دولت خارطوم از اقدام رئیس جمهور سودان جنوبی در انحلال کابینه خود و تشکیل کابینه جدید تقدیر کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، علی کرتی، وزیر خارجه سودان گفت که اقدامات سلواکر میاردیت، رئیس جمهور سودان جنوبی در تشکیل کابینه جدید شایسته حمایت و تایید از سوی دولت سودان است.
رئیس جمهور سودان جنوبی ریاک ماچار، معاون رئیس جمهور و از رهبران حزب حاکم این کشور و همچنین همه کابینه خود را دو هفته پیش منحل کرد و کابینه جدید را اواخر هفته گذشته اعلام کرد.
کرتی در اظهاراتی به روزنامه الخرطوم چاپ امروز یکشنبه افزود:این اقدامات می تواند سودان را از تصمیم خود برای بستن خط لوله انتقال نفت بازدارد به شرط اینکه جوبا در حمایت از گروه های شورشی سودان تجدید نظر کند و نیروهای خود را از منطقه عاری از سلاح در مرز مشترک خارج و با کمیته تحقیق همکاری داشته باشد.
وزیر خارجه سودان اظهار داشت: عمر البشیر بر التزام کشورش به حمایت از سودان جنوبی تاکید می کند و آن را پایه و اساس روابط بین دو کشور می داند.
وی افزود: اگر خواسته های خارطوم محقق شود به سرعت در تصمیم خود برای بستن خط لوله انتقال نفت سودان جنوبی تجدید نظر می کنیم و سپس روابط دو کشور از سر گرفته می شود.
دولت خارطوم بارها تاکید کرده بود که مقاماتی در داخل حزب حاکم سودان جنوبی و کابینه این کشور نمی خواهند روابط دو سودان بهبود پیدا کند و به همین دلیل از شورشیان سودان حمایت می کنند.
از سوی دیگر دولت سودان تصمیم دولت آمریکا در بستن سفارت خود در خارطوم از امروز یکشنبه تا آخر ماه آگوست جاری را نتیجه ارزیابی های دولت آمریکا خواند و گفت این موضوع به پیشینه روابط سیاسی دو کشور مرتبط نیست.
ابوبکر الصدیق، سخنگوی رسمی وزارت خارجه سودان گفت:دولت سودان در تامین امنیت همه هیئت های دیپلماتیک بر اساس قوانین بین المللی متعهد است.
بسته شدن دفتر خطوط هوایی قطر در فرودگاه طرابلس
گروهی ناشناس از دیروز شنبه دفتر خطوط هوایی قطر در فرودگاه بین المللی طرابلس را بستند.
یک منبع فرودگاه طرابلس به خبرگزاری فرانسه گفت: این گروه مسلح گفته است که دیگر هرگز اجازه فرود آمدن هواپیمای قطری در طرابلس را نمی دهند.
این گروه همچنین اعلام کرده است که تصمیم دارد دفتر رزرو بلیط خطوط هوایی قطر که در ساختمانی تجاری در مرکز پایتخت طرابلس است نیز ببندد.
پس از سرنگونی رژیم قذافی در لیبی، سیاستمداران جدید و مردم این کشور با انتقاد از نفوذ و دخالت های گسترده قطر در این کشور، خواستار پایان این دخالت ها شده اند.
پس از کشته شدن قذافی و سرنگونی نظام او بسیاری از لیبیایی ها از نقش قطر در این کشور و حمایت مالی و تسلیحاتی از یک گروه خاص، و احتمال تأثیر آن بر فرایند سیاسی نگران و ناراضی هستند.