یک سناتور جمهوریخواه آمریکایی تاکید کرد که کمکهای مالی سالانه واشنگتن به مصر منوط به برگزاری هر چه سریعتر انتخابات در این کشور و روی کار آمدن یک حکومیت غیرنظامی است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه آمریکا از ایالت «کارولینای جنوبی» روز گذشته (یکشنبه) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سی ان ان» ضمن تاکید بر اینکه ارتش مصر باید با بی پروایی بیشتری به سوی برگزاری انتخابات حرکت کند، اعلام کرد که کمک های آتی دولت آمریکا به قاهره منوط به بازگشت مصر به یک حکومت غیر نظامی است.
گراهام در ادامه مصاحبه خود گفت: ارتش مصر باید با بی پروایی بیشتری به سوی انتقال کنترل به جمعیت و سازمان های غیر نظامی حرکت کند؛ ارتش نمی تواند به اداره کشور (مصر) ادامه دهد. ما به انتخابات دموکراتیک نیاز داریم.
این سناتور جمهوریخواه اعلام کرده است که: من می خواهم شاهد ادامه جریان کمک ها به مصر باشم اما این امر باید با درک حرکت مصر به سوی دموکراسی و نه یک دیکتاتوری نظامی صورت بگیرد و این همان پیامی است که ما آن را ارسال می کنیم.
بر اساس این خبر، این اظهارات گراهام در شرایطی مطرح شده که قرار است او به همراه یک سناتور ارشد جمهوریخواه دیگر عازم قاهره شوند؛ «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا از گراهام و «جان مک کین» جمهوریخواه ایالت «آریزونا» که هر دو عضو کمیته نیروهای مسلح سنا هستند، درخواست کرده است که به منظور دیدار با سران نظامی و مخالفان در مصر، به قاهره بروند.
گراهام اعلام کرده است که او و مک کین به زوی عازم مصر خواهند شد اما تاریخی برای این سفر معین نکرده است.
ارتش مصر اخیرا در واکنش به اعتراضات مردمی، در اقدامی که کودتای نظامی تلقی می شود، «محمد مرسی» اولین رئیس جمهور منتخب و دموکراتیک این کشور را از ادامه ریاست بر کشور عزل کرد.
سفر قانونگذاران ارشد آمریکایی به مصر در حالی صورت خواهد گرفت که دولت واشنگتن تاکنون از توصیف تحولات اخیر مصر و استفاده از واژه «کودتا» خودداری کرده است.
تحلیل های زیادی از این رویکرد کاخ سفید در قبال مصر منتشر شده است؛ برخی گزارش ها حاکی از آن است که نگرانی واشنگتن از امنیت مرزی اسرائیل با مصر منجر به ممانعت آمریکا از اذعان به وقوع کودتا در مصر شده است.
برخی دیگر نیز در تحلیلشان به قانون کودتای آمریکا اشاره می کنند؛ آمریکا قانونی دارد که بر اساس آن، از کمک به ارتش کشوری که علیه دولتش کودتا کرده است، منع می شود و بنابراین، اذعان واشنگتن به کودتا در مصر به معنای قطع میلیاردها دلار کمک سالانه به قاهره و ارتش مصر خواهد بود و این در حالیست که مصر از متحدان کلیدی آمریکا در خاورمیانه محسوب می شود.
کاخ سفید و قانونگذاران آمریکایی در حال حاضر درباره چگونگی مدیریت کمک 1.55 میلیارد دلاری سالانه این کشور به قاهره که بیشتر آن کمک نظامی به ارتش مصر است، با یکدیگر اختلاف دارند.