ولید فارس کارشناس مسائل تروریسم در فاکس نیوز گفت اخوانی ها به دنبال پیاده کردن حکومتی طالبانی هستند و اکثریت مصری ها نیز این را نمی خواهند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فاکس نیوز فارس گفت موضوعی که در حال حاضر در مصر پیش می آید، نگرانی از بروز جنگ داخلی است. البته چیزی که در این کشور در حال حاضر مطرح است، ناآرامی مدنی است. این چیزی است که جهادی ها و مهاجمان مسلح به دنبالش هستند و با جنگ داخلی نیز متفاوت است. در جنگ داخلی، شاهد دو ارتش جدای از هم هستیم که هر کدام بخشی از کشور را در اختیار دارند. با این حال می بینیم که ارتش مصر متفرق نشده است و در دیگر سو، افرادی مسلح را در میان اخوانی ها شاهدیم ولی حداکثر شماری که اخوانی ها می توانند به خیابان ها بیاورند، یک میلیون نفر است در حالی که مخالفان آنان سی و سه میلیون نفرند.
وی افزود از دیگر سو، اخوانی ها نیز قدرتی در دست ندارند و تنها بازوی قدرت آنان نیز از دست رفته است. بنابراین تلاش می کنند کشور را به سوی جنگ داخلی سوق بدهند تا مشروعیت لازم را به دست آورند.
فارس درباره موضع دولت اوباما گفت البته دولت اوباما می خواهد جهانیان اینگونه تصور کنند که دولت آمریکا از هیچکدام از طرفین درگیری حمایت نمی کند ولی واقعیت این است که وی با لغو برخی از تمرین های نظامی مشترک و فشار بر کابینه مصر برای وارد کردن برخی از اعضای اخوانی، می خواهد این پیام را به آنان برساند که برای بازگشت به قدرت نیازی نیست در انتظار انتخابات بعدی باشند.
تحلیل گر فاکس نیوز ادامه داد با مقایسه داده ها و آنچه که در آلمان و ایتالیا در دهه های بیست و سی روی داد، زمانی که سوسیال های ملی گرا به قدرت رسیدند و تلاش کردند فردی را برای مقصر جلوه دادن مشکلات آلمان بیابند، برای نمونه یهودیان را مقصر می دانستند. اکنون اخوانی ها نیز چنین کاری می کنند و قبطی ها را مقصر جلوه می دهند. متاسفانه رسانه های ما در پوشش خبرهای مربوط به خارج از قاهره در چهل و هشت ساعت گذشته خوب عمل نکردند. سی و هشت کلیسا به آتش کشیده شده اند.
فارس گفت اخوانی ها به دنبال پیاده کردن حکومتی مانند طالبان هستند و اکثریت مصری ها نیز چنین چیزی را نمی خواهند؛ اساس معادلات در مصر امروز نیز همین است.