بسياري از مردم مصر در اعتراضات اخير خود انگشت اتهام بسوي آمريكا و تعدادي از كشورهاي اروپايي گرفته و آنان را مسبب تضييع انقلاب هاي مردمي در خاورميانه مي دانند .
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري گلف نيوز ؛ تنش ها و درگيري ها در روزهاي اخير در مصر باعث شده احساسات ضدآمريكايي وضداسرائيلي بيش از پيش در ميان مردم اين كشور افزايش يابد . مردم يكي از علل بروز چنين درگيري هايي را در كشور خود آمريكا ، انگليس ، اسرائيل و تعدادي از هم پيمانان اروپايي آنان مي دانند كه با حمايت هاي هدفدار از "اخوان المسلمين" ثمرات اصلي انقلاب مردمي در اين كشور را نابود كردند .
مواجهه مردم با نيروهاي ارتشي و نظامي مصر نيز در روزهاي گذشته صحنه هاي خونبار و اسفناكي از كشته شدن هزاران معترض مصري را ايجاد كرده است . واشنگتن پس از سقوط دولت مرسي نيز به تلاش خود براي نفوذ در لايه هاي حكومتي مصر ادامه داده و سعي دارد پس از مبارك و مرسي ، اكنون افراد راس هرم را در دولت مصر با خود همراه سازد .
بر اساس آنچه در روزنامه هاي تحت كنترل دولت و نيز شبكه هاي تلويزيوني دولتي و نيمه خصوصي مطرح مي شود اين است كه يكي از علل اصلي حضور مردم در راهپيمايي ها و تظاهرات هاي گسترده در سطح شهرها قطع دستان بيگانه هاي خارجي از امور داخلي كشورشان است . به گفته اين رسانه ها آنچه بيش از هر چيزي خشم مصريها را برانگيخته ، توطئه خارجي اي است كه براي تضعيف امنيت و ايجاد بي ثباتي در مصر برنامه ريزي شده و در حال اجرا شدن است .
باراك اوباما ، رييس جمهور آمريكا هدف اصلي خشم معترضان مصري است اما دولت انگليس نيز نقشي اساسي در ايجاد ناامني و بي ثباتي در اين كشور داشته و همواره مورد انتقاد مسلمانان اين كشور بوده است . روزنامه دولتي "الاهرام" مصر اخيرا در مقاله اي نوشته است كه "انگليس" مامن اصلي براي افراطيون و تروريستهايي است كه مايلند در كشورهاي خاورميانه عمليات تروريستي انجام دهند .
تركيه و قطر نيز از جمله كشورهايي هستند كه با همكاري آمريكا نهايت تلاش خود را براي نفوذ بر دايره حكومت در مصر انجام داده اند . اين تلاش در اكثر مواقع به اقداماتي خشونت آميز يا ضدمردمي در كشور مصر منجر شده است . رژيم صهيونيستي نيز با استقبال از اقدامات اين كشورها بطور مستقيم و غيرمستقيم خواهان ادامه فشارهاي آمريكا و ديگر هم پيمانان آن بر حكومت حاكم در مصر براي تامين منافع تل آويو است .
در ادامه اين مقاله آمده است : اخيرا كليپي گرافيكي در شبكه هاي اجتماعي منتشر شده كه در آن فردي كه كلاه اسرائيلي بر سر دارد عنوان ميكند كه هدف بعدي براي آشوب گري پس از عراق و سوريه ، "مصر" است . چنين مضموني در طرح آمريكا براي تخريب مصر ونيز تفاسير اسرائيلي از " روياي اسرائيل بزرگ ، از نيل تا فرات " نيز تكرار شده است .
اين در حالي است كه سردمداران كشورهاي غربي با انكار دخالت در امور داخلي كشورها مدعي هستند كه آنچه اكنون در مصر رخ ميدهد حاصل مداخلات خارجي نبوده و نوعي درگيري و اختلاف داخلي است . اين درگيري ها كه با حضور هزاران حامي اخوان المسلمين در شهرهاي مصر در حال وقوع است تاكنون صدها كشته و هزاران زخمي بر جاي گذاشته است .
تنها اقدامي كه "باراك اوباما" براي فروكش نمودن كشتار شهروندان مصري بدست ارتش اين كشور انجام داد توقف تمرينات نظامي مشترك مصر و آمريكا كه بطور دوسالانه برگزار مي گرديد ، بود . اين اقدام نه تنها تاثيري در كاهش خشونت و جنايات ارتش مصر عليه مردم غيرمسلح نداشت بلكه "عبدالفتاح السيسي" فرمانده ارشد ارتش مصر را براي سركوب هرچه بيشتر اعتراضات مردمي تحريك كرد .
طي هفته هاي اخير تعداد زيادي از كشورها و مقامات آنها خواستار قطع كمك 1/3 ميليارد دلاري آمريكا به ارتش مصر كه بطور سالانه پرداخت مي شود ، شده اند تا از اين طريق اندكي از سركوب و كشتار ارتش عليه معترضان كاهش يابد . اما واشنگتن بدون كمترين توجه به اين درخواستها بر ادامه پرداخت اين مبلغ سالانه تاكيد دارد . حاميان ارتش مصر نيز از اين اقدام اوباما استقبال كرده اند.
كارشناسان مصري نيز معتقدند اين درگيري ها و كشتار مردم نمي تواند بدون دخالت خارجي و تنها با تبليغات رسانه ها در داخل مصر انجام گرفته باشد . در روزهاي گذشته اختلافات حزبي در مصر با حضور افراد ناشناس مسلح در ميان تظاهركنندگان كه هم بسوي نيروهاي امنيتي تيراندازي مي كنند و هم بسوي حاميان "اخوان المسلمين " شكل ديگري گرفته است . در سوريه نيز با حضور چنين افراد ناشناسي جنگ ارتش و ملت اين كشور با تروريستها آغاز شد .
نويسنده در انتها خاطرنشان كرد : بيگانه ستيزي و تنفر مردم كشوري از مداخلات خارجي مي تواند بدترين عواقب را براي كشور مداخله كننده داشته باشد . تاريخ آمريكا و اسرائيل همواره مملو از سياست هايي بوده كه بر مبناي دخالت و بهره كشي از ساير كشورها بخصوص كشورهاي خاورميانه و ثروتمند نفتي پايه ريزي شده است . چنانچه مردم و حكومت ها در اين كشورها هوشياري لازمرا نداشته باشند نمي توانند برخي از عواقب اين دخالت هاي غربي و اسرائيلي را در كشورهايشان جبران كنند .