اخوانالمسلمين مصر به مقاومت ادامه ميدهد
اخوانالمسلمين كه قصد دارد به مقاومت خود در برابر آنچه دولت كودتا ميخواند ادامه دهد، از هواداران خود خواست ديگر بار خيابانها را به اشغال خود درآورند. اما اين فراخوان به درگيريها بين دو طرف انجاميد. طوري كه روز پنجشنبه در درگيريها در اسكندريه و جيزه دهها نفر زخمي و شماري كشته شدند.
به گزارش خبرگزاريها محمد بديع دبير كل گروه اخوان المسلمين مصر در پي خشونتهاي اخير بر ضد هواداران محمد مرسي رئيسجمهور بركنار شده اين كشور، اعلام كرد: تا نابودي كودتاگران وبرچيدن حكومت نظاميان به راه خود ادامه خواهيم داد. ديروز نيز جماعت اخوان المسلمين هواداران خود را براي شركت در تظاهرات ميليوني خشم پس از نماز جمعه، در اعتراض به سركوب خونين معترضان طي روزهاي اخير، دعوت كرد. اخوان المسلمين تاكيد كرد: انقلاب ما مسالمتآميز است و به حضور خود در خيابانها بدون توسل به خشونت و تخريب ادامه خواهيم داد.
اخوان المسلمين مدعي است در حمله روز جمعه ارتش به ميدانهاي النهضه و رابعه العدويه 2600 نفر كشته و 7000 نفر زخمي شدهاند. اما وزارت بهداشت مصر اعلام كرد بنابر آخرين آمار بهدست آمده در اين وزارتخانه، تعداد كشتهشدگان به ۶۳۸ نفر رسيده است. در همين حال وزارت كشور مصر نيز اعلام كرد ۴۳ نفر از نيروهاي پليس در جريان خشونتها كشته شدند.
در دو روز گذشته درگيريها در شهرهاي مصر همچنان ادامه داشت. در شهر جيزه طرفداران رئيس جمهور بركنار شده مصر به ساختمان استانداري حمله كرده و آن را به آتش كشيدند. تظاهراتهاي مردمي در شهر اسكندريه هم دستكم ۳ كشته و ۵۵ زخمي بر جاي گذاشت. مقامات امنيتي مصر همچنين از كشته شدن دوپليس مصري در العريش و اسيوط توسط طرفداران مرسي خبر دادند. لازم به ذكر است، وزارت كشور مصر روز پنجشنبه به پليس اين كشور اختيار داد در برخورد با حملات انجام شده به ساختمانهاي دولتي و نيروهاي پليس از گلولههاي واقعي استفاده كند.
محكوميت جهاني خشونتهاي مصر
در پي كشتار مردم مصر، باراك اوباما بدون آن كه سخني از تعليق كمك نظامي سالانه واشنگتن به قاهره سخني به ميان آورد، رزمايش نظامي مشترك امريكا و مصر را لغو كرد. اوباما مدعي شد: با وجود اين كه ما روابط خود را با مصر حفظ خواهيم كرد اما در حالي كه شهروندان اين كشور در خيابانها كشته ميشوند و حقوق آنان پايمال ميشود، همكاريهاي سنتي معمول نميتواند ادامه پيدا كند.
شوراي امنيت سازمان ملل وضعيت مصر را مورد بررسي قرار داد و آن را محكوم كرد. بسياري از كشورهاي اروپايي از جمله اسپانيا، ايتاليا، انگليس، فرانسه، آلمان و تركيه در اعلام محكوميت و اعتراض به كشتار مردم و قتل عام هواداران محمد مرسي، سفيران خود را از قاهره فراخواندند. دولت دانمارك كمكهاي خود به مصر را به حالت تعليق درآورد. سوئد هم تعليق حمايت صندوق بينالمللي پول از قاهره را خواستار شد. چين، روسيه، پاكستان، فيليپين، تونس، سودان، امارات و بحرين در بيانيههايي خشونتها در مصر را محكوم كردند. اتحاديه اروپا و اتحاديه عرب از همه طرفهاي درگير در مصر خواستند براي حل بحران موجود و رسيدن به آشتي ملي مذاكرات مسالمتآميز آغاز كنند. كانادا هم سفارت خود در مصر را تعطيل كرد. علاوه بر اين در مراكش، غزه، موريتاني و لبنان هزاران تن با برگزاري تظاهراتي حوادث مصر را به شدت محكوم كردند.
خبر ديگر اينكه عدلي منصور، رئيسجمهور موقت مصر با استعفاي محمد البرادعي از سمت معاونت امور بينالملل موافقت كرد. البرادعي در اعتراض به اقدامات خشونتآميز ارتش، در نامه استعفاي خود گفته بود نميخواهد مسئوليت تصميماتي را كه موافق آن نبوده، بر عهده بگيرد.