موسسات مطالعات آماری همواره در پی یافتن شاخصهای جدید با هدف افزایش دقت در تعیین و مقایسه رتبه کشورها در عرصه های مختلف اجتماعی و اقتصادی هستند. شاخص "فلاکت" که در جریان مناظرات انتخاباتی از جانب محسن رضایی مطرح شد و البته احمدی نژاد در پاسخی عجیب هدف از طرح آن را مفلوک نشان دادن مردم ایران ارزیابی کرد، یکی از همی شاخصهای نسبتاً نوین است. اما این بار مؤسسه مطالعاتی «لگاتوم» شاخص جدیدی به نام «رونق» معرفی نموده و رتبه ایران را نیز در این شاخص در بین ١٠٤ کشور ٩٤ اعلام کرده است.
به گزارش پارسینه، مؤسسه «لگاتوم»، شاخص جدیدی را با نام شاخص «رونق» برای مقایسه كشورهای جهان ارائه كرده است. این شاخص دربرگیرنده مفهوم كلی رونق به معنای برخورداری از ثروت مادی و كیفیت زندگی و در واقع، حاصل تركیب میزان رونق اقتصادی و كامیابی اجتماعی در هر كشور است و بر پایه ۹ فاكتور تهیه شده كه عبارتند از: رشد و بنیانهای اقتصاد كلان، كارآفرینی و ابتكار، نهادهای دمكراتیك، آموزش، بهداشت، امنیت و ایمنی، نحوه اداره حكومت، آزادی فردی، و سرمایه اجتماعی.
در گزارش سال ۲۰۰۹، ۱۰۴ كشور از نظر شاخص رونق، بررسی شدهاند كه فنلاند در رأس این ردهبندی و زیمبابوه در پایان قرار گرفتهاند. ایران نیز در این رده بندی جایگاه ۹۴ ـ یعنی ده کشور مانده به رتبه آخر ـ را از آن خود کرده داده است. رتبه ایران در ۹ فاكتوری كه مبنای تهیه این شاخص بوده نیز عبارت است از: رشد و بنیانهای اقتصاد كلان ۷۹ ، كارآفرینی و ابتكار ۶۹، نهادهای دمكراتیك ۹۳، آموزش ۵۹، بهداشت ۷۰، امنیت و ایمنی ۸۸، نحوه اداره دولت ۱۰۲، آزادی فردی ۱۰۱ و سرمایه اجتماعی ۸۲.
كشورهای فنلاند، سوئیس، سوئد، دانمارك، نروژ، استرالیا، كانادا، هلند، آمریكا و نیوزیلند به ترتیب ده كشور نخست دنیا از نظر شاخص رونق هستند. كشورهای زیمبابوه، سودان، یمن، آفریقای مركزی، كامرون، پاكستان، نیجریه، تانزانیا، الجزایر و كنیا نیز ده كشور آخر این فهرست اعلام شده اند. رتبه برخی دیگر از كشورها عبارت است از: انگلیس ۱۲، آلمان ۱۴، ژاپن ۱۶، هند ۴۵، امارات ۴۷، كویت ۵۲، اندونزی ۶۱، چین ۷۵، عربستان ۸۱، مصر ۸۸ و كامبوج ۹۳.