شبكه "بي بي سي" در مقاله اي نوشت : آنچه اين روزها در خيابانهاي قاهره زير پاگذاشته مي شود تنها دموكراسي مردم مصر نيست بلكه حداقل اعتبار و مقبوليت آمريكا در اين كشور و ديگر كشورهاي منطقه نابود شده است .
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبكه بي بي سي ؛ از زمان سقوط ديكتاتوري "حسني مبارك" در سال 2011 تاكنون آمريكا نهايت تلاش خود را براي جهت دهي به سياستگذاران اصلي مصري براي دوستي و رابطه با واشنگتن انجام داده است . همكاري نسبي "محمد مرسي" با واشنگتن و تل آويو تا حدودي موجب شد خيال اوباما از اين كشور مهم و استراتژيك در منطقه كه همسايه و هم مرز رژيم اشغالگر قدس نيز هست ، راحت شود .
با كوتاي نظامي در مصر و سقوط دولت مرسي ، واشنگتن بار ديگر اقدامات خود را براي همراه ساختن دولت موقت و ارتش مصر با سياست ها و منافع غرب به اجرا در آورد اما اين بار هيچ نشانه اي از موفقيت در اين اقدامات ديده نمي شود . آمريكا و خواسته هايش امروز از سوي هيچ جناح يا حزبي خريدار ندارد .
تلاشهاي ديپلماتيك نمايندگان اعزامي آمريكا به قاهره نيز نتوانست ارتش ، دولت موقت و ديگر كودتاچيان مصري را متقاعد كند كه آنچه در مصر انجام ميدهنددر راستاي منافع و خواسته هاي واشنگتن باشد . اين تلاشها يكي پس از ديگري با شكست مواجه شده است . واشنگتن حتي بارها از ارتش مصر خواسته است "مرسي" را به قدرت بازگرداند اما توجهي به اين درخواستها نشده است.
پس از كودتاي نظامي در مصر ، "بيل برنز " معاون وزير امور خارجه آمريكا در سفري به قاهره از ارتش خواست با مصالحه با "اخوان المسلمين" مرسي را به قدرت بازگرداند . اما مقامات آمريكايي اكنون بخوبي واقفند كه كمترين كسي در حال حاضر به سخنان آنان گوش داده يا آنها را اجرا مي كند. در روزهاي ابتدايي سرنگوني دولت مرسي واشنگتن از استفاده از لفظ "كودتاي نظامي " در مصر خودداري مينمود چرا كه ژنرال هاي مصري و جمعيت زيادي از مردم اين كشور آن را سرنگوني دولتي غيرمردمي و غيرقانوني مي ناميدند . آمريكا نيز در راستاي جلب رضايت حكومت حاكمه در مصر از لفظ "كودتا" استفاده نكرد .
اما اين اقدام نيز موجب نشد ارتش مصر يا ساير كودتاچيان احترامي براي خواسته هاي كاخ سفيد و منافع اسرائيل قائل شوند . همانگونه كه اخوان المسلمين نيز در اين روزها اهميتي به زياده خواهي هاي بي پايان واشنگتن نمي دهد .
مردم مصر معتقدند انقلاب آنان دزديده شده و خواسته هاي آنان براي اين انقلاب پس از آن محقق نشده است . يكي از اين اهداف قطع دستان كشورهايي بوده كه همواره در امور داخلي مصر دخالت ميكرده اند . مبارك نه بعنوان حاكم مصر بلكه سرسپرده اي براي واشنگتن و تل آويو بود كه با تضييع حقوق مسلمشهروندان مصري بسياري از منابع ، ظرفيت ها و امكانات كشور پهناور مصر را بطور كامل در اختيار آنان قرار داده بود .