نخست وزير دولت حماس تاكيد كرد كه جنبش حماس و نوار غزه هيچ گونه نقش امنيتي و يا نظامي در مصر يا رفح و صحراي سيناء ندارند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از مركز اطلاع رساني فلسطين، اسماعيل هنيه، نخست وزير دولت حماس در خطبههاي نماز جمعه در شمال غزه تصريح كرد: ما غير از تاثيرات خيرخواهي، اسلامي، فكري، راهبردي و برادري، هيچ نقش ديگري در مصر نداريم و فعاليتهاي نظامي و امنيتي ما به سرزمين فلسطين و مبارزه عليه دشمن صهيونيستي محدود است.
هنيه تصريح كرد: بله ما روابط تربيتي و فكري با مكتب اخوان المسلمين داريم كه نه تنها آن را رد نميكنيم، بلكه به آن افتخار هم ميكنيم، اما به هر حال اين مساله دليلي بر مداخله ما در امور مصر و كشورهاي ديگر نيست. گروه اخوان در بيش از 70 كشور مختلف جهان حضور دارد و ما نميتوانيم از اين حضور براي حمايت از مساله فلسطين استفاده نكنيم، اما اين مساله به منزله دخالت در منازعات داخلي كشورها نيست.
وي ابراز اميدواري كرد كه ملت يكپارچگي خود را بازيافته و اراده آزاد و استقلال در تصميم گيري داشته باشد و مانع از مداخله جوييهاي طرفهاي خارجي در امور خود شود.
نخست وزير دولت حماس درباره اتهام مقامات جديد مصر به محمد مرسي مبني بر "جاسوسي براي حماس" اظهار داشت: اين اصطلاح با خون ريخته شده شهداي مصري در سرزمين فلسطين و نقش و آينده مصر به عنوان حامي مقاومت فلسطين مغايرت دارد.
وي افزود: اين ادعاها با واقعيتها، عرفها و برادري و روابط دو ملت مصر و فلسطين مغايرت دارد و مقاومت فلسطين و در راس آن جنبش حماس روابط گستردهاي با كشورهاي مختلف دارد و با مقامات رسمي و غيررسمي آنها ديدار ميكند، اما در امور داخلي هيچ كشور عربي دخالتي نميكند.
هنيه تصريح كرد: حماس و ديگر گروههاي فلسطيني قبل از به قدرت رسيدن محمد مرسي با طرفهاي مصري ارتباط داشتند و از 25 سال پيش با مراجع مختلف امنيتي و سياسي احزاب و گروههاي مختلف اين كشور روابط كاملا آشكاري برقرار كرده بودند.
وي افزود: رهبران فلسطيني همواره به مصر سفر ميكنند و پرونده آشتي ملي گروههاي فلسطيني نيز در دست دولت مصر است. علاوه بر اين مقامات مصري همواره با رهبران جنبش حماس در ارتباط هستند و حتي قرارداد مبادله اسيران ميان جنبش حماس و رژيم صهيونيستي نيز با ميانجيگري مصر صورت گرفت و در كنار اين مسائلي مانند محاصره و امنيت مشترك و غيره در مصر مورد بحث و بررسي قرار گرفتهاند.
نايب رئيس دفتر سياسي جنبش حماس تاكيد كرد كه تمامي اين اقدامات به صورت كاملا آشكار و در چارچوب روابط علني صورت ميگيرد؛ چنانچه شوراي مشورتي جنبش حماس نيز نشست اخير خود را با اطلاع و آگاهي مقامات سياسي و امنيتي مصر در قاهره برگزار كرد و اين ارتش و نيروهاي امنيتي مصر بودند كه حمايتهاي لجستيكي و امنيتي را براي برگزاري جلسه شوراي مشورتي به منظور تعيين اعضاي جديد آن تامين كردند.
وي با انتقاد از برخي قلم به دستان و رهبران فلسطيني كه به تعبير وي "بر موج تحولات جاري مصر سوار شده و از حوادث اين كشور سوء استفاده ميكنند" گفت: نوبت غزه و حماس هم ميرسد.
