئیس جمهور مستبد تونس در سال 2011 بود که مردم در آنها خواهان تشکیل یک مجمع موسسان برای تدوین قانون اساسی جدید بودند . اکنون مخالفان دولت خواهان انحلال این مجمع هستند. نخست وزیر تونس روز شنبه گروههای طرفدار و مخالف دولت که قصد برگزاری راهپیمایی های متقابل را در آخر هفته داشتند به آرامش دعوت کرده بود. برخی طرفداران النهضه مخالفان را به سوءاستفاده از اوضاع کنونی برای دستیابی به اهداف سیاسی خود متهم می کنند.
یک روحانی به نام هادی العوشی در این تجمع گفت :«ما امروز آزادی داریم. هر کس بخواهد عقیده اش را ابراز کند ، چه زبانی ، چه عملی و چه بخواهد ایثار کند آزادی دارد. متاسفانه کسانی هستند که می خواهند این راه را به خاطر منافع شخصی خودشان مسدود کنند . آنها می خواهند دیگران نیز شکست بخورند تا آنها بتوانند به اهداف شخصی خودشان برسند.»
تونس اکنون با یکی از بدترین بحران های خود از زمان سرنگونی بن علی مواجه است. قیام مردم تونس علیه رژیم بن علی نخستین حرکت در موج قیام سراسری در خاورمیانه بود. گفتگوهای برنامه ریزی شده روز شنبه درباره بحران های سیاسی و امنیتی به نتیجه ای ختم نشد زیرا گروههای اصلی مخالف دولت از حضور در این گفتگوها خودداری کردند. در عوض ، هم دولت و هم مخالفان بر مواضع خود که در یک هفته گذشته اتخاذ کرده بودند؛ تاکید کردند. مخالفان از ترور دو نفر از شخصیت های برجسته خود به خشم آمده اند و برکناری محمد مرسی رئیس جمهور مصر توسط ارتش نیز به آنها جسارت بخشیده است. آنها خواهان انحلال دولت هستند.