سخنگوی حزب قانون اساسی مصر هواداران محمد مرسی و اخوان المسلمین را به بهره گیری از کودکان و غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم کرد و خشونتهای جاری در این کشور را متوجه آنان دانست.
احمد حواری در گفتگو با شبکه تلویزیونی راشاتودی در پاسخ به این پرسش که با توجه به تصاویر منتشر شده از جمله مواردی که نظامیان مصری در حال شلیک گلوله به سوی مساجد و یا مردم در حال فرار را به نمایش می گذارد، چه دلیلی برای چنین رفتاری وجود دارد؟ گفت: بگذارید مسئله را اینگونه توضیح دهم. ما در رابعه العدویه با مخالفانی روبرو بودیم که به ارتکاب اعمال جنایی و پناه دادن به فراری ها و شبه نظامیان در عین بهره گیری از کودکان و غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم هستند. هیچ توجیه و استدلال سیاسی وجود ندارد که ثابت کند شما می توانید به خاطر خواسته های سیاسی خود از کودکان به عنوان سپر انسانی در کنار شبه نظامیان استفاده کنید.
مجری گفت: اما این یک تحصن صلح آمیز بود.
حواری پاسخ داد: خیر. تحصن مخالفان در رابعه العدویه به هیچ وجه آرام و صلح آمیز نبود. آنها به طور مستمر به مناطق اطراف و خیابانهای دیگر نیز گسترده می شدند. در آنجا شبه نظامیان مردم و گروههایی را که مخالف مرسی و اخوان المسلمین بودند، هدف گلوله قرار می دادند.
مجری گفت: اما در فیلمهای منتشر شده، تصویر یکی از مخالفان به چشم می خورد که فقط در کناری ایستاده و دستان خود را بالا گرفته است. اما در آنچه پس از آن رخ می دهد، هدف گلوله قرار گرفتن این معترض است.
حواری گفت: بگذارید صریح و رک با شما صحبت کنم. ما ظرف سه سال گذشته شاهد رفتار خشونت آمیز پلیس مصر بوده ایم و ما هم در تمام این سالها به اعتراض علیه این وحشی گری پلیس پرداخته ایم. تنها شانس و فرصت برای اصلاح نیروی پلیس، این بود که این اتفاق در زمان رژیم محمد مرسی رخ دهد. او تنها کسی بود که ظرف این سالها می توانست ساختار پلیس را اصلاح نماید. اما او این کار را نکرد و در عوض، تصمیم گرفت که نیروی فاسد پلیس را تقویت کند تا از آنها بر علیه مخالفان سیاسی خود استفاده کند. در نهایت، نتیجه این شدکه شبه نظامیان مسلح را در خیابانها می بینیم. من به عنوان شهروندی که مالیات پرداخت می کند، نمی خواهم مقابل شبه نظامیان قرار گیرم. پیشنهاد هم نمی دهم که مردم غیر نظامی برای مقابله با شبه نظامیان به خیابانها بروند. این وظیفه پلیس و ارتش است که از غیر نظامیان دفاع کنند.
مجری پرسید: در این شرایط که مردم بی گناه دارند کشته می شوند، چه کسی را باید مسئول این کشتار دانست؟
حواری در پاسخ گفت: در این مورد باید تحقیقات انجام شود. قرار نیست شبه نظامیان در خیابانهای قاهره رژه بروند. هیچ گاه مردم با دیدن پلیس یا ارتش در حال رژه در خیابانها دچار ترس و واهمه نمی شوند، اما رژه شبه نظامیانی همچون اخوان المسلمین در خیابانهای قاهره، شمار زیادی از مردم را دچار وحشت می کند، چرا که ما می دانیم آنها افرادی مسلح هستند که بسوی هر کس که با انگیزه ها و خواسته های سیاسی آنها مخالفت کند، شلیک می کنند. رفتار آنها قابل دفاع و توجیه پذیر نیست. اینکه شما از سوی پلیس مورد حمله قرار گرفته اید، دلیل نمی شود که بخواهید کلیساها را به آتش بکشانید.
مجری گفت: در شرایطی که کشور دچار اختلاف شدید میان اعضای دو جبهه شده است، مقامات در تلاش هستند تا از اقدام شبه نظامیان برای اردو زدن و تحصن کردن جلوگیری کنند. چنین اقدامی باعث تحریک بیشتر و برانگیخته شدن خشم بیشتر در مردم نمی شود؟
حواری پاسخ داد: در مصر دو جبهه و دو طرف وجود ندارد. این فقط مردم کشور هستند که از اقدامات تروریستی به رعب و وحشت گرفتار شده اند پلیس و ارتش نیز در تلاش هستند تا از غیرنظامیان دفاع کنند. اگر در این شرایط، اعتراض سیاسی و گفتگو برقرار می شد، الان آنها با رگبار و اسلحه در خیابانها رژه نمی رفتند و تحصن نمی کردند. من در تمام این سه سال در خیابانها بوده ام و علیه وحشی گری های پلیس اعتراض کرده ام. اما هرگز یک رگبار در دست نداشته ام. اعتراض ما مسلحانه نبود. ما را دستگیر کردند، به سوی ما شلیک شد. ما آرام بودیم اما هواداران مرسی و اخوان المسلمین شبه نظامی هستند و از خشونت طرفداری می کنند.