هنيه تاكيد كرد: واي بر اين طرفهايي كه چنين ادعاهايي را مطرح ميكنند و چنين اهداف شوم و پليدي عليه غزه در سر مي پرورانند. غزه گناهي ندارد جز اينكه در دو جنگ اخير رژيم صهيونيستي ثبات و پايداري اسطورهاي از خود نشان داده و در مقابل محاصره تسليم نشده است.
وي افزود: طرحهايي كه با هدف ضربه زدن به اراده امت فلسطين و ثبات و پايداري ساكنان غزه يا كرانه باختري و يا قدس و حتي ساكنان اراضي اشغالي سال 48 و آوارگان فلسطيني مقيم كشورهاي ديگر، طراحي شدهاند، توهم و خيالي بيش نيستند كه در مقابل ثبات و ايستادگي مقاومت و ملت فلسطين محكوم به شكست هستند.
اين رهبر برجسته جنبش حماس خطاب طراحان اين توطئهها تصريح كرد: شما در فهم سير تاريخي دچار اشتباه شدهايد و نميبينيد كه اين تاريخ گواهي بر قدرت گرفتن ملت و مقاومت فلسطين است و اكنون غزه به مراتب قويتر از جنگهاي فرقان و سنگهاي سجيل است و اين قدرت و اقتدار خود را از خداوند، ملت، مقاومت و امت گرفته است.
هنيه اين طرفها را به تعقل و تدبر و دل نبستن به سراب و خودداري از پاشيدن بذر فتنه داخلي و تجزيه ملت فراخواند و گفت: ما در اين موقعيت بايد به دنبال بررسي اين مساله باشيم كه چطور ميتوانيم وحدت ملت فلسطين را احيا كرده و به شكاف داخلي پايان دهيم و وحدت ملي را محقق سازيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: بسي مايه تاسف و تاثر است كه ما شاهد ريخته شدن خون گروهي از امت عربي و اسلامي هستيم و از سوي ديگر برخي كشورها به مسائل داخليشان سرگرم شدهاند. از سوي ديگر ما نسبت به اين مساله ناراحتيم كه دشمنان خدا توانستهاند قدرت و وحدت امت را تجزيه كرده و جنگهاي داخلي ميان ملتها به راه بيندازند.
نخست وزير دولت منتخب فلسطين تاكيد كرد: ملت ما روزها و ماههاي متمادي حوادث مربوط به قيامهاي امت و نهضت و بهار عربي را پيگيري كرده و همواره انتظار وقوع حوادث و تحولات خير را داشته است؛ چرا كه ما يقين داشته و داريم كه آزادي فلسطين منوط به آزادي امت و بازگشت مسجد الاقصي به آغوش امت مشروط به برقراري ثبات و آرامش در اوضاع داخلي كشورهاي همسايه فلسطين و قطع يد و مقابله با مداخله جوييهاي طرفهاي خارجي است.
وي افزود: شايد بتوان حوادث جاري را "بازخورد يا نتيجه عكس بهار عربي" دانست، اما زندگي مملو از آزمونها و امتحانهاي متعددي است كه خداوند به واسطه آنها خوب و بد و سره و ناسره را از هم تمييز مي دهد. زندگي مملوء از سختيهايي است كه خداوند به واسطه آنها ايمان و صلابت و ثبات و استواري ما در مقابل سختيها و گرفتاريها را محك ميزند.
اسماعيل هنيه تصريح كرد: يكي از مظاهر و مصاديق امتحان الهي اين است كه عوامل و نشانههاي پيروزي مادي را از جلوي چشم ما محو ميكند تا ايمان ما نسبت به اين مساله را امتحان كند كه او تنها يار و ياور و عامل پيروزي است. كشتارها و تظاهرات ادامه دارد و ما بايد ايمان و اعتقاد خود به خداوند متعال را حفظ كنيم.